YEREL HABERLER - 05 Aralık 2016 Pazartesi 18:11

Pamukkale’den engelli derneklerine büyük fırsat

A
A
A
Pamukkale’den engelli derneklerine büyük fırsat

Denizli Forum Çamlık AVM’de fuar açan Pamukkale Belediyesi, Engelli dostu projelerle dikkat çeken Pamukkale Belediyesi, 3 Aralık Engelliler Günü’nde derneklere kendilerini tanıtma imkanı verdi.
Pamukkale Belediyesi, her yıl olduğu gibi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü özel programla kutladı ve bu yıl etkinlikleri 2 güne çıkardı. Hasan Güngör Spor Salonu’nda engellilerin yanında olan Pamukkale Belediyesi’nin 2. Gün etkinliklerine Forum Çamlık AVM ev sahipliği yaptı ve “Engelli Dernekleri Fuarı” açıldı.
Fuarda, Türkiye Beyazay Derneği, Denizli Talasemi ve Lösemililer Derneği, Denizli İşitme Engelliler Derneği, Altı Nokta Körler Derneği, Pamukkale Hemofili Derneği, Umut Çocukları Koruma ve Yaşatma Derneği, Denizli Görmeyenler Kültür ve Birleştirme Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği ve Pamukkale Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı stand açtı.
Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği fuar çerçevesinde konser yapıldı. Gün boyu açık kalan fuarda engelli derneklerinin temsilcileri faaliyetlerini anlatma ve sorunlarını halka iletme imkanı buldu.
Engellilerin her zaman yanlarında olduklarını ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Pamukkale Belediyesi olarak biz engelliler konusunda hassasiyet gösteriyoruz. ‘Engelli Dernekleri Fuarı’ gerçekleştirildi. Burada dernekler stand açıp hem faaliyetlerini anlatma hem de kendilerini tanıtma imkanı buldular. Biz Pamukkale Belediyesi olarak bir gün değil her gün engellilerimizin yanındayız” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Mayıs ayında yağan dolu üreticiyi vurdu Denizli’nin Buldan ilçesinde etkili olan şiddetli dolu yağışı, üzüm ve zeytin başta olmak üzere ekili arazilere zarar verdi. Yaklaşık 5 santimetre biriken dolu, şehir stadını ve sokakları beyaz örtüyle kapladı. Son yılların en kurak kış mevsimi geçiren Denizli’de bugün aniden bastıran şiddetli dolu yağışı Bulda ilçesindeki tarım arazilerinde büyük zarar yol açtı. Meteorolojinin günler öncesinden uyardığı dolu yağışı, öğleden sonra etkili olmaya başladı. Buldan ilçesi ve çevresinde yaklaşık yarım saat devam eden dolu yağışı nedeniyle cadde, sokak ve arazilerde 5 santimetreyi bulan dolu birikintileri oluştu. Günlük yaşamı ve trafik akışını olumsuz yönde etkileyen şiddetli dolu yağışı, Buldan Şehir Stadını da bembeyaz bir örgütle kapladı. Buldan şehir merkezinin yanı sıra Doğanköy, Oğuz, Bölmekaya ve Yenicekent mahallelerinde daha fazla etkili olan dolu yağışı, başta meşhur Sultani üzüm bağları ve zeytinlikler olmak üzere meyve bahçeleri ve daha kısa bir süre önce dikilmiş olan sebze fidanlarına zarar verdi. Yeni oluşmaya başlayan meyveleri ve yaprakları döken dolu, sebze fidelerini de kırdı. Buldan Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı Özkan Gümüş, yaptığı açıklamada öğleden sonra etkili olan şiddetli dolu yağışının başta zeytin olmak üzere kayısı, erik, badem, kiraz, vişne ağaçlarında, üzüm bağlarında ve sebze ekili arazilerde büyük zarara yol açtığını belirtti.