YEREL HABERLER - 24 Nisan 2017 Pazartesi 19:18

Pamukkale’de “Ailede huzur, zenginlik budur” projesiyle 8 bin kişiye ulaştı

A
A
A
Pamukkale’de “Ailede huzur, zenginlik budur” projesiyle 8 bin kişiye ulaştı

Pamukkale Belediyesi, öncülüğünde hazırlanan ‘Ailede Huzur Zenginlik Budur’ projesi, devam ediyor.

Pamukkale Belediyesi, öncülüğünde hazırlanan ‘Ailede Huzur Zenginlik Budur’ projesi, devam ediyor.


Pamukkale Belediyesi, Pamukkale Kaymakamlığı, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan sene başından bu yana devam eden ‘Ailede Huzur Zenginlik Projesi’ ile hem öğrencilere hem de velilere ulaşıyor. Bu kapsamda yapılan eğitimlerin 57’incisi İncilipınar İmam Hatip Ortaokulu’nda yapıldı. Seminere Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Rasül Çövüt, İncilipınar İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mahmut Şevik ile öğrenci ve veliler katıldı.


Pamukkale İlçe sınırları içerisinde bulunan 128 okulun tamamında yapılması planlanan proje kapsamında, ana okul ve ilkokul velilerine yönelik çocuklarda bilinçaltı eğitim seminerleri ile aile içi iletişimi güçlendirmeyi hedefleyen eğitimler veriliyor. Pamukkale Belediyesi Eğitim Danışmanı Veli Soysal tarafından verilen eğitimlerde, genel başlık halinde ‘Kim Korkar Sınavdan’konulu seminerlerde bugüne kadar 8 bin kişiye ulaşıldı.


Programda bir konuşma yapan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Biz belediyeciliği farklı yapmak istiyoruz. Yolun asfaltlanması, kaldırımın yapılması, park yapılması bunlar zaten bizim olmazsa olmazımız ama gönüllere de hitap etmek istiyoruz. Ben de bir imamhatipliyim. İşte bizim almış olduğumuz eğitimden dolayı ve ailemizden almış olduğumuz terbiye ile o farklı belediyeciliği yürütmeye çalışıyoruz. Bizler, toplumumuzun bel kemiği olan ailelerimize eğitim vererek onların daha huzurlu olmasını istiyoruz. Ailede huzur varsa o huzur çocuklarımıza da yansır. Aile mutlu olurken çocuklarımız da başarılı olur. Pamukkale belediyesi olarak, yeni kurulan bir belediye olmamıza rağmen 50- 100 yıllık belediyelerin yapmadıkları şeyleri yapmaya çalışıyoruz. Eğitim alanında da konferans salonlarından tutun, okullarımızın fiziki koşullarının iyileştirilmesine,çocuklarımızın daha iyi noktalara gelmesi noktasında ilçe sınırlarımız içerisinde bulunan 128 okulumuza destek oluyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Organize Sanayi Bölgeleri’nin ulaşım altyapısı güçlendi Şehrin ekonomisinin gelişmesi için her alanda desteğini sürdüren Samsun Büyükşehir Belediyesi Organize Sanayi Bölgeleri’nin altyapı ihtiyaçlarının karşılanması için yürüttüğü çalışmaları aralıksız gerçekleştiriyor. Bu kapsamda kentteki Organize Sanayi Bölgeleri’nin ulaşım altyapısı beton yol uygulamalarıyla daha güçlü hale getirildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki Organize Sanayi Bölgeleri’nin (OSB) ulaşım altyapısını güçlendirmeye devam ediyor. Yol, Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar kapsamında, son bir buçuk yılda Vezirköprü OSB’ye bin 700 metre uzunluğunda ve 8 metre genişliğinde, Çarşamba OSB’ye bin 300 metre uzunluğunda ve 18 metre genişliğinde, ayrıca bin metre uzunluğunda 10 metre genişliğinde, Havza OSB’ye ise 8 bin 700 metre uzunluğunda ve 4 metre genişliğinde yeni beton yollar yapıldı. Ayrıca, Tekkeköy’deki OSB’de 10 kilometrelik bir beton yolun yapımı tamamlandı. Bafra OSB’ye ise 625 metre uzunluğunda ve 8 metre genişliğinde beton yol eklenerek, sanayi bölgelerinin ulaşım altyapısı güçlendirildi. Yol, Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından Yeni Organize Sanayi Bölgesi için 8 kilometre uzunluğunda ve 20-50 metre genişliğindeki yolların yapımı ise devam ediyor. Yapılan yeni yollarla birlikte, OSB’lerdeki ulaşım sorunlarına hızla ve kalıcı çözüm getirildi. Böylece işletmelerin lojistik süreçlerinin ise daha sağlıklı bir şekilde yürütmeleri sağlandı. "Samsun üretimden gelen gücünü çok daha ileri bir seviyeye çıkarmayı hedeflemektedir" Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Organize Sanayi Bölgeleri’nin kentlerin ekonomileri için lokomotif noktalar olduğunu belirterek “Bölgenin merkezi olan Samsun tarımdan sanayiye, turizmden ticarete her alanda yüksek bir potansiyele sahiptir. Kentin çeşitli noktalarında yer alan aktif Organize Sanayi Bölgeleri’nde (OSB) üretim aralıksız devam ederken yeni kurulan ve kurulması planlanan Organize Sanayi Bölgeleri ile birlikte Samsun üretimden gelen gücünü çok daha ileri bir seviyeye çıkarmayı hedeflemektedir. Organize Sanayi Bölgelerimiz ekonomimizin can damarları konumundadır. Bu kapsamda OSB’lerimizin her türlü ihtiyacını karşılamak bizim her zaman önceliğimizdir. Samsun’un ekonomisinin daha güçlü hale gelmesi için sanayicilerimizin ve işletmelerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
Aydın Aydın’da Nisan ayında gerçekleşen kazalarda 11 kişi hayatını kaybetti Aydın’da Nisan ayı içerisinde kent genelinde meydana gelen 754 trafik kazasında 640 kişinin yaralanırken 11 kişi de hayatını kaybetti. Trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için Aydın Valiliği gözetim ve denetiminde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri tarafından 2024 yılı Nisan ayı içerisinde toplam 137 bin 599 araç kontrol edilirken, 20 bin 361 araca da işlem yapıldı. Alınan önlemlere rağmen; trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 2024 Nisan ayı içerisinde Aydın sınırlarında toplam 297 maddi hasarlı, 446 yaralamalı ve 11 ölümlü olmak üzere toplam 754 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda toplam 640 kişi yaralanırken, 11 kişi de hayatını kaybetti. Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Valiliğimizce, ilimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Trafik kazalarının azalması için sürücü ve vatandaşlarımızın da daha duyarlı olmaları, özellikle hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 112 nolu Acil Çağrı Merkezi telefonuna ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın bilgisine, desteklerine büyük ihtiyaç vardır" ifadelerine yer verildi.