ASAYİŞ - 29 Haziran 2017 Perşembe 18:31

Denizli’de kumar operasyonu

A
A
A
Denizli’de kumar operasyonu

Denizli Emniyet Müdürlüğü tarafından Ramazan ayında kumar oynatan iş yerlerine yönelik operasyon düzenlendi.

Denizli Emniyet Müdürlüğü tarafından Ramazan ayında kumar oynatan iş yerlerine yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda, kumar oynadığı tespit edilen 59 kişiye toplam 13 bin 393 TL idari para cezası kesildi.


Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Ramazan ayında kumar oynatan dernek ve dernek lokallerine yönelik 25 Mayıs ile 25 Haziran tarihleri arasında operasyon düzenledi. İl genelinde dernek, dernek lokali ve kahvehanelerde yapılan kumar uygulamalarında, kumar oynatıldığı tespit edilen 21 iş yerine yasal işlem uygulandı. Bu dernek ve dernek lokallerinde kumar oynadığı tespit edilen 59 kişi hakkında da idari para cezası kesildi. Ekipler, bu kişilere 13 bin 393 TL para cezası kesti.


Uygulamalarda kumar oynanması için yer ve imkan sağlayan 21 şahıs yakalanarak gözaltına alındıktan sonra Polis Merkezi Amirliklerinde adli işlem uygulandı. Yapılan aramalarda, kumar oyununda kullanılan alacak verecek listelerinin tutulduğu 13 adet ajanda, 28 takım okey oyunu takımı, 345 deste oyun kağıdı, 965 adet para yerine geçen pul, işyeri sahibinin alacağı payı gösterir 60 adet yazboz, kumar oyunlarında kullanılan bin 195 TL ve 3 adet zara el konuldu.


Uygulamada, ayrıca kapalı yerde sigara ihlali yapan 15 kişi hakkında işlem yapılarak, bin 635 TL idari para cezası kesildi. Genel Bilgi Taramasında (GBT) sorgularında da 4 kişinin arandığı tespit edilirken, yakalanan şahıslar, ilgili birim görevlilerine teslim edildi. İş yerlerinde yapılan uygulamada ise üzerinde uyuşturucu madde bulunduran 1 şahıs yakalandı. Şahıs göz altına alınarak, Polis Merkezi Amirliğine teslim edildi. Kontrollerde, 2 şahsın açıktan alkol aldığı ve işyerleri ile ilgili tutanak tutularak, polis merkezine teslim edildi.


Denizli’nin huzur ve güvenliği için çalışmaların devam edileceği belirtildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.