GENEL - 13 Temmuz 2018 Cuma 13:37

Sarayköy’de farkındalık oluşturacak proje

A
A
A
Sarayköy’de farkındalık oluşturacak proje

Denizli Sarayköy Kaymakamlığı, Sarayköy Belediyesi ve Sarayköy İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün bir araya geldiği ‘Atık İlaçlarla Geleceğimizi Zehirlemeyin’ adlı proje ile ilçe halkı atık ilaç konusunda bilinçlendirilecek.

Denizli Sarayköy Kaymakamlığı, Sarayköy Belediyesi ve Sarayköy İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün bir araya geldiği ‘Atık İlaçlarla Geleceğimizi Zehirlemeyin’ adlı proje ile ilçe halkı atık ilaç konusunda bilinçlendirilecek.


Denizli’de ilk kez hayata geçecek proje Sarayköy’de yapıldı. Atık İlaçlarla Geleceğimizi Zehirlemeyelim adlı projenin sahibi olan Sarayköy Sağlık İlçe Müdürlüğü’nden farkındalık oluşturacak çalışma olarak hayata geçirildi. Hem insan sağlığı hem de çevre kirliliğine sebebiyet veren atık ilaçlar konusunda hayata geçirilen projenin basın toplantısı Sarayköy Kaymakamlığında düzenlendi. Toplantıya Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hakan Çabuk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Akhan, Çevre Sağlık Teknisyeni Süleyman Keskin, Serbest Eczacı Selahattin Özçiftçi ve Hemşire İpek İpekçi Kazel katıldı. Proje ortaklarının Sarayköy Kaymakamlığı ve Sarayköy Belediyesi’nin olduğu çalışma hem çevre hem de insan sağlığı üzerinde etki oluşturacak. Proje kapsamında ilçe merkezinde bulunan eczanelere, ilçeye bağlı sağlık evlerine, aile sağlık merkezilerine ve İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne yerleştirilecek atık ilaç kutularıyla bir ton atık ilaç toplanması hedefleniyor. Atık İlaçlarla Geleceğimizi Zehirlemeyelim adlı projenin tanıtımında her yıl Türkiye’de milyonlarca ilacın miadı dolduğu veya kullanılmaz hale geldiği için çöpe ve kanalizasyona atıldığı bu nedenle toprak ve suya karışan ilaçların çevreye büyük zarar verdiği vurgulanmaktadır. Çevre sularına karışan düşük miktarlardaki ilaçlarla sürekli temas halinde kalmanın, balık ve sucul canlılarda fizyolojik ve davranışsal değişikliklere neden olduğu gözlendiği belirtilmektedir. Evlerde bulunan ve kullanılmayan ilaçların, ilaç suiistimalleri, çocuklarda zehirlenmeler, intihar girişimleri, çevresel zararlar gibi birçok risk taşıdığı hatırlatılarak, projenin önemine dikkat çekildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Corendon’un ilk Brüksel uçuşuna görkemli karşılama Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na Brüksel’den havayoluyla ilk kez gelen 189 yolcu su takıyla karşılandı. Corendon Airlines, Belçika’nın başkenti Brüksel’den Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Boeing 737-800 tipi uçak ve XC7655 sefer sayılı uçuş ile gelen 189 yolcu için görkemli karşılama töreni düzenlendi. Karşılama töreni saat 16.00’da geleneksel havacılık seremonisi olan ’su takı’ töreniyle başladı. Törende uçaklardan inen tüm yolcular ile pilot ve beraberindeki mürettebata karanfil ve çeşitli hediyeler takdim edildi. 7 Ülke, 17 destinasyon Sezon boyunca Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndan 7 ülke ve 17 farklı destinasyona karşılıklı uçuş gerçekleştirilecek. Corendon, 26 Ekim’e kadar sürecek sezon boyunca Brüksel, Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf, Köln, Kopenhag ve Tehran’a sezon boyunca bin 278 uçuş gerçekleştirmeyi planlıyor. “İlçemizde ağırlamaktan gururluyuz” Gazipaşa Kaymakamı ve Havalimanı Mülki İdare Amiri Orhan Altun Gazipaşa-Alanya Havalimanının, Mersin’den Antalya Havalimanı’na kadar kapsayan bölgedeki misafirler için avantaj olduğunu belirterek, "Bölgedeki otellerin rezervasyonlarını da göz önünde bulundurarak bu sezon yolcu sayımızın daha da artacağını ön görüyoruz. Hem Gazipaşa hem de Alanya için güzel adımlar turizmde güzel adımlar atılıyor. Bugün Brüksel’den ve sonrasında dünyanın dört bir yerinden gelen misafirlerimizi ilçemizde ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz.” diye konuştu.