GENEL - 20 Mart 2019 Çarşamba 13:55

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan: "İlçemizde ciddi boyutta bir hasar görünmüyor"

A
A
A
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan: "İlçemizde ciddi boyutta bir hasar görünmüyor"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, depremin ardından Acıpayam ilçesine giderek incelemelerde bulundu.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, depremin ardından Acıpayam ilçesine giderek incelemelerde bulundu. Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Zolan, can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirterek, "İlçemizde ciddi boyutta bir hasar görünmüyor" dedi.


Başkan Zolan, Acıpayam’da meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından ilçeye gitti. Acıpayam’da ilk olarak tedbir amaçlı tahliye edilen Acıpayam Devlet Hastanesine giden Başkan Zolan, burada vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Deprem bölgesinde incelemelerde bulunan Başkan Osman Zolan, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Acıpayam Belediyesi ile birlikte İtfaiye, Kızılay, AFAD başta olmak üzere ihtiyaç duyulan tüm kurumların deprem bölgesinde olduğunu belirten Başkan Zolan, "Kriz masası oluşturuldu. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderme noktasında çalışmalara başlandı. Öncelikle vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Ufak tefek ayak burkulması gibi panik halinde yaşanan olumsuzluklar var ama ciddi bir yaralanma ve can kaybının olmaması bizi mutlu ediyor. Yıkılan, kullanılmayan kerpiç binalar var. İlçemizde ciddi boyutta bir hasar görünmüyor" dedi.



"Tüm ekiplerimizi seferber ettik, bu sıkıntıları da birlikte aşacağız"


Çatlak veya hasarlı binalarda tespit çalışmalarının yapılacağını kaydeden Başkan Zolan, "Deprem şiddetli hissedildi. Çok şükür can kaybı yok, tüm kurumlar burada görevimizin başındayız. Tüm birimlerimizi buraya sevk ediyoruz. Vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını taleplerini karşılayacağız" dedi. Deprem sırasında Kale ilçesinde bir programda olduğunu, akabinde programı yarıda keserek Acıpayam’a geldiğini anlatan Başkan Zolan, şunları kaydetti:


"Deprem hayatın gerçeği. Çok şükür binalarımız sağlam. Yıkılan kerpiç binalar, insanlarımızın oturmadığı binalar var. Tedbir olarak tahliye edilen hastalarımız da hastaneye alınmaya başlandı. Hastanemizde herhangi bir hasar olumsuzluk yok. Tüm ekiplerimizi seferber ettik, bu sıkıntıları da birlikte aşacağız. Biz buradayız vatandaşlarımızın yanlarındayız."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Adıyaman’da, şehit polisler için tören düzenlendi Adıyaman’da bir polis memuru tarafından açılan ateş sonucu şehit olan Karakol Amiri Başkomiser Kamuran Üçgül ve Asayiş Şube Ekipler Amiri Gökhan Özer için Adıyaman’da tören düzenlendi. Adıyaman Altınşehir Şehit Ahmet yıldırım polis Merkezinde polis memuru S.U.Ş. tarafından açılan ateş ile şehit olan Karakol Amiri Başkomiser Kamuran Üçgül ve Asayiş Şube Ekipler Amiri Gökhan Özer için Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Gerçekleştirilen tören sonrası evli olan Sivas doğumlu Asayiş Şube Ekipler Amiri Gökhan Özer’in cenazesi İstanbul’a, evli ve 2 çocuk babası olan Kahramanmaraş doğumlu Karakol Amiri Başkomiser Kamuran Üçgül’ün cenazesi ise Osmaniye’nin Kadirli ilçesine gönderildi. Cenaze törenine İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Vali Osman Varol, Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, İl protokolü, kurum müdürleri, STK temsilcileri, askeri erkanlar, polisler ve çok sayıda kişi katılırken, şehitlerin yakınları ve meslektaşları gözyaşlarına boğuldu. Olay bir önceki gün akşam Altınşehir Şehit Ahmet Yıldırım Polis Merkezinde meydana gelmiş, polis memuru S.U.Ş., beylik tabancasıyla Karakol Amiri Başkomiser Kamuran Üçgül ve Asayiş Şube Ekipler Amiri Gökhan Özer’e ateş açarak şehit etmişti. S.U.Ü., ise burada bulunan diğer polis ekiplerinin bacağına ateş etmesi sonucu yaralanmış ve etkisiz hale getirilerek hastaneye kaldırılmıştı.