GENEL - 30 Mart 2020 Pazartesi 15:51

5 ekip, 300 yaşlıya ulaştı

A
A
A
5 ekip, 300 yaşlıya ulaştı

Pamukkale Belediyesi’nin koronavirüs tedbirleri konusunda açtığı çağrı merkezi 7 gün 24 saat esasıyla hizmet vermeye devam ediyor.

Pamukkale Belediyesi’nin koronavirüs tedbirleri konusunda açtığı çağrı merkezi 7 gün 24 saat esasıyla hizmet vermeye devam ediyor. Vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çalışan merkez bugüne kadar yaklaşık 300 kişiye dokundu. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “65 yaş üstü ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ne ihtiyaçları olursa personelimiz aracılığı ile yerine getiriyoruz” dedi.


Dünya genelinde her geçen gün etkisini hızla arttıran ve binlerce can kaybına neden olan koronavirüse karşı alınan tedbirler de gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Pamukkale Belediyesi, bu konudaki çalışmalar kapsamında 15 Mart tarihinde Pamukkale Belediyesi Çağrı Merkezini oluşturdu. Sokağa çıkması kısıtlanan 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik açılan ve 444 9 220 telefon numarasından ulaşılan Çağrı Merkezi her gün yüzlerce çağrıya cevap veriyor. Pamukkale Belediyesi, 65 yaş üstü ve sokağa çıkması kısıtlı olan ve kimsesi olmayan vatandaşlara yönelik hizmetler kapsamında eczane, market, banka ve benzeri işlemlerinde ekipler yardımcı oluyor. Vatandaşların ulaştığı çağrı merkezine bu güne kadar binlerce çağrı gelirken, Pamukkale Belediyesi yaklaşık 300 kişiye yardım elini uzattı.



“Koronavirüse karşı yapılması gereken en önemli şey evde kalmak”


Avni Örki, Pamukkale Belediyesi olarak koronavirüsüne karşı yoğun bir mücadele ettiklerini belirterek “Koronavirüsünün ülkemizde çıktığı günden bu yana çeşitli tedbirler aldık. ilçemiz genelinde toplu yaşam ve çalışma alanları olan tüm kamu kuruluşlarını, camileri, parkları, muhtarlıkları, eczaneleri ve ilçemizdeki tüm sokak ve caddeleri baştan sona dezenfekte ettik. İlçe genelinde kurduğumuz istasyonlarla tüm vatandaşlarımızın özel araçlarını da ücretsiz bir şekilde dezenfekte ettik. 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmalarını kısıtlandığından biz de ilçe genelimizdeki bu durumda olan kişilere yönelik çağrı merkezimizi 15 Mart’ta hizmete açtık. 7 gün 24 saat esasıyla çalışan çağrı merkezimizde 65 yaş üstü olan ve yalnız yaşayan vatandaşlarımızın çeşitli taleplerini yerine getiriyoruz. Özellikle risk grubundaki ve yalnız olan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın taleplerini yerine getirmek üzere çağrı merkezimiz ve anında hizmet verecek olan 5 farklı ekibimiz var. Bu noktada sokağa çıkamayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının ilk olarak yakınları ve komşularının karşılamasını rica ediyoruz. Eğer kimse bulunmazsa bizim çağrı merkezimizi arayabilirler. Koronavirüs ile ilgili olarak yapılması gereken en önemli şey evde kalmak. Mümkün olduğunca evde kalıp, ilgili bakanlıkların uyarılarına sıkı bir şekilde uyalım” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.