YEREL HABERLER - 27 Mart 2012 Salı 12:55

ÖОRENCİLERE SINAV ÖNCESİ UYARILAR

A
A
A
ÖОRENCİLERE SINAV ÖNCESİ UYARILAR

Denizli Körfez Dershanesi, öğrencilere sınav öncesi son uyarıları yaptı.
Denizli Gazeteciler Cemiyeti`nde basın toplantısı düzenleyen Körfez Dershanesi Edebiyat Öğretmeni Yusuf Öksüz ve Rehberlik Uzmanı İbrahim Yılmaz, 1 Nisan`da yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı ile ilgili uyarılarda bulundu.ÖSYM`nin yapılacak sınav için önemli tedbirler aldığını belirten Yusuf Öksüz, soru kitapçığı ve cevap formlarının her adaya poşet içinde verileceğini söyledi. Yusuf Öksüz,"Geçen sene olduğu gibi bu sene de kalem, silgi ve kalemtıraş ÖSYM tarafından verilecek. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebileceklerdir. Her salonda ÖSYM`nin gönderdiği bir duvar saati olacaktır. Sınav binasına girişte elektronik arama ve tarama yapılacaktır. Cep telefonu, kol saati, elektronik araç ve gereçler başta olmak üzere hiçbir çanta, madeni para, kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), toka, bilezik, broş, kalem, silgi, kalemtıraş vb. eşyalar kesinlikle binaya alınmayacaktır" dedi.
AОIR SPORLARDAN UZAK DURUN
Denizli Körfez Dershaneleri Rehber Öğretmen İbrahim Yılmaz ise, bu aşamadan sonra geçmişin olumsuzluklarını bir kenara bırakarak sınavın sonucuna ilişkin olumsuz hiçbir şey düşünüp konuşulmaması gerektiğini vurgulayarak sınav öncesi ve sınav anıyla ilgili dikkat edilecek hususları açıkladı. Sınavdan bir gün önce erken kalkmanın önemli olduğunu belirten Yılmaz, "Ağır sporlardan uzak durmalı, sınav salonunu daha önce görülmediyse mutlaka görülmeli, mümkünse sınav sırasına oturmalı. Sınav gecesi akşam yemeğini hafif yenmeli ve zamanında yatılmalıdır. O gün kesinlikle ders çalışılmamalı, sınav belgeleri hazırlanıp bir zarfa konulmalıdır" dedi.
EMİN OLMADIОINIZ SORULARA BİR DAHA BAKIN
Sınav sırasında yapılması gerekenler ile ilgili de uyarılarda bulunan İbrahim Yılmaz "Öğrenci, sınavda verilen poşetin açılmış olup olmadığını kontrol etmeli, açıksa almamalıdır. Kitapçıklarınızın sayfa kontrolünü yapılmalı, kitapçık ve optik formun adına düzenlenip düzenlenmediği kontrol edilmelidir. Kodlamayı gruplandırarak yapın. Sayısal sorularda mutlaka işlem yapınız.Emin olmadığınız sorulara bir daha bakın. Bilmek kadar zamanı verimli kullanmakta önemlidir. Sınav salonundaki saatle zaman zaman durumunuzu kontrol ediniz. bölümler arası geçişlerde hızınızı iyi ayarlayınız etrafınızla ilgilenip zaman kaybetmeyiniz. Bir soruyu ilk hamlede çözemediyseniz, o soruyu bırakıp diğer sorulara geçiniz. Soruyla inatlaşıp vakit kaybetmeyiniz. Paragraf sorularında önce soruyu sonra metni okuyarak zaman kazanınız. Tüm soruların çözümü bitince kalan sürede çözemediğiniz sorular için geri dönünüz" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Kars’ta balık avı yasağı başlıyor Kars’ta sazan balığı avı yasağı başlıyor. 15 Mayıs 2024 tarihinde başlayacak olan balık avı yasağı 15 Ağustos 2024 tarihinde son erecek. Kars’ta Sazan Balığı avı yasağı yarın başlıyor. Balık avlama yasağına uymayanlar hakkında kabahatler kanununa göre cezai işlem uygulanacak. Balık avlama yasağının başladığı günden itibaren avlanma yasağına uymayanlar hakkında kabahatler kanuna göre para cezası uygulanacak. Kars Baraj Gölü olmak başta üzere Çıldır Gölü, Arpaçay Barajı ve Aygır Gölü ve Sarıkamış Karakurt Baraj Gölü, Selim Bayburt Barajı Gölü’nde yasağın başlamasıyla birlikte kaçak avlanmanın önüne geçilebilmesi için bir takım önlemler alındı ve kaçak avlananlar ise yakalandıkları takdirde sandallarına el konulacağı bildirildi. Kars’ta 15 Mayıs, 15 Ağustos 2024 tarihleri arasında yasak olan sazan balığı avı nedeniyle kentte balık satıcıları kontrol edildi. Balıkçıların ellerinden stokları tespit eden yetkililer, stok dışı sazan balığı satışı yapan balıkçılara da yaptırım uygulayacak. Öte yandan Kars il sınırları içerisinde 15 Mayıs, 15 Ağustos 2024 tarihinde uygulanacak olan av yasağının kontrolünü Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra, emniyet ve jandarma teşkilatları, belediye zabıtası, kamuda görevli bekçiler, kolluk kuvvetlerinin bulunmadığı yerlerde köy muhtar ve ihtiyar heyetleri tarafından takip edilecek.
Mersin Çocuklar Mersin’in tarihi ve kültürel yerlerini gezdi Mersin Büyükşehir Belediyesinin Çocuk Meclisi üyeleri, kentin kültürel ve tarihi yerlerini gezerek şehrin sahip olduğu değerleri yakından görme fırsatı buldu. Çocuklar ilk olarak, ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsünü ziyaret ettiler. Ziyaretleri sırasında, nesli tükenmekte olan canlılarla ilgili bilgi sahibi olan öğrenciler, Akdeniz sahilleri ve koruma alanları hakkında detaylı bilgi edindiler. Araştırma görevlilerinin, çocukların kafasına takılan soruları cevapladığı etkinlikte çocuklar sahile inerek, kentte yer alan endemik türleri yerinde inceledi. Gezi programının 2. durağında ise Silifke Gazi Çiftliği yer aldı. Çocuklar burada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı tarım seferberliğinin durağı olan ve cumhuriyet tarihinde kurulan ilk tarım kredi kooperatifi binası olma özelliği ile tarihi öneme sahip olan Gazi Çiftliği binasını gezdiler. Çocuklara, daha önce atıl durumda bulunan ve Büyükşehir Belediyesi ile yeniden hayat bulan Gazi Çiftliği ile ilgili bilgilendirici kısa bir film izletildi. Son olarak ise Atatürk’ün doğup büyüdüğü ev ile benzerlik taşıyan ve Silifke’de yer alan Taşucu Atatürk Evi ziyaret edildi. Evin her bir odasını ayrı ayrı inceleyen çocuklar, duygu dolu anlar yaşadı. Gün boyunca kültürel ve tarihi pek çok yeri gezen meclis üyesi çocuklar, eğlenirken öğrendikleri keyifli bir gün geçirdiler.
Kocaeli Vatandaşlar, parkları güvenlik kameralarından canlı izleyebilecek Körfez Belediyesi, parklara yerleştirdiği güvenlik kameraları ile parkları daha güvenli hale getirmeyi hedefliyor. Yerleştirilen kameralara Körfez Belediyesi’nin resmi hesabından vatandaşlar tarafından da canlı olarak izlenebilecek Huzurlu, güvenli yaşam alanları oluşturmak, çocukların ve ailelerinin güvenliğini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüren Körfez Belediyesi ilçe genelinde parklara yerleştirdiği güvenlik kamerası sistemlerini yeniledi. Yapılan çalışma kapsamında; 23 Nisan Koray Şener Parkı, Şehit Abdülsamet Özen Parkı, Yunus Emre Parkı, Azmi Akyol Parkı, Fatih Sultan Mehmet Parkı, Prof. Osman Badraslı Parkı, Akşemsettin Parkı, Orhan Alimoğlu Parkı, Orhan Alimoğlu Parkı, Erdoğan Ülker Parkı, Muhsin Yazıcıoğlu Parkı, Hüda Coşkun Parkı, Hacı Bektaş Veli Parkı, Aşık Veysel Parkı, Prof. Dr. Osman Durmuş Parkı, Sarmaşıkdere Parkı, Veli Kaygın Parkı ve Mustafa Eser Parkı’nın güvenlik kameralarının sistemleri yenilendi ve güvenli hale getirildi. Körfez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından, parklar modern hale getirilirken, çocuklar için daha güvenli olması amacıyla başlatılan kamera uygulamasıyla kamera sayısı da arttırıldı. Çalışmalar neticesinde alınan karar ile ilçenin farklı yerlerinde bulunan park ve bahçelerin hâkim noktalarına yerleştirilen güvenlik kameraları 7 gün 24 saat kayıt yapıyor. Vatandaşlar; parklara yerleştirilen güvenlik kameralarına www.korfez.bel.tr üzerinden canlı olarak erişim sağlayabilecek.