KÜLTÜR SANAT - 23 Mayıs 2024 Perşembe 10:30

1185 kursiyerin binlerce el emeği göz nuru eseri görücüye çıkıyor

A
A
A
1185 kursiyerin binlerce el emeği göz nuru eseri görücüye çıkıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesinin açtığı ücretsiz kurslarda 53 farklı branşta eğitim gören bin 185 kursiyerin 5 bin adet el emeği göz nuru eseri beğeniye sunulacak.


Denizli Büyükşehir Belediyesinin verdiği ücretsiz kurslarda 53 farklı branşta eğitim gören bin 185 kursiyerin 5 bin eserinin yer aldığı 6. Karma Sergi, “Geçmişin Altın İzleri El Sanatlarımızın Geçmişten Geleceğe Yolculuğu" adıyla açılacak. Dev sergi, 24 Mayıs 2024 Cuma günü saat 11.00’de Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde Denizlililerle buluşacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi DENMEK ve Genç Denizli projesi kapsamında cam boncuktan seramiğe, kağıt rölyeften tel kırmaya kadar 53 farklı branşta 5 bin el emeği göz nuru eserin beğeniye sunulacağı sergide kursiyerler eserlerini satarak ev ekonomilerine de katkıda bulunabilecek. Sergi 30 Mayıs’a dek ziyaret edilebilecek. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, boş vakitlerini değerlendirmek isteyen, aile ekonomilerine katkıda bulunmak ve hobi amaçlı üreten kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerinin beğeniye sunulacağı bu özel sergiye tüm hemşehrilerini davet etti.



1185 kursiyerin binlerce el emeği göz nuru eseri görücüye çıkıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldak’ta bayram coşkusu Zonguldak’ta Kurban Bayramı coşkusu yaşandı. Namaz sonrası vatandaşlar birbirleriyle bayramlaştı. Zonguldak’ta Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşlar camilere akın etti. Vaazların ardından bayram namazı kılındı. Vatandaşlar adeta camilere sığmadı. Yoğun katılım gösterilen bayram namazı kılınarak tekbirler getirildi. Hutbede, " Dünyalık bütün makamlardan sıyrılarak omuz omuza verdik, Rabbimizin divanına durduk. Bayram namazımızı hep birlikte huşu içinde eda ettik elhamdülillah. Birazdan da bizleri Rabbimize yaklaştıracak, O’nun rızasına ulaştıracak olan kurbanlarımızı besmeleler, tekbirler ve dualarla eda edeceğiz inşallah. Cenâb-ı Hak, bütün ibadetlerimizi dergâh-ı izzetinde kabul buyursun. Maalesef bu bayramda da Gazzeli kardeşlerimiz mahzun kalmaya devam ediyor. Tarihin şahit olduğu en büyük vahşetlerden birini uygulayan zalimler, bütün dünyanın gözü önünde kadın, çocuk, yaşlı demeden kardeşlerimizi katlediyor. Zalimlerin yenileceği, mazlumların zafere ulaşacağına olan inancımız tamdır. Bize düşen, bu katliamı durdurmak için insani ve vicdani sorumluluklarımızı yerine getirmek, doğru yerde durmaktır. Yüce Rabbimden kurban bayramını; ruhlarımıza dirlik, kalplerimize huzur, bedenlerimize afiyet, hanelerimize bereket, mazlum ve masum coğrafyaların kurtuluş vesilesi kılmasını niyaz ediyorum" ifadelerine yer verildi. Bayram namazı sonrası vatandaşlar birbirleri ile bayramlaşarak Kurban Bayramı’nı tebrik etti. Cami çıkışlarında vatandaşlara lokum ve şeker ikram edildi.