ÇEVRE - 25 Temmuz 2025 Cuma 10:58

14 katlı hastane binası dron ile yıkandı

A
A
A
14 katlı hastane binası dron ile yıkandı

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinin yıllardır temizlenmeyen 14 katlı hizmet binasının camları dron ile yıkandı.



PAÜ Hastanesi’nde akıllı sistemlerle donatılmış yataklı servislerde drone destekli cam temizliği dönemi başladı. Hastanede hizmet kalitesini artırmak amacıyla modern uygulamalarla 14 katlı yataklı servislerde drone destekli cam temizliği gerçekleştirildi.



Gerçekleştirilen drone destekli cam temizliği ile ilgili Başhekim Prof. Dr. Hakan Alkan, "Enfeksiyon riskini azaltan, bina ısısını koruyarak enerji verimliliği sağlayan ve hastane güvenliğini üst düzeye çıkaran akıllı sistem destekli açılmayan izole dış cephe camların temizliği drone teknolojisiyle sağlandı. Açıldığı günden bu yana dış cephe camlarının temizliği sadece 1(bir) defa hizmet satın alımı yoluyla profesyonel dağcılar tarafından uygulanmıştı. Bu temizlik yöntemi hem tehlikeli hem de hastanemiz için çok maliyetliydi. Geleneksel yöntemlerle yüksek risk oluşturan dış cephe cam temizlikleri, çalışan sağlığını tehlikeye atmadan drone teknolojisi ile güvenli bir şekilde gerçekleştirildi. Bu uygulama ile birlikte personel güvenliği sağlanarak iş sağlığı desteklenirken bakım süreçlerinde zaman ve maliyet avantajı elde edildi. Hastanemize yakışır bir şekilde dış cephe temizliğini sağlayarak örnek bir model oluşturduk. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünün desteği ile birlikte hastane yönetimi olarak yapılan temizliğin hem güvenli hem de daha ucuza mal edilmesi sağlanarak bundan sonra da düzenli aralıklarla yapılması planlanmıştır. Temizlik hizmetlerinin kesintisiz ve hijyen standartlarına uygun biçimde sürdürülebilmesi için çözüm odaklı adımlar atmaya devam edeceğiz. Gösterilen duyarlılık ve iş birliği için Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ile İzmir’den gelen firmaya teşekkür ederiz" dedi.



Yıllardır temizlenmiyordu


PAÜ Rektörü Prof. Mahmud Güngör ise , yıllardır temizlenemeyen 14 katlı hastane binasının dış cephesinin ilk kez dron destekli basınçlı su sistemiyle yıkanmaya başlandığını açıkladı. Camlar yıllardır temizlenemediği için neredeyse dışarısının görünmez hale geldiğini ifade eden Güngör, "Hasta ve hasta yakınları da camların temizliğinden dolayı memnuniyetlerini belirtiyorlar. Sadece camlar değil dışı yapının tamamı kimyasallarla temizleniyor. Temizlik firması ortamın berraklığı konusunda uzun süre garanti veriyor. Bu uygulamanın hayata geçmesinde destek sağlayan Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Derya Baltalı’ya özellikle teşekkür ediyorum." diye konuştu.



14 katlı hastane binası dron ile yıkandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Atatürk Üniversitesi ile DAP’tan hayvancılık altyapısına güçlü iş birliği Atatürk Üniversitesi ile Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında, bölgesel kalkınmaya ve hayvancılık altyapısının güçlendirilmesine önemli katkılar sunacak bir iş birliği protokolü imzalandı. Rektörlük makamında gerçekleştirilen imza törenine; Atatürk Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı adına ise Başkan Prof. Dr. Osman Demirdöğen katıldı. İmzalanan protokol kapsamında, 2025 Yılı Yatırım Programında yer alan "Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi" programı çerçevesinde hayata geçirilecek "Buzağı Kayıplarında Veteriner Hizmetlerinin Geliştirilmesi" projesinin uygulanması, finansmanı, izlenmesi ve değerlendirilmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Proje ile özellikle Erzurum ili sınırları içerisinde hayvancılık faaliyetlerinde verimliliğin artırılması, buzağı kayıplarının azaltılması ve veterinerlik hizmetlerinin sahada daha etkin hâle getirilmesi hedefleniyor. DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından projeye 10 milyon 508 bin 342 TL tutarında ödenek tahsis edilirken, Atatürk Üniversitesi de proje bütçesinin en az yüzde 30’u oranında eş finansman sağlayacak. Proje, Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde yürütülecek saha çalışmaları, tedavi protokollerinin uygulanması ve eğitim faaliyetlerini kapsayacak. Rektör Hacımüftüoğlu: "Buzağı kayıplarının azaltılmasına yönelik yürütülecek çalışmalar büyük önem taşıyor" İmza töreninde değerlendirmelerde bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, üniversitelerin yalnızca eğitim ve araştırma faaliyetleriyle değil, aynı zamanda bulundukları bölgenin kalkınmasına doğrudan katkı sunan projelerle de sorumluluk üstlendiğini vurguladı. Hacımüftüoğlu: "DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığımız ile imzaladığımız bu protokol, üniversitemizin bilimsel birikimini sahaya yansıtarak bölge hayvancılığına somut katkılar sunacaktır. Özellikle buzağı kayıplarının azaltılmasına yönelik yürütülecek çalışmalar hem üreticilerimiz hem de ülke ekonomimiz açısından büyük önem taşımaktadır" ifadelerini kullandı. DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen ise bölgesel kalkınmada üniversitelerle yapılan iş birliklerinin stratejik bir rol üstlendiğine dikkat çekerek, Atatürk Üniversitesinin akademik altyapısı ve uygulama kapasitesiyle projenin başarıyla hayata geçirileceğine inandıklarını belirtti. İmzalanan protokol ile Atatürk Üniversitesi ile DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasındaki iş birliğinin daha da güçlendirilmesi, bölgenin tarım ve hayvancılık potansiyelinin bilimsel temellerle desteklenerek sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması amaçlanıyor.