ÇEVRE - 27 Nisan 2024 Cumartesi 15:19

Avcılar yangın gönüllüsü oldu

A
A
A
Avcılar yangın gönüllüsü oldu

Denizli’de Buldanlı avcılar, orman yangınlarında mücadelede eden ekiplere destek ve yardım amacıyla gönüllü yangın savaşcısı oldul.



Buldanlı avcılar, orman yangınlarına karşı mücadele etmek için gönüllü oldular. Geçmiş dönemlerde, şu anda Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü görevini yürüten Hamdi Akan’ın, Buldan Orman Şefliği döneminde Buldan Kara Avcılar Derneği işbirliği ile çalışma yürüttüklerini dile getiren Buldan Kara Avcılar Derneği Başkanı Hakan Aytekin “Bu çalışmayı günümüzde de yapmak, yangına müdahalelerde Orman çalışanlarımıza destek vermek, milli servetimizi olan ormanlarımızı korumak ve toplumumuzu bilinçlendirmek amacıyla yangın gönüllüleri birliği oluşturmayı amaçladık.


Üyelerimizle birlikte, Türkiye’nin ilk yangın gönüllüsü olan Buldan Kara Avcılar Derneğinde çoğu rahmetli olan başkan ve üyelerimizden aldığımız bayrağı taşımak için gönüllü yangın ekibi oluşumuna katılma kararı aldık. Buldan Orman İşletme Müdürlüğümüzün Üç Yol orman deposu ve yangına müdahale binasında yirmi kişilik gruplar halinde orman şefi Mutlu Kublay ve personeli tarafindan eğitim alarak gönüllü yangın ekibi olmak için hazırlanıyoruz. Ekibe katılan arkadaşlara ekipmanları orman işletme müdürlüğümüz tarafından temin edilecektir. Özellikle kırsal mahallelerimizde oluşturulacak ekiplerimiz, olası orman yangınlarında ilk müdahaleyi yapacak ekiplere destek olacaklar. Unutulmasın ki dağlarda yolları ve giriş çıkışları en iyi çobanlar ve avcılar bilir. İnşallah yangın ve benzeri felaketler yaşanmazda bizlere de iş düşmez” dedi.



Avcılar yangın gönüllüsü oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Afyon CHP Genel Başkanı Özel, Afyonkarahisar Belediyesini ziyaret etti CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Afyonkarahisar Belediyesini ziyaret etti. Belediye Başkanı Burcu Köksal, başkan yardımcıları ve birim müdürleri tarafından karşılanan Özel, Afyonkarahisar’ın ilk kadın belediye başkanı olan Başkan Köksal’ı tebrik etti. CHP Genel Başkan Yardımcıları, Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve milletvekilleri ile birlikte Belediyeyi ziyaret eden CHP Genel Başkanı Özel, "Afyon bugüne kadar görmediği hizmetleri bizde görecek, bugüne kadar gördüğü yanlışları da bizde görmeyecek” diye konuştu. Başkan Köksal, seçimlerden önce Genel Başkan Özgür Özel’e verdiği sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Özel ise Başkan Köksal’ı tebrik etti. 31 Mart seçimlerinin ardından bütün Afyon’un kazandığına dikkat çeken Özel, "Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak kazandık, ama şımarmadık, kibirlenmedik. Cumhuriyet Halk Partisi olarak asla ve asla kendi başarımızı birilerinin kaybı olarak görmüyoruz. Bütün Afyon kazanmıştır. Afyon’daki bir AK Partili, bir MHP’li kendini kaybetmiş görüyorsa biz kusurluyuz demektir. Buyursun gelsin bu odaya Burcu Başkan’a derdini, tasasını anlatsın. Buralar partizanlık yapılan yerlerden olmaktan çıkacak. Biz mümkün olan bütün gayretimizle tüm doğru işleri birlikte yapacağız” dedi. Ziyaret, Başkan Köksal’ın Özel’e, Mustafa Kemal Atatürk’ün Büyük Taarruz’da, Kocatepe’deki görüntüsünü simgeleyen plaketi takdim etmesi ile sona erdi.