KÜLTÜR SANAT - 17 Nisan 2024 Çarşamba 13:11

Başkan Arslan: “Çameli’mizi Dünya’ya tanıtıp üst seviyelere ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz”

A
A
A
Başkan Arslan: “Çameli’mizi Dünya’ya tanıtıp üst seviyelere ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz”

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Turizm haftası nedeniyle yayımladığı mesajda, “Çameli’mizi bütün güzellikleriyle Dünya’ya tanıtıp turizm sektöründe üst seviyelere ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.



Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan 15 - 22 Nisan Turizm Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı. İlçede turizmin 12 aya yayılması için çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Başkan Arslan, özellikle macera ve doğa tutkunları için doğa yürüyüşü rotaları, yamaç paraşütü ve yelken kanat sporları gibi alanlarda ilçeyi cazibe merkezi haline geldiğini ve dünya çapında tanınmaya devam ettiklerini söyledi. İlçenin doğal güzelliği ziyaretçileri doğayla iç içe vakit geçirme imkanı sunduğunu belirten Başkan Arslan, “Taş Konaklar Kırsal Turizm Tesisi’miz ile ilçemize gelen misafirlerimize doğal yaşam ve eşsiz bir manzara içinde konforlu bir konaklama imkanı sunuyoruz. Yaylacık Yamaç Paraşütü Pisti ile Dünyadaki sayılı Yamaç Paraşütü Merkezleri arasında yer alıyor ve Dünya Şampiyonası da dahil olmak üzere yamaç paraşütü üzerine çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bunun yanı sıra ilçemizde üretilen tarımsal ürünlerimizi ve el işi emeklerimizi; Coğrafi İşaretli Çameli Fasulyemiz, Çameli Kepir Cevizimiz ve coğrafi işaretli motiflerden oluşan Elmalı Kilimimiz başta olmak üzere tanıtımını ve pazarlamasını destekliyor ilçemiz halkına turizmin ekonomik olarak yansımasını sağlıyoruz. Çameli’mizi bütün güzellikleriyle Dünya’ya tanıtıp turizm sektöründe üst seviyelere ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu vesileyle İlçemizdeki turizm sektörünün gelişmesinde ve tanıtılmasında yer alan kişi ve kurumların temsilcilerine, gelen misafirlerimize güler yüzleri ile karşılayan İşletme sahiplerine ve halkımıza teşekkür ediyorum. Dünya Turizm Haftası kutlu olsun” ifadelerini kullandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Milas Veteriner Fakültesi’nde ‘Ailem benim her şeyim’ paneli Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veteriner Fakültesi, toplumsal bilinci artırmaya yönelik çok önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Fakülte bünyesinde düzenlenen ‘Ailem Benim Her Şeyim’ başlıklı panel, öğrencilerin yoğun katılımı ve ilgisiyle gerçekleştirildi. Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Milas Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Artay Yağcı, ailenin toplumun temel taşı olduğunu vurgulayarak, gençleri bağımlılık gibi modern çağın en büyük tehditlerine karşı korumanın önemine değindi. Etkinliğe ayrıca Milas Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Çeken de katılım sağladı. Bağımlılıkla mücadele ve ailenin gücü masaya yatırıldı Panelde, alanında uzman isimler hem ailenin önemini, hem de bağımlılıkla mücadelenin hayati yollarını dinleyicilerle paylaştı: Muğla Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Fatih Mehmet Demir, konuşmasında aile bağlarının güçlü olmasının bireyi dış dünyadaki tehlikelerden nasıl koruduğunu anlattı. Bağımlılık yapıcı maddelerin insan sağlığı, psikolojisi ve sosyal hayatı üzerindeki yıkıcı zararlarına dikkat çekti. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Muğla Şube Başkanı Abdullah Şenol Şengür ise Yeşilay’ın tarihi kökenleri, kuruluşu, yürüttüğü ulusal ve uluslararası faaliyetler ile gelecek hedefleri hakkında detaylı bir sunum yaptı. Şengür, bağımlılıkla mücadelede kritik bir rol oynayan YEDAM (Yeşilay Danışmanlık Merkezi) modelini tanıtarak, bağımlılık tedavisinde ücretsiz ve gizlilik esasına dayalı olarak verilen destek mekanizmalarını anlattı. Milas Veteriner Fakültesi Morfoloji Binasında gerçekleştirilen panele, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Sunumların ardından soru-cevap bölümüne geçilirken, öğrencilerin bağımlılıkla mücadele ve toplumsal farkındalık konularındaki soruları paneli interaktif bir havaya taşıdı. Etkinliğin sonunda, katkılarından dolayı konuşmacılara Dekan Prof. Dr. Artay Yağcı tarafından teşekkür plaketleri verilirken, tüm katılımcı öğrencilere günün anısına Yeşilay tişörtleri dağıtıldı.
Tokat Başkan Yazıcıoğlu: "(Yıkılan köprü) DSİ standartlarına uygun bir köprü değildi" Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Yeşilırmak’ta taşkın riski nedeniyle yıkımı başlatılan Çedaş Köprüsü’nde incelemelerde bulundu. Yeşilırmak’taki su seviyesinin kritik noktaya ulaşmasının ardından bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken, taşkın riski nedeniyle şehir merkezinde bulunan Çedaş Köprüsü’nün yıkılmasına önceki gün başlandı. Tokat Belediye başkanı Mehmet Kemer Yazıcıoğlu yıkım çalışmalarını yerinde inceledi. Muhtemel taşkın riskine karşı gerekli tedbirlerin alındığını söyleyen Başkan Yazıcıoğlu; "Malum biliyorsunuz Tokat’ta ve Tokat’ta yakın lokasyonlarda ciddi anlamda bir özellikle sel felaketi yaşanması tahmin ediliyor. Turhal, Niksar ve Erbaa’da da sel felaketi yaşandı. Tokat merkezde de biliyorsunuz dolusavak dediğimiz Almus Barajı artık taşmak üzere, söylenen bilgiler bu şekilde. 40 santim civarında bir şeyin kaldığı söyleniyor. Malum bu dolusavak taştığı andan itibaren Tokat merkeze de 6 saat içerisinde ulaşması düşünülüyor. Tabii bilgiler malum Devlet Su İşleri tarafından da bize iletilen bilgiler. İşte 6-6,5 saat civarında ulaşacağı söylendiği için malum biz ÇEDAŞ köprüsü’nü kaldırmak durumunda kaldık. Tabii bunu kaldırırken de Devlet Su İşleri, İl Özel İdaresi ve Tokat Belediyesi üçümüz istişare ettikten sonra karar verildi. Malum burası Devlet Su İşleri’ne uygun bir köprü değildi. Toplamda alt tabandan yukarı doğru en alt kısmı iki metre civarında. İster istemez bu sıkıntıyı bertaraf etmek bakımından bunu kaldırmak zorundaydık. Arkadaşlar dün itibaren zaten köprülerin yıkımına başladılar. İnşallah bu akşama doğru tamamını yıkmayı planlıyoruz. Sonrasında da zaten yapılacak toplantı neticesinde de ki büyük bir ihtimal 11.30 gibi tekrar bir koordinasyon merkezinde toplantı gerçekleştirecek. Tokat merkezle alakalı da sadece bu lokasyon değil yaşanabilecek diğer kötü senaryolara da belediye olarak hazırlıkklıyız. Vatandaşlarımız şimdilik bir endişe etmesinler. Ama geçmiş olsun diliyorum. En kısa sürede inşallah bu sıkıntıyı bertaraf etmiş oluruz umuduyla dua ediyoruz" dedi.