POLİTİKA - 28 Ekim 2024 Pazartesi 09:41

Başkan Çavuşoğlu; “Cumhuriyet şehri Denizli”

A
A
A
Başkan Çavuşoğlu; “Cumhuriyet şehri Denizli”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Çavuşoğlu, “Çıktığımız bu güzel yolculukta ‘Cumhuriyet şehri Denizli’ sevdamızı her geçen gün büyüteceğiz ve insanlarımızın mutlu olduğu bir Denizli ve Türkiye inşa edeceğiz” dedi.



Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, millet egemenliğinin nişanesi Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 29 Ekim 1923’te Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anayasa değişikliği teklifi ile devletin yönetim şeklinin Cumhuriyet olarak ilan edildiğini anlatan Başkan Çavuşoğlu, “Tüm zorluk ve yokluklara rağmen yedi düvele karşı kazanılan Milli Mücadele yine eşsiz bir irade ile millet egemenliğine bırakılmış ve 101 yıl önce Cumhuriyet ilan edilmiştir. Bugün bizlere düşen en büyük görev Cumhuriyetimizi birikim ve değerleriyle korumak ve daha ileriye taşımaktır” dedi.



101’nci yaşına basan Cumhuriyeti, adına yaraşır bir şekilde coşku ve sevinç içinde kutladıklarını kaydeden Başkan Çavuşoğlu, “Atatürk’ün devrim ve ilkeleriyle kurulan Cumhuriyetimiz, aydınlık yarınlarda yücelmeye devam edecektir. Şartlar ne kadar içinden çıkılmaz olursa olsun pes etmeden sahip olduğumuz değerler ile umudu yeşertmek yine biz Cumhuriyet sevdalıları ile olacaktır. Çünkü biz de Atatürk ve silah arkadaşları gibi hiçbir zaman ‘ben’ demeyeceğiz. Çıktığımız bu güzel yolculukta ‘Cumhuriyet şehri Denizli’ sevdamızı her geçen gün büyüteceğiz ve insanlarımızın mutlu olduğu bir Denizli ve Türkiye inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.



Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz” sözüne vurgu yapan Başkan Çavuşoğlu, şunları kaydetti: “Hiç şüphesiz milletimiz, Cumhuriyetin kazanımlarından aldığı güç ve cesaretle onu sonsuza kadar yaşatacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle bu güzel Cumhuriyeti bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve kurucu Meclis üyelerini saygı ve rahmetle anıyor, ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını yürekten kutluyorum.”


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Onur: "Arvasi Hoca Türk milletinin manevi mimarlarından biridir" Gazeteci yazar Hüdâvendigâr Onur, büyük Türk milliyetçisi Ahmet Arvasi’nin aynı zamanda bir fıkıh âlimi de olduğunu belirterek, "Bu sahada ‘İlmihâl’ kaleme almıştır. Türk milletinin manevi mimarlarından biridir" dedi. Ülkücü hareketin sembol isimlerinden Erdem Karakoç’un düzenlediği haftalık ‘Vefa’ toplantıları devam ediyor. Koçoba’daki son etkinlikte büyük Türk milliyetçisi ve mütefekkiri S. Ahmet Arvasi anıldı. Erdem Karakoç, 12 Eylül öncesi zor zamanlarda Arvasi Hoca’nın yazılarıyla, konferanslarıyla bir nesli eğittiğini, yetiştirdiğini, batıl ideolojilere saplanmaktan koruduğunu söyledi. Karakoç ayrıca, Ahmet Arvasi’nin savunduğu davayı yaşayan ‘örnek bir şahsiyet’ olduğunu söyledi. MHP Şişli ilçesi eski başkanlarından Kamil Balyer de konuşmasında, Ahmet Arvasi’nin kadroya önem verdiğini belirterek, "Söylediğini yaşamaya gayret ederdi. Ülkücü hareketin manevi mimarlarından biridir. Bir davayı anlatmada, devlet yönetiminde, yapılacak her işte başarılı olmak için kadroların kalitesinin önemine değinirdi. O Ahmet Yesevi ruhluydu" dedi. "Yazılarında Türklük vurgusu çoktur" Gazeteci yazar Hüdavendigâr Onur da, Türk milliyetçilerinin yetişmesinde emeği olanlardan birinin Ahmet Arvasi olduğunu belirterek, "Yazıları dikkatle okunduğunda, satır aralarında Türk tarihine, din ve felsefeye, kısacası yaşadığı döneme ait tüm konulara değindiği görülür. Ahmet Arvasi’ye göre Türk milliyetçiliği, İslâm’ın çizdiği sınırlar içerisinde Türk’ün mutluluğunu arayan bir harekettir. Bu bir iddia değil tespittir" dedi. Hüdâvendigâr Onur, aynı zamanda Ahmet Arvasi’nin bir din bilgini olduğunu belirterek, "O, fıkıh âlimidir. İlmihâl kaleme almıştır. Şöyle der, ‘İlmihâl bilmeyen, ne İslam’ı bilir ne de onun dünya ve kâinata bakışını.’ Ülkücü hareketin, Türk milletinin manevi mimarlarından biridir" ifadelerini kullandı. Ahmet Arvasi’nin yaşadığı dönemin tüm sorunlarına değindiğini, çareler ürettiğini belirten Onur, Arvasi’nin güzel sanatlara verdiği önemden de bahsetti. Ahmet Arvasi’ye göre estetiğin bir ilim olduğunu belirten Onur, sözlerini şöyle tamamladı: "Arvasi’ye göre sanat, güzele ulaşmak ve çirkinden uzaklaşmaktır. Sanatkâr mutlak güzeli arar. Sinan imparatorluğumuzun temel taşlarından Süleymaniye çıkabileceğini, Selimiye çıkacağını ispatladı. Arvasi’ye göre bu muhteşem eserlerde hendesenin zaferi ve dinin zaferi vardır. İslâmiyet’e göre en güzel Allah’tır."