POLİTİKA - 23 Kasım 2024 Cumartesi 13:05

Başkan Doğan, “Kadına yönelik şiddet başta olmak üzere hiçbir şiddet kabul edilemez”

A
A
A
Başkan Doğan, “Kadına yönelik şiddet başta olmak üzere hiçbir şiddet kabul edilemez”

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.



Kadına yönelik şiddetin toplumsal bir yara olduğu belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Kadına yönelik şiddet başta olmak üzere şiddetin hiçbir türü kabul edilemez ve hiçbir gerekçe ile mazur gösterilemez. Kadınların şiddetten uzak, eşit ve onurlu bir şekilde yaşamalarını sağlamak, yalnızca kadınların değil, toplumun tüm bireylerinin ortak hedefi olmalıdır. Yerel yönetimler olarak bizler, kadınların güçlendirilmesi ve haklarının korunması adına üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye devam edeceğiz. Bizlerde şiddete maruz kalan kadınların yanında olmak ve bu farkındalığı artırmak için çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün, toplumsal farkındalığın artmasına vesile olmasını ve sadece 25 Kasım’da değil tüm günlerde kadına şiddete karşı farkındalığın olmasını diliyorum” dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Küresel müzik endüstrisinde yeni dönem İstanbul’da MESAM, MSG ve MÜYAP iş birliğiyle "Türkiye’nin Yeni Yol Haritası’ toplantısı gerçekleştirdi. Programda, küresel müzik endüstrisindeki dijitalleşmenin yeni iş modelleriyle birlikte hızla dönüşmesi ve telif haklarının bu dönüşümünün en kritik başlıklardan biri haline gelmesi vurgulandı. Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği, Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) ve MÜ-YAP iş birliğiyle düzenlenen etkinliğe, MESAM Başkanı Recep Ergül, MSG Başkanı Ferhat Göçer, MÜ-YAP Başkanı Bülent Seyhan, MÜ-YAP yöneticisi Bülent Forta ve çok sayıda sanatçı katıldı. Programda, küresel müzik endüstrisindeki dijitalleşmenin yeni iş modelleriyle birlikte hızla dönüşmesi ve telif haklarının bu dönüşümünün en kritik başlıklardan biri haline gelmesi vurgulandı. Toplantıda konuşan MESAM Recep Ergül, "Global telif gelirleri açısından baktığımızda çatı kuruluşumuz CISAC yani Uluslararası Söz Yazarları ve Besteciler Konfederasyonu verilerine göre sadece eser sahipleri itibarıyla 13.97 milyar Euro gibi bir telife ulaşılmış 2025 yılı itibarıyla. Bunun yüzde 51,2’sini Avrupa payı olarak düşündüğümüzde biz neresindeyiz? Değerli arkadaşlar özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığımızın yayınladığı bir genelgeyle tüm otellerin toplu lisansa tabi tutulması ve herkesin telif bedelini ödüyor olması neticesinde ve bu dijital platformlarla yapılan anlaşmalar neticesinde eser sahipleri meslek birlikleri olarak yani MESAM ve MSG olarak 2025 verileri itibarıyla 2.5 milyar rakamına ulaşıldı. Her iki meslek birliğinin toplam 27.327 üyesi var. Bunu böldüğümüzde belki çok dişe dokunur bir şey çıkmayacaktır ancak 5 yıl önceki yerimiz itibarıyla baktığımızda da epey mesafe kat etmiş görünüyoruz" ifadelerini kullandı. MSG Başkanı Ferhat Göçer de, "5 ana mecramız var aslında bütün mücadelemizi verdiğimiz. Bu beş mecra; başta UMK’lar, yani bildiğiniz aslında restoranlardan tutun da taksilere, otobüslere kadar aklınıza berberler, güzellik salonları, restoranlar, kafelere Türkiye’de yaklaşık 500 bine yakın mekandan bahsediyoruz bunlara otobüsleri, taksileri saymıyorum. 500 bin UMK dediğimiz mecra var" dedi.