POLİTİKA - 13 Kasım 2024 Çarşamba 09:20

Başkan Pütün’den Beyağaç’a toplu konut müjdesi

A
A
A
Başkan Pütün’den Beyağaç’a toplu konut müjdesi

Beyağaç Belediye Başkanı Sezayi Pütün, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Beyağaç ilçesine yapılacak yatırımla 93 adet yeni konut inşa edileceğini müjdeledi.



Beyağaç’ın konut ihtiyacını karşılamak ve daha modern yaşam alanları sunmak amacıyla Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 93 adet konut inşaatı için ihale düzenlenecek. Proje kapsamında konutların yanı sıra altyapı ve çevre düzenlemesi çalışmaları da gerçekleştirilecek.



Beyağaç Belediye Başkanı Sezayi Pütün, bu yatırımın Beyağaç’ın çehresini değiştireceğini ve daha kaliteli, yaşanabilir bir çevre oluşturacağını söyledi. Projenin hayata geçmesinde emeği geçen tüm yetkililere ve projeye destek veren siyasi isimlere teşekkür eden Başkan Pütün, "Beyağaç ilçemizde yaşayan vatandaşlarımız için önemli bir adım olan bu projenin, Beyağaç’ın modernleşme yolunda büyük bir kazanım olacağını düşünüyorum. Yeni konutlarla birlikte Beyağaçlılara daha konforlu ve güvenli bir yaşam sunmayı hedefliyoruz. TOKİ tarafından ilçemize yapılacak bu önemli yatırımın hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.



Başkan Pütün’den Beyağaç’a toplu konut müjdesi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Bayraktar’dan CHP Genel Başkanı Özel’e cevap Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in iddialarına cevap verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Özgür Özel’in bugün Grup Toplantıları esnasında bakanlığımızı ve madencilik sektörümüzü ilgilendiren konularla ilgili yaptığı talihsiz açıklamalarını gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Gerçeklerden kopuk bu iddialarınızın hangisini düzeltelim. Zira her cümleniz ayrı bir çarpıtma, her iddianız ayrı bir istismar konusu. 2002 öncesi verilen maden ruhsatı sayısı iddia ettiğiniz gibi bin 186 değil, 52 bin 686’dır. Hükümetlerimiz dönemi ve önceki dönemlerde verilen ruhsatlardan şu an 13 bin 157’si yürürlüktedir. Üstelik fiilen madencilik faaliyetine konu alan, ülkemiz yüzölçümünün sadece yüzde 0,18’i düzeyindedir. İlgili Holding’in ise 12 arama, 184 işletme ruhsatı yürürlüktedir; ancak tüm izin süreçleri tamamlanmış ve fiilen üretim yapılabilen ruhsat sayısı 92’dir. Bu şirketle ilgili bakanlığımızın bugüne kadar uyguladığı yaptırımlar ve aldığı tedbirler de kamuoyunun malumudur" ifadelerine yer verdi. Bakan Bayraktar CHP’li belediyeler üzerinden Özel’i eleştirdiği paylaşımında, "Gerçekler bu kadar açıkken, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu çabaların tek bir izahı vardır: Siyasi manipülasyon. Çünkü sizler, kendi yönetiminizdeki CHP’li belediyelerde ortaya çıkan yolsuzluk iddialarına cevap veremezken; iftirayı, çarpıtmayı ve karalamayı siyaset zannediyorsunuz. Gabar’da petrol bulunmasını ‘hikaye’ diyerek küçümseyen, Karadeniz gazını ‘yok sayan’, Mavi Vatan vizyonuna ‘masal’ diyen, Akkuyu Nükleer Santrali’nin iptal edilmesini savunan bir anlayışın bugün bize ders vermeye kalkması ibretliktir. Türkiye’nin stratejik kazanımlarını itibarsızlaştırmaya çalışan bu yaklaşımın derdi ne emekçidir ne de ülke menfaati. Biz ise dün olduğu gibi bugün de işçimizin, emekçimizin hakkını korumaya, ülkemizin kaynaklarını milletimizin menfaatine kullanmaya ve gerçekleri her platformda ifade etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.