KÜLTÜR SANAT - 13 Ağustos 2025 Çarşamba 15:01

Çameli Festivalinde doğa ve lezzetin buluşması damakları şenlendirdi

A
A
A
Çameli Festivalinde doğa ve lezzetin buluşması damakları şenlendirdi

DENİZLİ(İHA) – Çameli Belediyesi tarafından düzenlene 9. Çameli Kültür, Turizm, Tarım ve Doğa Sporları Festivali’nin ikinci gününde birbirinden güzel etkinlikler ilçeyi hareketlendirdi. Trekking ve lezzet yarışmaları, büyük heyecan ve lezzet deneyimlerine sahne oldu.



Çameli Belediyesi’nin, ilçenin kültürel ve doğal güzelliklerini tanıtımı için düzenlediği 9. Çameli Kültür, Turizm, Tarım ve Doğa Sporları Festivali’nin 2’nci günü Elmalı Mahallesi’nde dolu dolu geçti. Sabah saatlerinde Fethiye, Çameli ve çevre ilçelerden doğa yürüyüşü için katılımcılar geldi. Program öncesinde trekking katılımcıları Çameli yöresine ait oyun havası oynadılar. 6 Kilometrelik bir trekking rotasında yürüyüş ve doğa gezisi programı gerçekleştirildi. Etkinliğin ilerleyen saatlerinde ‘Balık Tutma’ ve ‘Balık Pişirme’ yarışması gerçekleştirildi. Fethiye ve Denizli’den gelen 5 aşçılık öğrencisi ve 4 şef aşçı birbirleri ile kıyasıya mücadele etti. Balık pişirme yarışmasında yapılan sunumlar 6 Jüri üyesi tarafından değerlendirildi. Balıkların farklı pişirme yöntemleri ile sunumları göz kamaştırdı. Değerlendirme sırasında halat çekme yarışı gerçekleştirildi. İlk halat çekme yarışmasında kazanan olurken, ikinci turda halat ortadan koptu iki tarafta kazanarak birbirlerini tebrik etti.



Balık tutma ve balık pişirme yarışmacıları ödüllendirildi


Balık tutma yarışmasında en çok balığı tutan 1. Eser Erten, 2. Mehmet Çantalı, 3. Muhammet Efe Yiğit oldu. Plaketleri ise Fethiye Aşçılar Derneği Başkanı Onur Arslan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Adem Yavuz ve Acıpayam Ticaret Odası Başkanı İsmail Aksoy tarafından takdim edildi. Balık pişirme yarışmasında ise 1. Soner Çantalı, 2. Nevzat Arda Arslan, 3. İrem Kaytan oldu. Yarışmada dereceye giren şeflerimize ödülleri Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Vekili Mehmet Atmacaoğlu, İl Tarım Su Ürünleri Şube Müdürü Abidin Fidan ve Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan tarafından takdim edildi.



"Cittaslow unvanımızla bu gelişimin daha da hızlanacak"


Ödül töreninde açıklamalarda bulunan Başkan Arslan; "Bugün çok sayıda doğa severimizin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz yürüyüşte, ekoturizm alanında ilçemizin ne kadar gelişmiş bir konumda olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Trekking rotalarımız, doğal güzellikleriyle herkesi büyüleyen bir yapıya sahip. Sıcak yaz günlerinde serin havasıyla, Çameli’miz doğa severlerin ve sporcuların uğrak noktası haline gelmiş durumda. Sakin şehir, yani Cittaslow unvanımızla birlikte bu gelişimin daha da hızlanacağına inanıyoruz. Etkinliklerimiz çerçevesinde düzenlenen balık pişirme yarışmamızda ise aşçılarımızın yaptığı sunumlar ve ortaya koydukları lezzet gerçekten çok güzeldi. Burada özellikle belirtmek isterim ki, aşçılarımız sadece yarışmaya değil, aynı zamanda ilçemizin ve restoranlarımızın sahip olduğu lezzet kültürüne de ayrı bir değer kattılar. Bizler de bu katkıyı, ilçemizin gastronomi alanındaki potansiyelini daha da geliştirecek şekilde istişare edeceğiz." dedi.



Elmalı Mahallesinde gerçekleştirilen etkinliklere Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, AK Parti İlçe Başkanı Cengiz Yılmaz, Denizli İl Tarım Müdürü Vekili Mehmet Atmacaoğlu, İl Tarım ve Su Ürünleri Müdürü Abidin Fidan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Adem Yavuz, Çameli Belediye Başkan Yardımcısı Fethi Uğur, Acıpayam Ticaret Odası Başkanı İsmail Aksoy ve Fethiye Aşçılar Derneği Başkanı Onur Arslan’ın katılımları ile gerçekleşti.



Festival devamında 2.gün akşamında Grup Çıtlık’ın enerjik performansıyla başlayan gece, Atakan Metin ve Orkestrası’nın neşeli sahnesiyle renklendi. Belediye Başkanı Cengiz Arslan, sanatçılara teşekkür ederek hediyelerini takdim etti.



Çameli Festivalinde doğa ve lezzetin buluşması damakları şenlendirdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Okul müdürünü vuran öğrenci ile babası tutuklandı Mersin’in Anamur ilçesinde okul müdürünü vuran 12 yaşındaki öğrenci ile azmettirme suçundan gözaltına alınan babası çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Olay, dün sabah saat: 08.30 sıralarında ilçeye bağlı Çarıklar Mahallesi’ndeki Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulu’nun bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre, M.K. (12), okulun önünde oturan okul müdürü Ender Kara’ya (39) doğru hızla gelerek tüfekle ateş etti. Haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Kara, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri ise çocuğu okulda gözaltına aldı. Olayda kullanılan ruhsatsız tüfeğe el konulurken baba Y.K. de (55) Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındı. Baba ve oğlunun savcılıkta ifadesi alınmasının ardından tasarlayarak, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs ve azmettirme suçlarından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüpheli baba azmettirme, oğlu ise öldürmeye teşebbüs suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Valilik olayla ilgili açıklama yapmıştı Mersin Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada; "İlimiz Anamur İlçesi Çarıklar Mahallesinde bulunan Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulunda, 22.12.2025 günü saat: 08.30 sıralarında M.K. isimli öğrenci, okul bahçesinde, Okul Müdürü E.K.’yı tüfek ile karın bölgesinden yaralamıştır. Yaralanan Okul Müdürü E.K. derhal hastaneye kaldırılmış olup, tedavisi devam etmektedir. Olayı gerçekleştiren öğrenci gözaltına alınmış, konuya ilişkin adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denilmişti. Öteyandan Mersin’deki bir hastaneye sevk edilen okul müdürünün tedavisinin yoğun bakım servisinde sürdüğü bildirildi.