GÜNDEM - 28 Mart 2024 Perşembe 10:02

Çocuklar Hatay’da PAÜ ile gülümseyecek

A
A
A
Çocuklar Hatay’da PAÜ ile gülümseyecek

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Alternatif Genç Topluluğu ve Çağın Hukukçuları Topluluğu öğrencileri, Asrın Felaketinden etkilenen çocuklar için Hatay’ın Samandağ ilçesinde 20-21 Nisan 2024 tarihleri arasında “PAÜ ile Gülümse” festivali düzenleyecek.



PAÜ Alternatif Genç Topluluğu ve PAÜ Çağın Hukukçuları Topluluğu, “Asrın Felaketi” olarak adlandırılan 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen çocuklar için Hatay’ın Samandağ ilçesinde “PAÜ ile Gülümse” festivali düzenleyecek. ‘PAÜ ile Gülümse’ festivalinin düzenlenmesi için hayırseverler tarafından sağlanacak nakdi bağışların toplanmasının yanı sıra 19 Mart – 17 Nisan tarihleri arasında PAÜ Kınıklı Kampüsü’nde Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde açılan stantlara oyuncak ve kırtasiye malzemesi de bağışlanabiliyor.



Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’dan “PAÜ ile Gülümse” Festivaline Tam Destek


PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, PAÜ Alternatif Genç Topluluğu ve Çağın Hukukçuları Topluluğu Danışmanı Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Kahan Onur Arslan ve topluluk başkanlarını makamında kabul etti. Festival hakkında detaylı bilgi alan Rektör Kutluhan, “PAÜ ile Gülümse” festivaline katılmak için Hatay’a gideceğini de bildirdi. Rektör Kutluhan ayrıca bu organizasyona destek çıkacak, maddi-manevi her türden destek sağlayacak hayırsever vatandaşlar ile iş insanlarına, her kuruma teşekkürlerini sundu.



PAÜ ile Gülümse Festivali hazırlığı için yaklaşık 45 öğrenci 18 Nisan’da Hatay’a hareket edecek. Öğrenciler, Hatay Valiliği tarafından tahsis edilen ve NATO tarafından kurulan çadır kentte misafir edilecek.



20-21 Nisan’da yaklaşık on bin öğrenciyi ağırlayacak olan festival alanında çocukların eğlenceli zaman geçirmesi için içinde çeşitli oyun alanlarının bulunduğu bir oyun istasyonu kurulacak. Festival alanında ayrıca, tiyatro gösterileri de yapılacak. PAÜ Hukuk Fakültesi ile Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında, Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından tahsis edilecek askeri gemi ile çocuklara “Mavi Tur” da düzenlenecek.


‘PAÜ ile Gülümse’ Festivali için bağış yapmak için Pamukkale Üniversitesi Alternatif Genç Topluluğu ve Çağın Hukukçuları Topluluğu Danışmanı ve PAÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Kahan Onur Arslan ile iletişime geçilebilecek.



Çocuklar Hatay’da PAÜ ile gülümseyecek

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Diyarbakırlı şehit annesi, gözyaşları içinde oğlunun son Anneler Günü kutlamasını anlattı Diyarbakır’da şehit annesi Raife Yılmaz, evin bir odasına oğlunun eşyalarını yerleştirerek müzeye çevirdi. Yılmaz, “Şehit annelerine Anneler Günü olmasın, çünkü boşluktayız” dedi. Ergani ilçesinde yaşayan Raife Yılmaz, 2018 yılında Adıyaman’ın merkez Kuyucak köyünde PKK’lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan oğlu uzman çavuş Mehmet Kürşat Yılmaz için evinin bir odasını oğlunun kişisel eşyalarını yerleştirerek müzeye çevirdi. Oğlunun hasretiyle yaşayan Yılmaz, gözyaşları içinde oğlunun son Anneler Günü kutlamasını anlattı. Şehit annesi Raife Yılmaz, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine, ölümünden önce en son mayıs ayında, ‘Anneler Günü’nü anam, Anneler Günün kutlu olsun’ dediğini hatırlatarak oğlunun “anam” kelimesinin ağzını doldurduğunu söyledi. “İki bayram geldi, beni nasıl kucakladı. Etme Kürşat, kemiklerimi içine geçirdin annem dedim. Demek ki, gidecekti ki içine çekerek beni götürdü” diyen Yılmaz, “O aklıma geldiği zaman çıldırıyorum. Hepsi aynı acıyı yaşıyorlar. Ben yalnız değilim. Evlat acısı hiçbir şeye benzemiyor. Ne anneye, ne babaya, ne de kardeşe. Evlat denilince su duruyor. Şehit annelerine ne bayram, ne de Anneler Günü olsun. Çünkü boşluktayız. Onun yokluğu tamamıyla belli” dedi. Odanın oğlunun şehit olduktan sonra şehit müzesi yapmak istediğini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu: “Bizim burada sanat okulunun marangoz bölümü öğretmenleri geldiler. Ben çizdim, onlar yaptılar. Vali Hasan Basri Güzeloğlu’da gelip açılışını yaptı, beraatını getirdi. O gün paşalar geldi. Bu oda da, oğlum koyu Galatasaraylıydı. Galatasaray formaları var, fotoğrafı, beraatları, Fethi Sekin arkadaşıydı, onun fotoğrafı var. Bu bayrak, üstüne örtülen bayrak. Bu da mezarından alınan toprak. Bu da Fethi Sekin ile olan fotoğrafı. Kürşat’ın uzmanlığa gitmesini o istemiş. İkisi de şehit oldu, aralarında bir sene 5 ay var. O da Elazığlı, bizde Elazığlı, iki hemşehri bir araya geldiler. Orada inşallah bir birlerini karşılamışlardır. Yastık, en son başını koyduğu yastık. Bu da Kur-an’ı Kerimi, daima üstünde gezdirirdi. Şırnak’ta arkadaşı şehit olduğu zaman Yasin-i Şerif okudu. Kollarında can verdi.” “Devletsiz olmaktansa yaşamamak daha iyidir” Şehit oğlunun üstünde olan en son tişörtü saklayan Yılmaz, “Bunu saklamamın sebebi, yıkamadım. Oğlu 3 yaşındaydı, babasının kokusunu unutmuştur. Büyüdüğü zaman kokusunu koklasın. Fazla çıkartmıyorum, kokusunu kaybetmesin. Tek bir dileğim var. Anneler, kızlarını devletçi olarak yetiştirsin. Bizim annemiz bizi öyle yetiştirdi. Dedi ki, oğlan çocuğu devletin malıdır. Bu devleti kimse kötülemesin, gidecek yerimiz yoktur. Devletsiz olmaktansa yaşamamak daha iyidir” diye konuştu.