EKONOMİ - 19 Mayıs 2026 Salı 08:20

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan DTO Başkanı Erdoğan’a ‘Hizmet Şeref’ plaketi

A
A
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan DTO Başkanı Erdoğan’a ‘Hizmet Şeref’ plaketi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 2026 Yılı Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Takdim Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Ankara'daki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İkiz Kuleler'de gerçekleştirildi. Törende, uzun yıllar oda ve borsa camiasına hizmet eden isimlere şeref belgeleri ve plaketleri takdim edilirken Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden plaketini aldı.

Denizli iş dünyasını temsilen törende bulunan DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, aldığı plaketle hem Denizli iş dünyasının başarısını hem de kente yönelik ekonomik vizyonun gücünü bir kez daha ortaya koydu. Tören sonrası değerlendirmede bulunan Erdoğan, devlet ve millet için üretmeye ve çalışmaya kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı. Uğur Erdoğan açıklamasında, "Devletimiz ve milletimizin kalkınmasına katkı koyma uğrunda çıktığımız yolda kendinden emin ve güçlü adımlarla var gücümüzle ilerliyoruz. TOBB Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Takdim Töreni'nde plaketimizi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden alma onuruna ulaştık, teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, KOBİ'ler için pozitif ayrımcılık istedi

Törende konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ise Türkiye ekonomisinin üretim, ihracat ve sanayi alanlarında önemli bir ivme yakaladığını belirterek, özellikle KOBİ'lere pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini vurguladı. Hisarcıklıoğlu, finansmana erişimde yaşanan sorunların aşılması için KOBİ kredileri ile ticari kredi kartlarının kredi büyüme sınırları dışına çıkarılması çağrısında bulundu.

"Türk iş dünyası, ülkemizin büyüme hikayesine katkı sunan aktörlerdendir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuşmasında TOBB'un Türkiye ekonomisinin lokomotif kurumlarından biri olduğunu ifade ederek, oda ve borsaların şehirlerin kalkınmasında kritik bir rol üstlendiğini söyledi. Erdoğan, iş dünyasının üretimden ihracata, istihdamdan teknoloji yatırımlarına kadar Türkiye'nin büyüme hikâyesine büyük katkı sunduğuna dikkat çekerek, "Türk iş dünyası, ülkemizin büyüme hikayesine katkı sunan aktörlerdendir" dedi.

Gerçekleştirilen törende verilen plaketler, sadece uzun yıllara dayanan hizmetin değil, aynı zamanda Türkiye ekonomisine sağlanan katkının da bir göstergesi olarak değerlendirildi. Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan'ın aldığı plaket, Denizli iş dünyasında gurur ve memnuniyetle karşılandı.

Başkan Erdoğan ile plaket alan isimler arasında DTO Genel Sekreteri Ali Rıza Tekin de yer aldı. Ülke genelinden 23 TOBB delegesi ile 22 genel sekreterin hizmet şeref belgesi ve plaketi aldığı törende Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onore edilen DTO Başkanı Uğur Erdoğan'ın TOBB delegeliğinde 10 yılı, DTO Genel Sekreteri Tekin'in de genel sekreterlik görevinde 20 yılı tamamladığı öğrenildi.

Semih Can Yılmaz

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Değişken havalar Anadolu aslanlarını depresyona soktu Sivas’ta havanın bir gün sıcak bir gün soğuk seyretmesi dünyaca ünlü kangal köpeklerini de etkiledi. Değişken havalar kangalların depresyona girmesine neden oldu. Ani hava değişimleri nedeniyle bazı kangallar tüy dökmeye başlarken, bazılarının ise tüy yapısında farklılık gözlemlendi. Sivas’ta son günlerde etkili olan ani hava değişimleri, dünyaca ünlü Kangal köpeklerini de olumsuz etkiledi. Mevsim normallerine ters giden hava şartları nedeniyle bir gün sıcak, bir gün soğuk ve yağışlı seyreden hava, kangalların hem fiziksel hem de psikolojik durumlarına yansıdı. Uzman kangal yetiştiricisi Hüseyin Yıldız, kangalların mevsim döngüsünü beyinlerinde oturtamadığını ve bu durumun ise kangalları depresyona soktuğunu belirterek, "Bu havalar kangalların yemelerine, tüylerine ve psikolojilerine yansıyor. Bu durum ise bizim kangalları depresyona soktu" dedi. Yıldız, Ani hava değişimleri nedeniyle bazı kangallar tüy dökmeye başlarken, bazılarının ise mevsimsel değişime rağmen tüy yapısında farklılık gözlemlendiğini ifade ederek, "Mutsuzlar, huzursuzlar ve tüylerini atamıyorlar. Atılan tüy bölgelerinde tekrar tüy kapladığını görüyoruz" diye konuştu. "Kangallar depresyona girdi" Uzman kangal yetiştiricisi Hüseyin Yıldız, ani hava değişimlerinin kangalları olumsuz etkilediğini belirterek, "Mevsimlerden inanılmaz değişim var. Günde en az 3-4 mevsimi yaşıyoruz. Bu durum ise hayvanlara çok olumlu yansımıyor. Hayvanlar, bu mevsim döngüsünü beyinlerinde oturtamadılar. Bu durum hayvanların yemelerine, tüylerine ve psikolojilerine yansıyor. Her türlü olumsuzluğu köpekler yaşıyor. Bunun sebebi ise sabit olmayan bir mevsim döngüsünün olmasıdır. Kangallar soğuk iklim canlılarıdır. Soğuk iklim kangallar için bir hediyedir. Bu ani hava değişimleri bütün canlıları olumsuz etkilemiştir diye düşünüyorum. Bu durum ise bizim kangalları depresyona soktu. Mutsuzlar, huzursuzlar ve tüylerini atamıyorlar. Atılan tüy bölgelerinde tekrar tüy kapladığını görüyoruz. Böyle soğuk bir zamanda yemelerinde bir problem olmuyor fakat 1-2 saat sonra farklı bir iklim geldiği zaman hemen etkileniyorlar. Çok enteresan bir iklim döngüsü var. Sabit olmayan bir iklim hayvanlara hasar verir" dedi.
Trabzon Trabzonspor ligi 10. kez 3. sırada tamamladı Trabzonspor, Trendyol Süper Lig’de sezonu 3. sırada tamamlayarak kulüp tarihinde 10. kez bu basamakta yer aldı. Son haftalara kadar şampiyonluk yarışının içinde kalan bordo-mavililer, 35 sezonu ilk 4 içinde bitirme başarısı gösterdi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında sahasında Gençlerbirliği’ne 3-0 mağlup olan Trabzonspor, sezonu puansız kapattı. Haftalar öncesinde ligi 3. sırada bitirmeyi garantileyen Karadeniz ekibi 69 puan elde etti. Zirve sonrası puan makası açıldı Trabzonspor, 2021-2022’deki şampiyonluğun ardından inişli çıkışlı bir grafik sergilese de bu sezon yeniden zirve yarışının içinde yer aldı. 2022-2023 sezonunda 57 puanla 6. sırada yer alan Karadeniz ekibi, şampiyon Galatasaray’ın 31 puan gerisinde kalmıştı. 2023-2024 sezonunda 67 puanla 3. sırayı alan Trabzonspor, zirvenin 35 puan gerisinde sezonu tamamladı. 2024-2025 sezonunda ise puan farkı 44’e kadar çıkmıştı. Bu sezon sıralama da puan da değişti 2025-2026 sezonunda ise tablo farklı bir görünüm kazandı. Şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray 77 puana ulaşırken, Trabzonspor 69 puanda kaldı. Böylece zirve ile bordo-mavililer arasındaki fark 8 puana kadar düştü. Karadeniz ekibi geçtiğimiz sezona ise 18 puanlık bir fark attı. Trabzonspor geçtiğimiz sezona 18 puanlık fark attı Karadeniz ekibinde geçtiğimiz sezona göre savunma ve hücum performansındaki gözle görülür iyileşme, toplanan puana da yansıdı. Bordo-mavililer, geçtiğimiz sezona göre 18 puan daha fazla topladı. Trabzonspor’un hem galibiyet sayısındaki artış hem de mağlubiyet sayısındaki ciddi düşüş, takımın oyun istikrarını bu sezon daha üst seviyeye taşıdı. Özellikle kritik maçlarda alınan sonuçlar, puan tablosunda üst sıralarda yer alınmasını sağladı. Son haftalara kadar şampiyonluk yarışı içinde kalan bordo-mavililer, sahasında Galatasaray’ı 2-1 mağlup ettiği karşılaşmadan itibaren ise düşüş yaşadı. Bu sezon 34 maçta 20 galibiyet, 9 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak 69 puan toplayarak 3. sırada ligi bitiren bordo-mavililer, bir önceki sezonu 51 puanla tamamlamıştı. 52 sezonluk tarihte 10. kez 3’lük 1974-1975 sezonunda Süper Lig’e yükselen Trabzonspor, 52 sezondur aralıksız bu ligde mücadele ediyor. Bordo-mavililer tarihi boyunca 7 kez şampiyonluk yaşarken, bu sezonla birlikte 10. kez ligi 3. sırada tamamladı. Ayrıca 9 ikincilik ve 9 da dördüncülük elde eden Karadeniz ekibi, toplamda 35 sezonu ilk 4 içinde bitirdi. Trabzonspor’un lig tarihindeki en düşük derecesi ise 2001-2002 sezonunda geldi. Bordo-mavililer, 18 takımlı ligi 14. sırada tamamlayarak düşme hattının 3 puan üzerinde kalmıştı.