SAĞLIK - 14 Mayıs 2024 Salı 10:43

Denizli’de Hemşirelerimiz Geleceğimiz paneli düzenlendi

A
A
A
Denizli’de Hemşirelerimiz Geleceğimiz paneli düzenlendi

Denizli Devlet Hastanesi’nde 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası nedeniyle “Hemşirelerimiz Geleceğimiz” konulu panel düzenlendi. İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, "Ben Denizli Devlet Hastanesi hemşireleri ve ebeleri adına özellikle övgü dolu çok mektuplar alıyorum, çok da gurur duyuyorum" dedi.



12-18 Mayıs Hemşireler Haftası münasebetiyle Valilik önünde bulunan Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunma Töreniyle başlayan ve hafta boyunca devam edecek etkinlikler kapsamında; Denizli Devlet Hastanesi’nde panel düzenlendi. Pamukkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinden Dr. Öğretim Üyesi Sinem Göral Türkçü, “Hemşirelik Bakımının Gücü; Kadın Sağlığında Refleksoloji Uygulamaları”, Öğretim Görevlisi Dr. Okan Vardar, “Hemşirelik bakımında teknolojiyi kullanım, mobil uygulamalarla kadın sağlığı ve onkolojik bakım” konularında sunumlar gerçekleştirdi.



Denizli’de sağlık meslek mensubu çalışanlarının ekseriyanının ebe ve hemşire grubunun oluşturduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk; “Bu ekibin ne kadar bütünün önemli bir parçası olduğunu görüyoruz. Sağlık öyle bir şey ki, eğitimi hiç bitmeyen bir süreç olup; ister hekim olun, ister ebe veya hemşire, eğitim süreci ömür boyu devam edecektir. Ben meslekte mutlu olmanın yollarını iki kısma ayırırım. Bunlardan biri; özellikle teknolojinin bu kadar ileri olduğu bir dönemde sürekli yenilenen sisteme ayak uydurabilip, bu sistem içerisinde var olabiliyorsanız ve kendinizi yenileyebiliyorsanız mesleki anlamda önemli bir tatmine ulaşıyorsunuz demektir. Yine meslekte mutlu olmanın ikinci ve en önemli yolu da çalıştığınız ortamda huzur ve mutluluğunuzdur. Umuyorum ki Denizli Devlet Hastanesi sizin için bir yuva olmuştur. Bu çok önemli, çünkü sizin en ufak bir bakışınız, gülüşünüz ya da dokunuşunuz bile hasta için o kadar kıymetli ve etkili ki. Ben Denizli Devlet Hastanesi hemşireleri ve ebeleri adına özellikle övgü dolu çok mektuplar alıyorum, çok da gurur duyuyorum. Bu anlamda özellikle de pandemi döneminde ki unutulamaz emekleriniz için hepinize tüm ekibim adına çok teşekkür ediyorum. Bugün burada sunumlar yapacak Üniversiteden Hocalarımıza da katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.



Panel sonunda Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mehmet Erkaleli ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nurcan Damacı tarafından konuşmacılara çiçek ve teşekkür belgesi verildi. İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk tarafından da Pamukkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevgi Özkan’a Panele destek ve katkılarından dolayı çiçek ve teşekkür belgesi takdimi yapıldı.



Denizli’de Hemşirelerimiz Geleceğimiz paneli düzenlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Arkadaşını keserle darbederek öldüren şüpheli tutuklandı Adana’nın Kozan ilçesinde arkadaşı tarafından keserle darbedilerek ağır yaralanan Muhammet Hasan Koca, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Kaçan şüpheli ise Antalya’nın Manavgat ilçesinde yakalanıp tutuklandı. Olay, 12 Mayıs’ta ilçeye bağlı Mahmutlu Mahallesi Özel Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, iş yapmak için Konya’dan Adana’nın Kozan ilçesine geldiği öne sürülen Muhammet Hasan Koca ile M.A.G. arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine M.A.G., keserle Koca’yı darbederek ağır yaraladı.. Özel araçla Kozan Devlet Hastanesi’ne götürülen ve hayati tehlikesi bulunduğu belirlenen Koca, ilk müdahalenin ardından Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Antalya’da yakalandı Araştırma başlatan polis, Muhammet Hasan Koca’nın, M.A.G. ile birlikte kaldığı eve operasyon düzenledi. M.A.G.’nin kaçtığını tespit eden polis, evde yaptığı incelemede olayda kullanıldığı değerlendirilen bir keser ele geçirdi. Olayın ardından kaçtığı belirlenen şüpheli M.A.G., Antalya’nın Manavgat ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Gök, 14 Mayıs’ta çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Muhammet Hasan Koca ise, 15 Mayıs’ta tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.