EKONOMİ - 26 Haziran 2025 Perşembe 16:06

Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi

A
A
A
Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi

Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.



Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), şehir içi ulaşım tarifelerinde yeni düzenlemeye gitti. Otobüs, minibüs, taksi ve servis ücretlerinde artışa gidilirken, yeni ücretlerin 1 Temmuz 2025 itibarıyla uygulanmaya başlayacağı açıklandı. Kararda açıklanan enflasyon oranlarının dikkate alındığı belirtildi.



Belediye otobüslerinde sivil ücret 22,5 TL oldu


UKOME’nin aldığı karar doğrultusunda, geçtiğimiz yıl Kasım ayında zamlanan belediye otobüsü ücretlerine yeniden artış geldi. Daha önce 17 TL olan sivil biniş ücreti, yeni düzenlemeyle 22,5 TL’ye çıkarıldı. Öğrenci tarifesinde de artış yapıldı. Yapılan zamla 10 TL olan öğrenci bileti, 13,50 TL’ye yükseltildi. Ayrıca, sivil ve öğrenci abonman kart ücretlerine de zam yapıldı. 80 biniş hakkı sunan sivil abonman kartı bin TL, öğrenci abonmanı ise 600 TL olarak belirlendi.



Minibüs ve taksi ücretleri de arttı


Kasım 2024’ten bu yana tarifesi sabit kalan minibüs ücretlerine de zam geldi. Yeni düzenlemeye göre, sivil yolcu ücreti 25 TL, öğrenci ücreti ise 20 TL olarak güncellendi. Yeni düzenlemeye göre taksimetre açılış ücreti 22,5 TL’den 45 TL’ye çıkarılırken, kilometre başına ücret 36 TL olarak sabitlendi. Kent içinde 2,5 kilometreye kadar olan en kısa mesafeler için uygulanan indi-bindi ücreti ise 90 TL’den 135 TL’ye yükseltildi.


Denizli şehir içi ulaşımda uygulanan yeni fiyatlar, 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.



Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Cinayetle biten aile içi kavgayla ilgili polis kardeş tutuklandı Isparta’da baba ile iki polis oğlu arasında çıkan ve babanın yaralandığı, oğlunun ise öldüğü olayla ilgili diğer polis memuru kardeş tutuklandı. Olay, dün saat 02.30 sıralarında Vatan Mahallesi 234. Cadde’de meydana geldi. İddiaya göre, bayram izni için memleketlerine gelen Antalya’da görevli polis memuru Ömer A. ile Denizli’de görevli polis memuru Deniz A., evde yaşanan aile içi tartışmanın sonrasında anne ve baba ile birlikte aynı araca binip evden ayrıldı. Tartışma araçta da devam edince ikametlerin önüne geldiklerinde anne araçtan inip eve gitti. Devam eden tartışma sırasında Deniz A., bir anda bağırarak silahını çıkartıp kendi kafasına doğrulttu. Ardından baba M.A. da beylik tabancasını çıkararak araçtan indi. Yaşanan arbede sırasında, tabancalardan birinin bir anda ateş alması sonucu baba M.A. ile oğlu Deniz A. boyunlarından vurularak yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Isparta Şehir Hastanesine ve Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Isparta Şehir Hastanesine kaldırılan Deniz A., sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. M.A.’nın Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavisinin sürdüğü, olayı ufak sıyrıklarla atlatarak tedbir ve kontrol amaçlı hastaneye kaldırılan Ömer A.’nın da aynı hastanede gözetim altında olduğu öğrenildi. Öte yandan olay yerinde 2 tabanca, 1 boş kovan ve 1 dolu fişek ele geçirilerek incelemeye alındı. Kardeş "Kasten Adam Öldürme" suçlamasından tutuklanarak cezaevine gönderildi Olayı ufak sıyrıklarla atlattıktan sonra tedbir ve kontrol amacıyla hastaneye götürülen Ömer A., buradaki işlemlerinin ardından ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı. Emniyette ifadesi alınan Ömer A. ile anne Z.A. ve baba M.A., sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Ömer A., bugün çıkarıldığı mahkemece "kasten adam öldürme" suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Anne ve baba ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Hayatını kaybeden Deniz A.’nın cenazesinin, yarın öğle namazına müteakip Halıkent Mahallesi’nde bulunan Halıkent Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Halife Sultan Mezarlığı’na defnedileceği öğrenildi.