ÇEVRE - 03 Ocak 2025 Cuma 15:40

Doğasever fotoğrafçı yaban hayatını görüntüledi

A
A
A
Doğasever fotoğrafçı yaban hayatını görüntüledi

Denizli’nin Buldan ilçesinde yaşayan fotoğrafçı, mahallesindeki tarlasına yerleştirdiği fotokapanlarla yaban hayatını kaydediyor. Yaban hayatı izleyen fotoğrafçı, aç kalmasınlar diye ve doğal hayatın sürmesi için tarlasına yem bırakıyor.



Denizli’nin Buldan ilçesinde fotoğrafçılık yapan Mehmet Küçük, Gülalan Mahallesi’ndeki tarlasına yerleştirdiği fotokapanlarla yaban hayatını kaydediyor. Yaban hayatını koyduğu fotokapanlarla izleyip doğal hayatın sürmesi için tarlasına yem bıraktığını dile getirdi.



“Yaban hayvanları için tarlama yem bırakıyorum”


Tarlasının çeşitli bölgelerine yerleştirdiği kameralarla gece ve gündüz hem izleyebildiğini hem de kayıt yapabildiğini ve aç kalmasınlar diye tarlasına yemler bıraktığını belirten Mehmet Küçük, “Tarlamın çeşitli yerlerine fotokapanlar yerleştiriyorum. Hem güvenlik açısından hem de yaban hayatı takip etmek için fotokapanları koyuyorum. Yaban hayatta yaşayan yaban hayvanlarına yemler bırakıyorum. Gece ve gündüz kontrol ediyoruz ve görüntüleri seyrediyoruz. Eve geçince oturduğumuz yerden takip ediyoruz. Ben ve ailem bu görüntüleri keyifle izliyoruz. Yaban hayvanları buraya koyduğumuz yemleri yesinler, aç kalmasınlar. Tarlama şuana kadar kurt, yaban domuzu, çakal, tilki ve dağ kedisi geldi. Şimdiye kadar bu hayvanları gözlemledim. Yaban hayvanları için tarlama yem bırakıyorum. Tabi çeşitli yerlerde kameralarım var. Açıkçası heyecanlıyım, bakalım ileri dönemlerde hangi yaban hayvanları gözlemleyeceğiz” dedi.



“Amacım yaban hayatının devam etmesi”


Doğal hayatın korunmasını ve yaşam alanlarını kısıtlamamak gerektiğini dile getiren Küçük, “Doğal hayatı korumak gerekiyor. Onlarında yaşam alanlarını kısıtlamamak gerekiyor. Amacım yaban hayatının devam etmesi. Doğada her canlının yaşam hakkı vardır ve bizlerde onu korumak zorundayız diye düşünüyorum. Bütün vatandaşlarımız yaban hayatındaki hayvanlara destek verirseniz, yemek bırakırsanız çok mutlu oluruz” diye konuştu.



Doğasever fotoğrafçı yaban hayatını görüntüledi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Balıkesirli güreşçi Enes Doğan, Kepez’de başpehlivan oldu Balıkesir Büyükşehir Belediyesporlu güreşçi Enes Doğan, 10. Kepez Belediyesi Yağlı Güreşleri finalinde rakibi Ali Gürbüz’ü yenerek başpehlivanlık ünvanını kazandı. Başarılı sporcuyu tebrik eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, "Şehrimizin gururu Enes Doğan’ı yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi. Antalya’nın Kepez ilçesinde 12 yıl aradan sonra düzenlenen 10. Yağlı Pehlivan Güreşleri Duacı Edip Akbayram Gençlik Parkı’nda gerçekleştirildi. Yağlı güreş sezonunun açılışının da gerçekleştirildiği Kepez’de Yağlı Güreş Birliği Başkanı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, müsabakaları tribünden takip etti. Türkiye’nin dört bir yanından katılım sağlayan pehlivanların kıran kırana mücadelesine sahne olan güreşlerin finalinde Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’un güreşçisi Enes Doğan, rakibi Ali Gürbüz’ü yenerek başpehlivanlık ünvanının sahibi oldu. Yusuf Can Zeybek, Ali Gürbüz, Recep Kara, Orhan Okullu ve İsmail Balaban gibi birçok başpehlivanın ter döktüğü Kepez Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin şampiyonu Enes Doğan’a altın kemeri Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz takdim etti. Akın "Enes Doğan’ı yürekten kutluyorum" Balıkesir’i ata sporu yağlı güreşlerde zirveye taşıyan ve geçtiğimiz günlerde güven tazeleyerek yeniden Yağlı Güreş Birliği Başkanı seçilen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, başarılarıyla dualı çayırlarda Balıkesir’in adını gururla taşıyan Enes Doğan’ı tebrik etti. Kepez 10. Yağlı Güreşleri’nde sezon açılışını büyük bir coşkuyla gerçekleştiren Başkan Akın, "Ata sporumuz yağlı güreşin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için emek veren tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Dualı çayırın bereketini, birlik ve kardeşliğimizin gücünü hep birlikte yaşatıyoruz. Bu önemli günde Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’umuzun gururu, güreşçimiz Enes Doğan’ı sergilediği üstün performans ve şampiyonluktan dolayı yürekten kutluyorum. Cihan Pehlivanımız Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ın torunları olarak er meydanlarında Balıkesir’imizin ismini zirveye taşımak için desteklerimizi sürdüreceğiz. Hep birlikte ata sporumuzu çok daha yukarılara taşıyacağız" ifadelerini kullandı.
Bursa Kilo vermek için başvurduğu merkezde kanser olduğunu öğrendi Kilo vermek için başvurduğu Osmangazi Sağlıklı Hayat Merkezi’nde doktor tarafından kanser taraması da yaptırması tavsiye edilen 44 yaşındaki hastada, erken evrede meme kanseri tespit edildi. Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Ulusal Kanser Tarama Programı kapsamında Bursa’da kanser erken teşhis çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda sağlıklı hayat merkezlerinde yer alan KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezleri) birimleri ve aile sağlığı merkezlerinde vatandaşlara ücretsiz kanser taramaları gerçekleştirilirken, riskli belirtilere sahip vatandaşlar hızlıca tedavi merkezlerine sevk ediliyor. Bu vatandaşlardan biri olan 44 yaşındaki Yasemin Çelik, diyetisyen hizmeti almak için Osmangazi Sağlıklı Hayat Merkezi’ne başvurdu. Yaşı itibarıyla meme kanseri taraması (mamografi) yaptırması gerektiği belirtilen Çelik, görevlilerin tavsiyesine uyarak, çekim yaptırdı. Kısa süre sonra çıkan sonuçlarda birinci evre meme kanser belirtilerine rastlanılan Çelik, ileri tetkik ve tedavi için hastaneye sevk edildi. 2025 yılı Ağustos ayında diyetisyen randevusu için Osmangazi Sağlıklı Hayat Merkezi’ne başvurduğunu belirten Çelik, "Büşra Hoca, mamografi çekilmemi tavsiye etti. O dönem sonuçlar çıktığı zaman birinci evre meme kanseri teşhisi konuldu. Şu anda tedavim devam ediyor. KETEM çalışanlarına, Sağlıklı Hayat Merkezi çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Yönlendirmeselerdi ben şu anda belki de çok farklı bir süreçte yaşayabilirdim. Erken teşhis hayat kurtarır. Herkesi korkmadan gelip KETEM’de taramalarını yaptırmalarını tavsiye ediyorum. Herkese teşekkürler" şeklinde konuştu. Çelik’e mamografi çekilmesini tavsiye eden Osmangazi Sağlıklı Hayat Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Büşra Kaba ise, "Hastamız diyetisyen randevusu için Sağlıklı Hayat Merkezimize başvurdu. Kendisine kanser taramalarını yaptırıp yaptırmadığını sorduğumuzda KETEM’e yönlendirebileceğimizi ilettik. Hastamız KETEM’e başvurdu ve erken evre kanser tespit edildi. ’Şikâyetim yok’ diyerek ya da ’vaktim yok’ diyerek kanser taramalarınızı ihmal etmeyin. Çok fazla vaktinizi almıyor. Kanserde erken teşhis gerçekten hayat kurtarıyor. Sizler de en yakın Sağlıklı Hayat Merkezlerine, KETEM’lere başvurarak taramalarınızı yaptırabilirsiniz" dedi.