KÜLTÜR SANAT - 08 Ekim 2025 Çarşamba 14:13

Emekli öğretmen yazdığı kitaplarıyla kent kültürüne hizmet ediyor

A
A
A
Emekli öğretmen yazdığı kitaplarıyla kent kültürüne hizmet ediyor

Denizli’de 31 yıllık mesleğini sağlık sorunları nedeniyle bırakmak zorunda kalan öğretmen Muhammet Kahraman, yazdığı kitaplarla kent kültürüne hizmet ediyor. Şuana kadar 17 kitabı bulunan Kahraman, 20 kitaba ulaşmayı hedefliyor.



Denizli’de 31 yıllık meslek yaşamının son 10 yılını Tavas Hacı Ali Bilal Cumhuriyet Ortaokulunda geçiren 65 yaşındaki Türkçe öğretmeni Muhammet Kahraman, sağlık sorunları nedeniyle geçtiğimiz Haziran ayında çok sevdiği mesleğine veda etmek zorunda kaldı. Geçirdiği rahatsızlığın ardından 3 aylık tedavisinde öğrencilerinden ayrı kalan emektar öğretmen, doktor tavsiyesiyle emekliye ayrıldı. Mesleki yaşamı boyunca öğrencileri kadar kültürel değerlerin yaşatılmasına da büyük önem veren Kahraman, emeklilik yaşamını da milli ve manevi değerlerin yaşatılmasına adadı.



Emekli olmadan bir hafta önce "Yumurtacı Bekir’in Oğlu" isimli kitabı çıkan emekli öğretmen Muhammet Kahraman, emekliliğinin ilk günlerinde "Hatırda kalanlar" isimli kitabını okuyucularla buluşturdu. Eşiyle birlikte bölge kültüre hizmet etmeye devam eden Kahraman, "Kahve Tadında" isimli ikinci şiir kitabını ve Yörük kültürünü şiirlerle destekli olarak anlatan "Kıl Çadırın Öyküsü" adlı kitabını edebiyat dünyasına kazandırdı.



Bu güne kadar 17 kitabı kaleme alan ve sağ olduğu müddetçe de yazmaya ve kültüre hizmet etmeye devam edeceğini belirten Muhammet Kahraman, "31 yıllık meslek hayatımı öğrencilerime ve zengin kültürümüzün tanıtılmasına adadım. Ani bir rahatsızlıktan dolayı okulumdan ve çocuklarımdan ayrılmak zorunda kaldım ama eşimle birlikte kültüre hizmet etmeye devam ediyoruz. Şuanda basıma hazır 3 tane daha kitabım var. Hedefim en az 20 kitap sayısına ulaşmak. 2026 yılında çalışmalarımın devam ettiği ve Tavas’ın simgesi haline gelmiş ‘Köpekçi Nuri Efe’nin hayatını konu alan kitabımı çıkaracağım. Bu kitabımın çalışmalarında bana destek olan Tavas Belediye Başkanımız Kadir Tatık’a şükranlarımı sunuyorum" dedi.



Emekli öğretmen yazdığı kitaplarıyla kent kültürüne hizmet ediyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişi Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım durdu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde, Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım bir süre durdu. Karayolları ekiplerinin ters yönden ulaşarak yaptığı müdahale ile trafik akışı kısmen sağlanırken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. TEM Otoyolu’nun ve D-100 karayolunun Bolu geçişinde yoğun kar yağışı devam ediyor. Kış lastiği veya zincir takmadan yola çıkan araçlar ulaşımın aksamasına neden oldu. TEM otoyolunun Ankara istikametinde Çaydurt bölgesinde 3 şeridi, 3 tırın tedbirsizliği sonucu kapandı. Tırların yolu kapatmasıyla birlikte Ankara istikametinde ulaşım tamamen kesildi ve bölgede kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Ekipler ters şeritten müdahale etti Konuyla ilgili olarak Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, "Anadolu Otoyolu’nun Ankara yönünde, Çaydurt Otoyol Dinlenme Tesisi’nin yaklaşık 1 kilometre gerisinde saat 23.15’te, 3 şeridin tamamında, 3 adet tırın tedbirsizliği sonucu yolu kapatması nedeniyle ulaşım geçici olarak kesintiye uğramıştır. Karayolları ekiplerince ters yönden müdahale edilerek otoyolda trafik akışı kısmen sağlanmış olup, ulaşımın normale dönmesi için çalışmalara devam edilmektedir" denildi. Bolu geçişinde zor anlar Otoyolun Bolu geçişinde yoğunluk ve kış şartları nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Güzergah üzerinde yolda kalan tırlar ve otomobiller nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, sürücüler zor anlar yaşadı. Öte yandan D-100 karayolunda da ulaşımda güçlükler yaşandı. Yolda kalan bir tır, Karayolları ekiplerine ait greyderin halatla çekmesi sonucu bulunduğu yerden kurtarıldı. Ekiplerin, TEM Otoyolu’nda ulaşımı normale döndürmek ve yolda kalan araçları kurtarmak için başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor.