EKONOMİ - 20 Ocak 2026 Salı 13:54

Honaz’a 32 milyon TL’lik yatırım

A
A
A
Honaz’a 32 milyon TL’lik yatırım

Denizli’nin Honaz ilçesinde 7 mahalleyi kapsayan 32 milyon TL’lik yatırımla içme suyu iletim hattını yeniliyor.



Denizli’nin Honaz ilçesine bağlı Haydar, Cumhuriyet, Hürriyet, Afşinbey, Hisar, Emirazizli ve Menteşe mahallelerini kapsayan önemli bir içme suyu yatırımı hayata geçiriliyor. Proje kapsamında kullanım ömrünü tamamlayan ve sık sık arızalara neden olan toplam 4 bin 850 metre uzunluğundaki mevcut içme suyu iletim hattı, modern altyapı standartlarına uygun şekilde yenileniyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, uzun süredir yaşanan su sıkıntısının kalıcı olarak çözülmesi amaçlanırken, yenilenen iletim hattı sayesinde arıza ve patlaklardan kaynaklanan su kayıpları da önemli ölçüde azalacak.



Honaz’a 32 milyon TL’lik yatırım

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Atlas Çağlayan’ın ailesine taziye ziyaretinde bulunan Aile Bakanı Göktaş: "Ailenin acısını çok derinden paylaşıyoruz" İstanbul Güngören’de 16 yaşındaki Atlas Çağlayan’ın bıçaklanarak öldürülmesi sonrası, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile İstanbul Valisi Davut Gül, acılı aileye taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Göktaş, ’’Ailenin acısını çok derinden paylaşıyoruz. Bir daha böyle bir durumla karşılaşmamak için de önleyici tedbirleri alarak da elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda da bazı çalışmaları başlattık.’’ dedi. 14 Ocak günü saat 20.20 sıralarında Güngören Mehmet Nesih Özmen Mahallesi Emek Sokak’ta iki grup arasında bir kafeden çıktıktan sonra ’yan bakma’ nedeniyle çıkan tartışmanın kısa sürede bıçaklı kavgaya dönüşmesiyle Atlas Çağlayan’ın (17), E.Ç. (15) tarafından bıçakla öldürülmesi sonrası acılı aileye taziye ziyaretleri sürüyor. Bu kapsamda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İstanbul Valisi Davut Gül ile Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir, taziye evine ziyarette bulundu. Basına kapalı olarak gerçekleşen ziyaret sonrası Bakan Göktaş, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. ’’Bir daha böyle bir durumla karşılaşmamak için de önleyici tedbirleri alarak da elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz’’ Çağlayan’ın evinin önünde açıklama yapan Bakan Göktaş, "Öncelikle başımız sağ olsun. Atlas’ımızın ailesine taziye ziyaretinde bulunduk. Tabi ateş düştüğü yeri yakıyor, öncelikle bir anne olarak bu acıyı en derinimde hissettim. Allah kimseyi evladıyla sınamasın, evlat acısı gerçekten çok zor. Sayın Cumhurbaşkanımız aileyle bizzat görüştü, dün kabine sonrasındaki seslenişi gibi sürecin bizzat takipçisi olacağını ve gerekli talimatlarını verdiğini ifade etti. Burada, biz de, bakanlık olarak sürece müdahiliz. Bakanlık olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz. Ailenin acısını çok derinden paylaşıyoruz. Bir daha böyle bir durumla karşılaşmamak için de önleyici tedbirleri alarak da elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda da bazı çalışmaları başlattık, tekrardan başımız sağ olsun. Ailenin acısını çok derinden paylaşıyoruz ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda da süreci çok çok yakından takip edeceğiz" şeklinde konuştu.
Tekirdağ Başkan Yüceer: Çorlu’ya raylı sistemden kreşe kapsamlı yatırım TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, "Raylı sistem projemizin ilk etabı için bu yıl içerisinde ihaleye çıkıyoruz. Çorlu Otogarı, Tren İstasyonu ve Hastane hattını hayata geçireceğiz" dedi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Çorlu’da görev yapan mahalle muhtarları ve basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya geldi. Programda kentin öncelikli ihtiyaçları, devam eden yatırımlar ve planlanan projeler ele alındı. Çorlu’nun hızla büyüyen bir kent olduğunu belirten Yüceer, ulaşım ve altyapı yatırımlarına ağırlık verdiklerini ifade ederek toplu taşıma filosunun 443 yeni araçla güçlendirildiğini, kırsal mahallelerin ulaşım ağının genişletildiğini söyledi. Raylı sistem projesinin bu yatırımların en önemli ayağı olduğunu vurgulayan Yüceer, "Raylı sistem projemizin ilk etabı için bu yıl içerisinde ihaleye çıkıyoruz. İlk etapta Çorlu Otogarı, Tren İstasyonu ve Hastane hattını hayata geçireceğiz" dedi. Afet hazırlıkları kapsamında itfaiye yatırımlarının sürdüğünü kaydeden Yüceer, Çorlu’da mülkiyet sorununun çözüldüğünü ve itfaiye istasyonu için yakın zamanda temel atılacağını belirtti. Deprem hazırlıkları kapsamında geçici barınma alanlarının altyapısının tamamlandığını da aktardı. Sosyal belediyecilik projelerine de değinen Yüceer, "11 ilçeye 11 kreş" hedefi doğrultusunda çalışmaların sürdüğünü, Kent Lokantalarının ise vatandaşlardan yoğun ilgi gördüğünü ifade etti. İçme suyu, kanalizasyon ve yol çalışmalarının devam ettiğini belirten Yüceer, Çorlu’ya modern bir Sebze-Meyve Toptancı Hali kazandırılacağını, projenin ihalesine çıkıldığını açıkladı.
Kars Kars’ta kar esaretine ‘özel’ müdahale: Ekipler bazı bölgelerde vakalara yaya ulaşıyor Kars’ta etkili olan şiddetli tipi ve yer yer 2 metreyi bulan kar kalınlığı hayatı durma noktasına getirirken, İl Özel İdaresi ve sağlık ekiplerinin yoğun mücadelesiyle hasta vatandaşa ulaşıldı. Kars genelinde günlerdir etkisini sürdüren kar yağışı, özellikle yüksek kesimlerdeki köy yollarını ulaşıma kapattı. Tipi nedeniyle görüş mesafesinin sıfıra indiği bölgelerde, rahatsızlanan vatandaşların imdadına İl Özel İdaresi ve sağlık ekipleri yetişti. Kar savurma araçları ve iş makineleriyle dev kar kütlelerini yaran ekipler, kapalı yolları açarak ambulansların ilerlemesi için koridor oluşturdu. Kars’ın Selim ilçesine bağlı Akçakale köyünde acil vaka ihbarı alan 112 Acil Sağlık ekipleri, Özel İdare ekiplerinin açtığı yolda ilerlemeye çalışsa da doğanın sert yüzüyle karşılaştı. Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu ve tipinin yolu saniyeler içinde tekrar kapattığı noktada ambulans hareket edemez hale geldi. Ambulansın ilerleyemediği noktada pes etmeyen sağlık ekipleri, tıbbi çantalarını sırtlayarak yaya olarak yola devam etti. Diz boyu karın içinde, dondurucu soğuğa aldırış etmeden yürüyen ekipler, hastaya ulaşmayı başardı. İlk müdahalesi evde yapılan hasta, ekiplerin yardımıyla kendisini bekleyen ambulansa ulaştırıldı. Kara saplandığı için ilerleyemeyen ambulans Özel İdaresi’ne ait greyderin bağlanarak çekilerek saplandığı yerden kurtarıldı. Ambulans daha sonra hasta vatandaşı Harakani Devlet Hastanesi’ne sevk etti. Öte yandan kapalı yolları yoğun çaba sarf ederek açan ekipleri, "Devletimizin tüm imkanlarıyla sahadayız. Tipi yolları kapatsa da biz o yolları hastalarımız için açmaya, ulaşamadığımız noktada yürüyerek can kurtarmaya devam edeceğiz" mesajını verdi. İl Özel İdaresi çok sayıda personel ve iş makinesi ile karla mücadele ediyor. Ekipler, olumsuz hava şartlarına rağmen yaklaşık 208 köyden 102’sini ulaşıma açarken, 106 köy yolunda ise çalışmalarını sürdürüyor.