ASAYİŞ - 12 Aralık 2024 Perşembe 17:33

Milyonluk vurgun yapan sahte evlilik şebekesi Denizli’de yakalandı

A
A
A
Milyonluk vurgun yapan sahte evlilik şebekesi Denizli’de yakalandı

Denizli ve birçok ilde sahte evlilik yaparak damat adayları ve ailelerini milyonlarca dolandırdıkları iddia edilen şebeke, jandarmanın operasyonuyla Çivril ilçesinde yakalandı. Şebeke üyelerinden üçü tutuklanarak cezaevine gönderildi.



Denizli’nin Çivril ilçesine bağlı Yahyalı Mahallesi’nde yaşanan dolandırıcılık olayı, özel bir televizyon kanalında yayınlanan ‘Müge Anlı ile Tatlı Sert’ programına taşındı. Evlilik hayalleri kuran H.Ö. adlı damat adayı, tanıştığı G.S. ile düğün yaparak evlendi. Çiçeği burnunda damadın evlendikten 1 gün sonra eşinin düğünde takılan para ve takıları alarak kaçtığını söylemesiyle başlayan olay, büyük bir dolandırıcılık şebekesini ortaya çıkardı. A.K.’nin programa katılarak yaşadıklarını anlatmasının ardından, benzer şekilde dolandırılan birçok mağdur, ‘Müge Anlı ile Tatlı Sert’ programına başvurdu. Denizli, Konya, Afyon gibi farklı illerden gelen mağdurlar ve ailelerinin sayısı her geçen gün artarken, programa katılanlar, evlilik vaadiyle dolandırıldıklarını dile getirdi.



Dolandırıcılık şebekesinin yöntemleri ortaya çıktıkça, olayın boyutları genişledi. Sahte gelin Gülden S., annesi olarak tanıtılan Hatice P., baba veya dayı olarak tanıtılan Murat Y., sahte düğünler düzenleyerek damat ve ailelerinden para ve takı aldıkları belirlendi. Ayrıca mağdurlar, kendilerine eş bulmak için aracılara da para verdiklerini ifade etti. Bazı mağdurlar, Hatice P.’nin kızı olduğu iddia edilen Özlem P.’nin de sahte evliliklere karıştığını, şebekenin damat ve ailelerinden milyonlarca lira değerinde para veya takı aldığı öne sürüldü.



Denizli İl Jandarma Komutanlığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, şebekenin üyeleri Gülden S., Hatice P. ve Murat Y., Çivril’de yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler, sağlık kontrollerinin çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Denizli Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.



Milyonluk vurgun yapan sahte evlilik şebekesi Denizli’de yakalandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Başakşehir’de "dur" ihtarına uymayan hırsız kovalamaca sonrası yakalandı: 330 bin TL ceza Başakşehir’de dün sabah saatlerinde açıktan hırsızlık yaptığı tespit edilen ve polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçan 21 yaşındaki A.H.Ç., kısa süren kovalamacanın ardından aracının lastiklerinin indirilmesiyle yakalandı. Şüpheliye 330 bin TL idari para cezası uygulanırken, "açıktan hırsızlık" suçlamasıyla gözaltına alındı. Olay dün sabah saatlerinde Başakşehir, Şamlar Mahallesi İstiklal Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, açıktan hırsızlık yaptığı belirlenen A.H.Ç., şüpheli hareketleri üzerine polis ekiplerince durdurulmak istendi. Polisin "dur" ihtarına uymayan şüpheli, otomobille kaçmaya çalıştı. Kısa süren kovalamacanın ardından polis ekipleri aracın lastiklerini indirerek şüpheliyi yakaladı. 330 bin TL idari para cezası kesildi Polis ekiplerince yakalanan şüphelinin üzerinde yapılan aramada, hırsızlıktan elde edildiği değerlendirilen 2 cep telefonu ile 17 bin 330 TL, 320 Amerikan doları ve 80 euro ele geçirildi. Öte yandan açıktan hırsızlık suçlamasıyla gözaltına alınan A.H.Ç.’ye polisin "dur" ihtarına uymamak, ehliyetsiz araç kullanmak ve makas atmak suçlarından toplam 330 bin TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca şüphelinin kullandığı 34 MVY 998 plakalı araç 120 gün süreyle trafikten men edildi. Konu ile ilgili yakalanan şüphelinin, bugün "açıktan hırsızlık" suçundan adli makamlara sevk edileceği öğrenildi.