EĞİTİM - 12 Mayıs 2022 Perşembe 13:41

Öğrenciler pandemide artan teknoloji bağımlığına dikkat çekti

A
A
A
Öğrenciler pandemide artan teknoloji bağımlığına dikkat çekti

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde 4.

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde 4. sınıf öğrencileri, giderek artan teknoloji bağımlılığına ve pandemide artan teknoloji kullanımına dikkat çekmek için öğretmenleriyle birlikte 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda gösteriler yaptı.



Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Hacı İbrahim Demireren Cumhuriyet İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri ve öğretmenleri ile birlikte teknoloji bağımlılığına farkındalık oluşturmak için proje hazırladı. Okulda düzenlenen çeşitli etkinliklerin ardından 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda gösteri gerçekleştirildi. Etkinlikte öğrenciler teknolojiyi doğru kullanma sözü verdi. Çocuklar, anne ve babalarıyla sosyalleşmek istediğine dikkat çekerek hazırladıkları kartlara çeşitli sloganlar yazdı. Öğrenciler yazdıkları sloganlarla, ‘Fazla internette kalma, dijital hasta olma’, ‘Telefonla meşgul olma çocuğunla ilgilen’ şeklinde vatandaşlara ve ailelere seslendi.



Teknoloji bağımlılığı etkinliğinde konuşan 4. sınıf öğrencisi Elifsu Meşe, “Bizim burada bulunma amacımız günden güne artan teknoloji bağımlılığı özellikle nomofobi yani cep telefonu bağımlılığı artık sağlımızı çok olumsuz yönde etkilemeye başladı. Pandemi zamanında daha çok bağımlı olduk. Umarım en kısa zamanda bu bağımlılıktan kurtuluruz. Bu bağımlılık çocuklarda dikkat dağınıklığını ve odaklanma sürecinde karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca anne ve babalarımızda da nomofobi durumu vardır. Telefonlarla uğraşırken bizleri yalnız bırakıyor, kendi içimize kapanıyoruz. Bizim sadece istediğimiz ailemizle iyi bir vakit geçirmek arkadaşlarımızla güzel zamanlar geçirmek istiyoruz. Umarım bundan bir an önce kurtuluruz. Tüm bunları anlatmak için buradayız daha öncesinde okulumuzda tiyatro oyunu, şiir ve resim yaparak anlattık” dedi.



“Telefon ve tableti bırakarak arkadaşlarımızla daha fazla zaman geçirebiliriz”


Teknoloji bağımlılığına dikkat çeken bir diğer 4. sınıf öğrencisi Hurinaz Yücedağ da “Daha fazla dışarıda oyun oynayarak telefon ve tableti bırakarak arkadaşlarımızla daha fazla zaman geçirebiliriz. Bu şekilde daha fazla sosyalleşiriz. Bir birimizle daha iyi vakit geçirebiliriz. Ders çalıştığımız zamanlarda ya da işimiz olduğunda bir yarım saat ya da 15 dakika kadar teknolojiyi kullanabiliriz” diye konuştu.



“Çocuklarımız sosyal ortamdan iyice koptular”


Hacı İbrahim Demireren Cumhuriyet İlkokulu öğretmeni Süleyman Ulutürk ise “Bugün 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanında toplanma sebebimiz teknoloji bağımlılığına farkındalık oluşturmaktır. Özellikle pandemi döneminde artan teknoloji bağımlılığı ne yazık ki çocuklarımızı hatta anne ve babaları çok olumsuz etkiledi. Çocuklarımız anne babasız kalmış gibi sosyal ortamdan iyice koptular çok dijitalleştiler buda ruh sağlığımıza etki etmiştir. Biz bu konuda proje hazırladık önce okulumuz olarak bununla ilgili çalışmalar yaptık. Burada son final olarak herkese duyurmak istedik” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Sağlıkçılar bu kez eğlendirdi Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları tarafından oluşturulan müzik grubu “Sağlığın Ritmi” konser verdi. Tamamı sağlık çalışanlarından oluşturulan müzik grubunun bu yıl 2.’sini gerçekleştirdikleri konser Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Konsere katılan Niğde Valisi Cahit Çelik, emeği geçenlere teşekkür ederek, sağlık çalışanlarının görevlerini büyük özveri ve fedakarlıkla yaptıklarını, ertelenemeyecek tek görevin sağlık olduğunu vurguladı. Vali Çelik, "Sağlık çalışanlarımızın müzikle ilgilenmesi bizleri memnun etmiştir. Devletimiz vatandaşlarımıza birçok alanda kamu hizmeti sunuyor. Güvenlik, eğitim, sağlık hizmeti sunuyor. Baktığımız zaman gerçekten sağlık hizmetinin bu hizmetler içerisinde çok farklı bir yeri olduğunu biliyoruz. Sağlık hizmetleri diğer hizmetlerden farklı olarak ertelenebilir, ötelenebilir bir hizmet değildir. Bu anlamda da ilimizde sağlık hizmeti sunmaya çalışan 4 bin 750’den fazla var. Ben hepsine Teşekkür ediyorum" dedi. Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevini Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Doğan’a devredecek olan Dr. Öğretim Üyesi Yakup Çekinkaya ise konserde duygusal bir veda konuşması yaptı. Başhekim Çetinkaya katılan davetlilere teşekkür ettiği konuşmasında, "Tamamı sağlıkçılardan oluşan müzik grubumuzun içinde sağlık çalışanlarımız var. Belki detone olacaklar, belki yanlış notaya basacaklar ama eğlenecekler, eğlendirmeye çalışacaklar. Buna ihtiyacımız var çünkü bizler 24 saat çalışan insanlarız, dolayısıyla sağlık çalışanlarının eğlenmek de hakkı diye düşünüyorum. Bugün benim başhekimliğimin son günü. Tüm sorumlularıma, çalışma personellerime çok teşekkür ediyorum. Kırdıklarım olabilir. Özür diliyorum, bana hakkınızı helal edin. Benim size hakkım helal olsun. Böyle muhteşem bir ekibin önünde yapabilecek şey sadece saygıyla eğilmek olur" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından solist, koro üyeleri ve orkestranın sağlık çalışanlarından oluştuğu müzik grubu katılımcılara konser verdi. Sağlıkçıların sahnede gösterdikleri performans katılımcılar tarafından büyük büyük beğeni topladı.