GENEL - 11 Eylül 2019 Çarşamba 10:07

(Özel Haber) Pamukkale’de gün batımı turistleri mest ediyor

A
A
A
(Özel Haber) Pamukkale’de gün batımı turistleri mest ediyor

DENİZLİ (İHA) – Doğası, görüntüsü, tarihi ile binlerce turiste ev sahipliği yapan Pamukkale travertenleri, gün batımında eşsiz manzarası ile dikkat çekiyor.

DENİZLİ (İHA) – Doğası, görüntüsü, tarihi ile binlerce turiste ev sahipliği yapan Pamukkale travertenleri, gün batımında eşsiz manzarası ile dikkat çekiyor. Her gün binlerce kişi gün batımını görüntüleyebilmek için Pamukkale’ye geliyor.


Eşsiz yapısı ile binlerce turisti ağırlayan Pamukkale’de gün batımı mest ediyor. Yapısı ve tarihi ile özellikle uzak doğulu turistlerin ilk durağı olan Pamukkale, akşam saatlerinde gün batımını fotoğraflamak isteyen turistlerin ilgisini çekiyor. Travertenlerin yanı sıra Hierapolis Antik Kenti de ilgi görüyor. Yıllara meydan okuyan antik tiyatro, güneşin batışını fotoğraflamak isteyen turistlerin akınına uğruyor.


Pamukkale’nin eşsiz doğasını fotoğraflayan Meksikalı bir turist, “Çok güzel. Biz Meksikalıyız. Kardeşimle geldik. Çok harika. Tüm arkadaşlarıma fotoğrafları gönderiyorum. Çok güzel hava var” dedi.


Turistler yaklaşık 1 saat boyunca güneşin batışını, Denizli ve Pamukkale manzarası eşliğinde izleme imkanı buluyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Isparta’da ekiplerden öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi Isparta’da can kayıplarını ve kazaları önlemeye yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla Trafik Haftası etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan öğrenciler ekiplerden uygulamalı olarak trafik kurallarını öğrendi. Isparta’da trafikte can kayıplarını ve kazaları önlemeye yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kutlandı. 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen etkinliğin bu yıl ki sloganı ‘Hayatla Yarışılmaz’ oldu. Etkinlikte İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı trafik ekiplerinin yanı sıra Isparta İtfaiyesi de stant açarak ziyaretçi öğrencileri uygulamalı olarak bilgilendirdi. Etkinliğe katılan Isparta Valisi Aydın Baruş stantları gezerek öğrencilerle trafik güvenliği hakkında sohbet etti. Vali Baruş öğrencilere, "Trafik kurallarını ne kadar iyi öğrenirsek ve hayatımızda ne kadar iyi uygularsak canımız o kadar güvende olur. Bunu hiçbir zaman unutmayalım. Trafik bizim ulaşımımız için var ama kurallara uyduğumuz müddetçe var. Kurallara uymazsak maalesef bir gün biz de hayatımızı kaybedebiliriz. Bunu hiçbir zaman unutmayalım. Onun için yaya geçitleri, trafik ışıkları, trafikte görev yapan görevliler, polisler veya jandarmaların uyarılarına mutlaka dikkat etmek zorundayız. Trafikte araçlı olarak seyrederken kesinlikle sürat sınırlarını aşamamalıyız. Bunları kime söyleyeceğiz? Anne ve babalarımıza söyleyeceğiz. Ne kadar çok süratli gidersek, kazaya yaptığımızda hayatta kalma şansımız o kadar azalır” dedi.