KÜLTÜR SANAT - 14 Haziran 2025 Cumartesi 13:25

Pamukkale temalı anma pulu ve ilk gün zarfını tanıttı

A
A
A
Pamukkale temalı anma pulu ve ilk gün zarfını tanıttı

UNESCO Dünya Kültürel ve Doğal Miras Listesi’nde yer alan ’Pamukkale’ temasıyla hazırlanan 35 lira bedelli anma pulu ve 70 lira bedelli ilk gün zarfını satışa sunuldu.



"Pamukkale" konulu anma pulu, 60 x 85 mm boyutlarında ve 35 TL fiyatla satışa sunuldu. Ayrıca, bu özel pula ait 70 TL değerindeki ilk gün zarfı da satışa çıktı. Bu ürünlerin, özellikle filateli meraklıları ve Pamukkale sevenler tarafından yoğun ilgi görmesi bekleniyor. Bu özel filatelik ürünlerin tedavüle girmesiyle eş zamanlı olarak, Çınar şubesinde "Pamukkale 13.06.2025 Denizli" ibareli ilk gün damgası kullanılmaya başlandı. Bu özel damga, koleksiyoncular için ayrı bir önem taşırken ve bu tarihi olayı belgeleyen değerli bir unsur olarak kabul ediliyor.



"Pamukkale’nin tanıtılması noktasında atılan her adım bizim için değerli"


Denizli denilince akla ilk Pamukkale geldiği ve bu pullar ile Pamukkale’nin tanıtımı noktasında önemli olduğunu vurgulayan Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, "Denizli denilince akla ilk gelen Pamukkale. Çok büyük bir değerimiz ve dünya mirasımız. Pamukkale’mizin tanıtılması noktasında atılan her adım bizim için değerli. Bu pul ile birlikte anma pulları basıyorlar. Pamukkale’mizin tanıtımı noktasında önemli olduğunu düşündüğümüz ve bu yıl ki anma pullarından birisi de Pamukkale ile ilgili. Temennimiz arzumuz hedefimiz Pamukkale’mizin ve Denizli’mizin daha çok tanıtılması. Buna vesile olacağı için de emeği geçen herkesi teşekkür ediyorum" dedi.



Düzenlenen programa; Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Baş Müdür Cebrail Akyel, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, milletvekilleri, personellerin katılımı ile gerçekleştirildi. Konuşmaların ardından sunumlar yapıldı ve ardından toplu fotoğraf çekilerek etkinlik bitti.



Pamukkale temalı anma pulu ve ilk gün zarfını tanıttı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de 2025 yılında 375 şahsa fuhuştan işlem yapıldı Kayseri’de polis ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan çalışmalarda 375 şahsa fuhuştan işlem yapılırken, 2 milyon 47 bin TL idari para cezası uygulandı. Öte yandan yapılan çalışmalarda, ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan 6 masaj salonu mühürlenirken, 683 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi. Edinilen bilgiye göre, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından 2025 yılı içerisinde yapılan çalışmalarda, ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan 21 kez adli işlem yapılırken, adli işlemler neticesinde 33 şahsa şüpheli olarak işlem yapıldı. 375 şahsa fuhuştan idari işlem yapılarak 2 milyon 47 bin 192 TL idari para cezası uygulanarak, 87 ikamet ve oda mühürlendi. Ekipler tarafından ‘kumar oynanması için yer ve imkan sağlama’ suçundan, 41 kumar olayında şüpheli olarak 43 şahsa adli işlem yapılırken, yapılan işlemler neticesinde 1 milyon 507 bin 261 TL idari para cezası uygulandı. Konuyla alakalı 41 yer mühürlendi. Ayrıca ekipler tarafından masaj salonlarına yönelik yapılan denetlemelerde; 67 iş yeri denetlenirken, denetlemede belge eksikliklerinden dolayı 60 masaj salonuna idari işlem uygulandı. 6 masaj salonuna ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan yapılan adli işlemlerde 12 şüpheli şahıs yakalanırken, masaj salonunda tespit edilen 20 yabancı uyruklu şahıs, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Denetimlerde 42 masaj salonu mühürlendi. Öte yandan, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan sanal devriye çalışmalarında müstehcen paylaşımlar yaptığı tespit edilen 683 sosyal medya hesabına erişim engeline getirildi.