GENEL - 15 Nisan 2019 Pazartesi 14:12

PAÜ Acıpayam’da ‘deprem konferansı

A
A
A
PAÜ Acıpayam’da ‘deprem konferansı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Acıpayam Meslek Yüksekokulu’nun (MYO) düzenlediği “Tüm Konularıyla Deprem” adlı konferansa PAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Acıpayam Meslek Yüksekokulu’nun (MYO) düzenlediği “Tüm Konularıyla Deprem” adlı konferansa PAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Ali Aydın konuk edildi.


Acıpayam MYO konferans salonunda gerçekleşen konferansa Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer, Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulisi Şevkan, Acıpayam MYO Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Turgut, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Yasin Gökçe, İlçe Emniyet Müdürü Naci Avşar, Acıpayam MYO akademik ve idari personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.


Konferansta konuşan Aydın, deprem gerçeğine bilimsel bir pencereden bakılması gerektiğini ifade ederek, depremi tarihi ile ele aldı. Aydın, ‘depremin büyüklüğü ve şiddeti nedir, bunlar nasıl ölçülür, fay düzlemi çözülümü nedir, deprem çözümü nedir, deprem erken uyarı sistemleri nelerdir, ülkemizin sismik aktivitesi nasıldır?’ sorularına cevap verdi. Ülkemizde ve Denizli’de yaşanan depremlerin tarihi, hangi fay kırıklarının hangi bölgelerden geçtiği, Acıpayam’da yaşanan depremin niteliği ve büyüklüğü, alınacak önlemler, zemin etkisinin önemi, içinde bulunduğumuz bölgenin deprem riski gibi konuları şemalar ve grafiklerle anlattı. Konferans, soru-cevap bölümünün ardından çiçek takdimi ile son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Öztürk, mahalle muhtarlarıyla istişare toplantısı gerçekleştirdi Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk; ilçenin 41 mahallesinden seçilen muhtarlarla bir araya gelerek, mahallelerin ihtiyaçları ve çözüm önerileri üzerine kapsamlı bir istişare toplantısı düzenledi. Toplantının açılış konuşmasında Başkan Öztürk; mahalle muhtarlarının toplumun nabzını en iyi tutan kişiler olduğunu belirterek, onların mahallelerde yaşanan sorunları ve ihtiyaçları hakkındaki görüşlerinin belediye çalışmaları için son derece önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, katılımcı muhtarlara belediyenin hizmetleri ve planları hakkında bilgi verdi ve muhtarların desteğini talep etti. Muhtarlar; toplantıda mahallelerinin karşılaştığı altyapı eksiklikleri, yol bakımı, çevre düzenlemesi gibi konuların yanı sıra, sosyal ve kültürel alanlarda da iyileştirmelerin yapılmasını talep ettiler. Başkan Öztürk; muhtarların talep ve önerilerini dikkatle dinleyerek, belediyenin bütçe ve imkânları çerçevesinde çözüm odaklı adımlar atacaklarını ve mahallelerin yaşam kalitesini artırmak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirtti. Ayrıca, katılımcılara belediyenin planladığı projelerin yanı sıra, muhtarlarla işbirliği içinde yeni projeler geliştirme fırsatları da olduğunu ifade etti. Muhtarlar, belediye başkanının mahallelerine gösterdiği ilgi ve alakadan memnuniyetlerini dile getirirken, Başkan Öztürk ise muhtarların görüşlerinin belediye çalışmalarında önemli bir rehber olduğunu ve bundan sonra da bu tür istişare toplantılarını düzenli olarak gerçekleştireceklerini söyledi.
Eskişehir Kadın üreticilerin emeği değer görüyor Tepebaşı Belediyesi’nin yerel üretime ve kadınlara verdiği destekler doğrultusunda hizmete sunduğu Kadın Üretici Ürün Satış Noktası, vatandaşlardan yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Tepebaşı Belediyesi, hayata geçirdiği proje ve çalışmalar ile üretici kadınların emeğine sahip çıkmayı sürdürüyor. İlk olarak Temmuz 2019’da hizmete başlayan ve kent halkı tarafından çok sevilen Kadın Üretici Ürün Satış Noktası haftada üç gün olmak üzere Özdilek Sanat Merkezi, Batıkent Mahallesindeki Hasan Âli Yücel Belde Evi ve Uluönder Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi’nde hizmet veriyor. Kırsal mahalle sakini üretici kadınlar, kurulan tezgahlarda ürettikleri doğal ürünleri kent halkının beğenisine sunuyor. Eskişehirlilerden ilgi gören ürünler, kadınların emeklerini kazanca dönüştürmesini sağlıyor. Tepebaşı Belediyesi tarafından ücretsiz tezgah, çadır gibi imkanların sağlandığı Kadın Üretici Ürün Satış Noktası ile kadınlar, doğal ürünlerini Eskişehirlilerle buluşturuyor. Kadın üreticiler kendilerine verilen imkandan dolayı Tepebaşı Belediyesi’ne teşekkürlerini iletirken, vatandaş da doğal ürün tüketmekten ve kadınlara destek olduklarından dolayı memnun olduklarını ifade ediyor. Kadın Üretici Ürün Satış Noktası; salı günleri Uluönder Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi’nde Avlulu Çarşı arkası, perşembe günleri Özdilek Sanat Merkezi bahçesinde ve cumartesi günleri de Batıkent Mahallesindeki Hasan Âli Yücel Belde Evi bahçesinde Eskişehirliler ile bir araya geliyor. El işi ürünler beğeniye sunuluyor Öte yandan Kadın Üretici El İşi Satış Noktası da faaliyetlerine devam ediyor. Kırsal mahalle sakini üretici kadınlar, çarşamba günleri Uluönder Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi’nde, el emeği göz nuru el işi ürünlerini kent halkının beğenisine sunuyor.