GENEL - 14 Eylül 2019 Cumartesi 16:30

PAÜ “II.Uluslararası Eğitimde ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu” başladı

A
A
A
PAÜ  “II.Uluslararası Eğitimde ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu” başladı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ile Eğitim Kültür ve Birliktelik Derneği’nin işbirliğinde düzenlenen “II.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ile Eğitim Kültür ve Birliktelik Derneği’nin işbirliğinde düzenlenen “II. Uluslararası Eğitimde ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu”nun açılışı Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın katılımı ile gerçekleştirildi.


PAÜ ile Eğitim Kültür ve Birliktelik Derneği’nin işbirliğinin yanı sıra Atatürk Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Türk Tarih Kurumu Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Mersin Üniversitesi, Denizli Ticaret Odası, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası’nın destekleri ve 8 farklı ülkeden 240 akademisyenin katılımı ile düzenlenen “II. Uluslararası Eğitimde ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu”nun Eğitim Fakültesi Engin Aksel Konferans Salonu’nda yapıldı.


Açılış öncesi Eğitim Fakültesi fuaye alanında Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı tarafından sempozyuma özel hazırlanan “Osmanlı Devleti’nin Son Döneminde Eğitim” temalı serginin açılışı gerçekleştirildi. Düzenlenen açılış programına PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Can akademik personel ve idareciler katıldı.



“Kültürel programları kurumumuzda yoğun bir şekilde devam edecek”


Sempozyumun açılış konuşmasını, sempozyum başkanı olarak Rektör Bağ yaptı. Rektör Bağ, katılımcılara ve toplantının gerçekleşmesinde emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür etti. Prof. Dr. Hüseyin Bağ yaptığı konuşmada şunları söyledi:


“Bu program 2019-2020 akademik yılının ilk programı. Yıl boyunca da hem akademik personelimizin hem de öğrencilerimizin akademik, sosyal ve kültürel programları kurumumuzda yoğun bir şekilde devam edecek. Sempozyumun farklı kültürlerarası etkileşim ve işbirliğine katkı sağlamasını umuyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.”



“Bu çınarın kıymetini bilip, köklerine inelim”


Açılış konuşmalarının ardından, sempozyumun davetli konuşmacısı olan Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz, “Türk, Türkçe ve Türk Dili Sözcüklerinin Dünü ve Bugünü Üzerine” adlı konuşmasını gerçekleştirdi. Prof. Dr. Alyılmaz “Türk; Karluk, Oğuz, Kıpçak bütün Türk boy ve topluluklarını kapsar. Türkçe; Karluk, Oğuz, Kıpçak Bütün Türk boy ve topluluklarının dillerini kapsar. Türk milleti kökleri mazide, gövdesi halde, dalları ve yaprakları istikbalde olan bir çınara benzer. Bu çınarın kıymetini bilip, köklerine inelim. Tüm bunları öğrenirsek daha güçlü olur ve dünün devletçiklerinin oyunlarına gelmeyiz” diye konuştu.



“Sempozyum 6 oturumda üç gün sürecek”


Ayrıca sempozyum kapsamında yurt içi ve yurt dışı katılımcılarla Türk kültürü ve edebiyatı alanında düzenlenen oturumda: Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz, Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semra Alyılmaz, Macaristan PzmnyPéter Katolik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eva Csaki, Bosna Hersek Eğitim Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alena atovi, Litvanya Vilnius Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Galina Miskiniene ve Polonya Varşova Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kamila Stanek sunumlarını gerçekleştirdi.


II. Uluslararası Eğitimde ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu, çeşitli konulardaki 140 adet sunum ile toplam 6 oturumda üç gün boyunca devam edecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İsdemir, Vakum Altında Gaz Giderme Tesisi’ni törenle devreye aldı İsdemir, her geçen gün artan temiz çelik üretimine esas: çelik içinde asgari düzeyde olması beklenen hidrojen, azot ve oksijen gibi gazların giderilmesine, metalik olmayan inklüzyonların miktarının azaltılmasına ve ultra düşük karbon ihtiva eden kalitelerin üretilmesine olanak sağlayan teknolojiye sahip RH-OB İkiz Tip Vakum Altında Gaz Giderme Tesisi’ni devreye aldı. OYAK Maden Metalürji Şirketleri’nden İsdemir (İskenderun Demir ve Çelik A.Ş.), demir-çelik sektöründe yaşanan hızlı dönüşüme uyum sağlamak için yatırımlarını sürdürüyor. Türkiye ağır sanayisinin öncü kuruluşlarından İsdemir, söz konusu hedef doğrultusunda hayata geçirdiği yeni yatırımı Vakum Altında Gaz Giderme Tesisi’ni (İkiz tip RH-OB) 25 Nisan tarihinde düzenlenen törenle devreye aldı. Şirket, 1 milyon 200 bin ton/yıl üretim kapasitesine sahip tesis için 79 milyon 500 bin dolarlık yatırım gerçekleştirdi. Üst düzey kalitede temiz çelik üretim kabiliyetine sahip yeni tesis, şirketin üretim faaliyetlerini etkilemeyecek şekilde tasarlandı. Bu kapsamda, yeni tesisin konumu binlerce proses verisinin işlendiği simülasyon çalışmaları ile tespit edildi. Tesis için en uygun yer olarak belirlenen Tandiş Bakım ve Hazırlama Tesisi’nin boşaltılabilmesi için başka bir bölgede yeni Tandiş Bakım ve Hazırlama Tesisi kuran İsdemir, ardından Vakum Altında Gaz Giderme Tesisi Yatırım Projesi’nin inşa çalışmalarına başladı. İsdemir’in yeni tesisi, yerleşimi ve birçok alt projeyi kapsaması nedeniyle ‘proje içerisinde proje’ olarak nitelendiriliyor. Vakum Altında Gaz Giderme Tesisi’nin ana mühendislik, proses mühendisliği ve teknolojik ekipmanlarının temini dışında kalan inşaat ve montaj işleri, toz toplama sistemleri ile su sistemlerinin kurulması gibi tüm inşa çalışmaları yerli firmalar tarafından gerçekleştirildi. İsdemir, ürün portföyünü üst düzey çelik kaliteleri ile genişletecek Yapılan açıklama göre, Erdemir Mühendislik’in tüm departmanları ile dahil olduğu projenin önemli kilometre taşlarından RH-2 İstasyonu’nda sıcak testleri 25 Mart tarihi itibari ile başlarken, istasyonda bugüne kadar 30 döküm gerçekleştirildi. Soğuk testlerin devam ettiği RH-1 İstasyonu’nda ise, testlerin tamamlanmasının ardından bu yılın Haziran ayında üretime başlanması planlanıyor. İkiz Tip Gaz Giderme (RH-OB) Tesisi’nin tam kapasite devreye girmesi ile birlikte İsdemir, çeşitli kalitelerde üst düzey çelik kalitelerini de ürün portföyüne ekleyecek.
Samsun Başkan Doğan: “Samsun’u daha ileri bir noktaya taşımak için aralıksız çalışıyoruz” SAMSUN (İHA) – Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Tarımdan sanayiye, turizmden eğitime her alanda önemli bir potansiyele sahip olan Samsun’u daha ileri bir noktaya taşımak için aralıksız çalışıyoruz” dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Bakan Işıkhan’a, Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, ve AK Parti il teşkilatı üyeleri eşlik etti. Ziyarette ayrıca Büyükşehir Belediyesi bürokratları da bulundu. Başkan Doğan, ziyaret sırasında kentte gerçekleştirilen çalışmalar ve yapılması planlanan projelerle ilgili Bakan Işıkhan’a bilgi verdi. Samsun’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Bakan Işıkhan, Başkan Doğan’a çalışmalarında başarılar diledi. Başkan Doğan ise Samsun’un Karadeniz Bölgesi’nin merkezi ve lokomotif kenti olduğunu belirterek, “Tarımdan sanayiye, turizmden eğitime her alanda önemli bir potansiyele sahip olan Samsunumuzu daha ileri bir noktaya taşımak için aralıksız çalışıyoruz. Bu noktada bizlerden desteğini esirgemeyen Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ı şehrimizde ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz” diye konuştu. Şeref defterinin imzalanıp hediye takdiminin ardından ziyaret sona erdi.