GENEL - 12 Kasım 2019 Salı 15:14

PAÜ’de “Lösemili Çocuklar Haftası” etkinliği

A
A
A
PAÜ’de “Lösemili Çocuklar Haftası” etkinliği

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Teknoloji Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Topluma Hizmet Uygulamaları öğrencileri “2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası” kapsamında farkındalık etkinliği düzenlendi.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Teknoloji Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Topluma Hizmet Uygulamaları öğrencileri “2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası” kapsamında farkındalık etkinliği düzenlendi.


Her yıl 2-8 Kasım “Lösemili Çocuklar Haftası” olarak lösemiye dair farkındalık oluşturmak amacıyla anılıyor. Bu kapsamda 2-8 Kasım tarihlerinde ülke genelinde “Maskemi Takarım, Farkındalık Oluştururum/Maskeni Tak, Farkındalık Oluştur” sloganından yola çıkarak Teknoloji Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Topluma Hizmet Uygulamaları öğrencileri LÖSEV’e destek vermek için farkındalık etkinliği gerçekleştirdi.


Etkinlik kapsamında tişört boyama, maske boyama, broşür ve rozet dağıtma, afiş hazırlamanın yanı sıra hazırlanan pankarta el baskısı yapma gibi çeşitli çalışmalar gerçekleştirildi. Lösemili çocuklar farkındalık haftası kapsamında gerçekleştirilen organizasyona öğrencilerin ilgisi yoğun oldu.


Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Topluma Hizmet Uygulamaları dersi öğrencileri organizasyonuyla gerçekleştirilen farkındalık etkinliğinde hazırlanan afiş ve pankartlar Teknoloji Fakültesinin koridorlarında etkinlik haftası boyunca sergilendi. Etkinlik, öğrencilerin birbirinden renkli fotoğraf çekimleri ile son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gümüşhane Gümüşhane’de 322 bin 398 sebze fidesi toprakla buluşacak Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKE) kapsamında, Gümüşhane’deki küçük aile işletmeciliğinin geliştirilmesi için “Fide Bizden, Üretmek Sizden” projesi kapsamında yüzde 50 hibeli toplam 322 bin 398 adet sebze fidesi dağıtımı başladı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz tarafından son yıllarda sayısı hızla artan ve kırsal kesimdeki vatandaşlara gelir kapısı olan gerek örtü altı yetiştiriciliğine destek olmak ve küçük ve parçalı tarım arazilerini üretime kazandırmak için hazırlanan projenin bedeli 1 milyon 768 bin TL. “Fide Bizden, Üretmek Sizden Projesi” projesi kapsamında Merkez, Kelkit, Şiran, Köse, Torul ve Kürtün ilçelerinde üreticilere 322 bin 398 adet sebze fidesi dağıtımına başlandı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bahçesinde yapılan fide dağıtım programında proje hakkında bilgi veren İl Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, Gümüşhane’nin coğrafi konumunu ve kendine has iklim özelliklerini tarımsal üretiminde avantaja çevirmek istediklerini belirterek, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğümüz tarafından desteklenen ve bütçesi 1 milyon 768 bin TL olan “Fide Bizden Üretmek Sizden Projesi”nin küçük aile işletmeciliğinin geliştirilmesi için hazırlanan bir proje olduğunu, proje ile Gümüşhane genelinde bulunan küçük ve parçalanmış arazileri karlılığı yüksek üretimlerle ekonomiye kazandırılmasının amaçlandığını ve proje kapsamında üreticilere 156 bin 870 adet domates, 115 bin 868 adet biber, 34 bin 440 adet hıyar ve 15 bin 120 adet patlıcan fidesi olmak üzere toplam 322 bin 398 adet sertifikalı sebze fidesi dağıtımı yapılarak, örtü altı ve açık alanlar olmak üzere yaklaşık 100 dekar alanda sebze üretimi gerçekleştirileceğini kaydetti. Gümüşhane’nin iklim özellikleri nedeniyle her ne kadar zor şartlarda üretim yapılsa da üretilen ürünlerin renk, tat ve aroma gibi kalite özelliklerinin çok iyi olduğunu, bu nedenle üretilen ürünlerin gerek İl içinde gerekse komşu illerde çok tercih edildiğini ve pazar değerinin yüksek olduğunu belirten Kıraç, sebze üretimini geliştirmek için farklı proje çalışmalarının da devam ettiğini söyledi. Fide dağıtımına ilk olarak örtü altı yetiştiricilerinden başladıklarını, diğer dağıtımlarının Mayıs ayı içerisinde yapılacağını ifade eden İl Müdürü Kıraç, projenin çiftçilere hayırlı olmasını dileyerek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.