ASAYİŞ - 24 Aralık 2024 Salı 17:30

Piyasaya sahte alkol sokmak isteyen şahıs jandarmaya yakalandı

A
A
A
Piyasaya sahte alkol sokmak isteyen şahıs jandarmaya yakalandı

Denizli’de jandarma ekipleri yılbaşı öncesi piyasaya sahte alkol sürmek üzere olan bir şahsa operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 40 litre votka, 20 şişe etil alkol ve alkol yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.


Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler Buldan Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yılbaşı öncesi piyasaya sahte alkol sürmek üzere olan bir şahsa yönelik operasyon düzenledi. Şüpheli şahsın alkol üreterek piyasaya sürme hazırlığında olan 1 şüpheli şahıs jandarma operasyonuyla kıskıvrak yakalandı. Yapılan aramalarda 40 litre votka, 20 şişe etil alkol ve alkol yapımında kullanılan düzenek ele geçirildi. Şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldığı belirtildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kilis Kilis’te 320 çiftçiye üzüm şalı, 250 çiftçiye 400 bin fide desteği Kilis’te düzenlenen törende, üzüm üreticilerine şal, sebze üreticilerine ise yüzde 50 hibeli 400 bin fide dağıtıldı. Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen "Fide ve Şal Dağıtım Töreni’nde, tarımsal üretimi artırmaya yönelik destekler üreticilerle buluşturuldu. Programda konuşan Kilis İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, tarım ve hayvancılığın sürdürülebilirliği için üreticilere verilen desteklerin önemine dikkat çekerek, üzüm şalları ve sebze fidelerinin üreticilere ulaştırıldığını belirtti. Küçük, ilerleyen süreçte mercimek ve nohut tohumlarının da destek kapsamında dağıtılacağını ifade etti. Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen ise yapılan dağıtımın sembolik yönüne dikkat çekerek, devlet ile milletin birlikte hareket ettiğinin önemli bir göstergesi olduğunu söyledi. Kilis Valisi Ömer Kalaylı da konuşmasında, "Bağın geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması" projesi kapsamında 320 çiftçiye üzüm şalı dağıtıldığını belirtti. Kalaylı, bu destekle iş gücünün azaltılması ve verimliliğin artırılmasının hedeflendiğini kaydetti. Sebze üretimine yönelik desteklere de değinen Kalaylı, "Tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi projesi kapsamında yüzde 50 hibeli 400 bin adet sertifikalı domates, biber ve patlıcan fidesini 250 çiftçimize dağıtıyoruz" diye konuştu. Kalaylı, yapılan desteklerin üretimi artırmayı, tarımsal faaliyetleri güçlendirmeyi ve çiftçilerin gelir seviyesini yükseltmeyi amaçladığını ifade ederek, projede emeği geçen kurumlara teşekkür etti.