ASAYİŞ - 22 Kasım 2024 Cuma 10:45

Ters yönden gelen motosiklet karşıdan karşıya geçen çocuğa çarptı

A
A
A
Ters yönden gelen motosiklet karşıdan karşıya geçen çocuğa çarptı

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde tek yönlü yolda tersten seyreden motosiklet, karşıdan karşıya geçen çocuğa çarptı. Çocuğun çarpmanın etkisiyle savrulduğu anlar güvenlik kameralarına yansırken, vatandaşlar sürekli ters yön kazalarına neden olan motosikletlilere tepki gösterdi.



Olay, Merkezefendi ilçesi Sırakapılar Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; tek yönlü yolda ters yönden ilerleyen motosiklet sürücüsü, süratli olması nedeniyle durduramadığı motosikletiyle karşıdan karşıya geçmeye çalışana küçük çocuğa çarptı. Çarpmanın etkisiyle yaklaşık 3 metre savrulan yaralı çocuğun yardımına, çevre esnafı ve vatandaşlar koştu. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan çocuk, vatandaşlar tarafından kontrol amacıyla hastaneye götürüldü.



Tek yönlü yolun motosikletler tarafından geçiş güzergahı olarak kullanıldığını ve bu yüzden sık sık kazaların meydana geldiğini belirten esnaflar, motosiklet sürücülerine tepki gösterdi. Yaşanan kazalarda sokak hayvanlarının da telef olduğunu ifade eden esnaf Gamze Yılmaz, sürücülerin ters yönü kullanmaması veya hızlarının engellenmesi için önlem alınmasını istediklerini belirtti.



“Benim 2 yaşında oğlum var ve her gün burada bir şey olduğunda aklım gidiyor”


Bu yolda sürekli kazaların yaşandığını ve kendisinde de 2 yaşında çocuğu olduğu dile getiren esnaf Gamze Yılmaz, “Burada sürekli kaza oluyor. Özellikle benim dükkanımın önünde oluyor. Kaç hayvan burada telef oldu. Biz artık saymayı bıraktık, bilemiyoruz. Ben yaklaşık 2 aydır buradayım ama gözümle gördüğün 10’u geçmiştir. Daha geçen gün bile burada çocuk çarpıldı. Bizim Belediyeden isteğimiz burada kasis veya ters yön tabelasının daha net gözükür halde olması. Bilemiyorum ama artık çözüm bulmaları gerekiyor. Bizimde evlatlarımız var. Benim 2 yaşında oğlum var ve her gün burada bir şey olduğunda aklım gidiyor. Bu çok sıkıntılı bir durum” dedi.



“Önlem alınması gerekiyor"


Motosikletlilerin ters yön ısrarını sürdürmemesi için önlem alınması gerektiğini kaydeden Yılmaz, “Tamam kuryeler ekmek parası için koşturuyorlar ama hem ters yönden hem de çok hızlı geliyorlar. Yani bu kabul edilebilir bir şey değil. En azından kasis veya başka bir önlem alınabilir. Bunu ayarlamaları gerekiyor. Burada daha üzücü kazaların yaşanmaması için yetkililerden biran önce önlem almalarını istiyoruz" diye konuştu.



Ters yönden gelen motosiklet karşıdan karşıya geçen çocuğa çarptı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ardahan Ardahan’da kış mevsiminin uzaması hayvancılığı vurdu Türkiye’nin en fazla kar alan illerinin başında gelen Ardahan’da kış mevsiminin uzaması, besicileri zor durumda bıraktı. Ardahan’da kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle üreticiler hayvanlarını meralara çıkaramadıkları için zor günler yaşıyor. Kış mevsiminin uzun sürmesi, özellikle hayvancılıkla uğraşan üreticiler için ciddi bir ekonomik baskı oluşturuyor. Soğuk hava şartları nedeniyle hayvanların mera yerine kapalı alanlarda daha uzun süre beslenmesi gerekiyor. Bu da yem tüketimini artırarak, maliyetleri yükseltiyor. Özellikle Ardahan gibi kışın sert geçtiği kentlerde üreticiler, aylarca süren kar örtüsü nedeniyle hayvanlarını dışarı çıkaramıyor. Bu durum saman, arpa ve fabrika yemine olan talebi artırırken, fiyatların da yükselmesine yol açıyor. Ardahan’ın Damal ilçesine bağlı Seyitören köyünde hayvancılık yapan Suat Cankat, "Kışın uzun sürmesi ve son zamanlarda yem maliyetlerinin artması hayvancılığı olumsuz etkiledi" dedi. Cankat, karla kaplı araziye rağmen hayvanları araziye çıkartmak zorunda kaldıklarını söyleyerek, ’’Gördüğünüz gibi her yer bembeyaz. Bu yıl kış uzun sürdü. Hayvanlarımızı kapalı alanlarda yemliyoruz. Ve şu anda samanın tonu 12-13 bin lira, otun tonu ise 15 bin lira. Çiftçi perişan durumda, ne ot ne de saman kaldı. Baharın geleceği yok ve bir ay daha var baharın gelmesine. Ot ve saman karaborsaya düşmüş ve fırsatçılar iş başında’’ dedi. Yem fiyatlarındaki artış, üreticinin kar marjını ciddi şekilde düşürüyor. Bazı üreticiler maliyetleri karşılayamadığı için hayvan sayısını azaltmak zorunda kalırken, bazıları ise zararına üretim yapıyor. Uzayan kış aynı zamanda doğum dönemlerini ve hayvan sağlığını da olumsuz etkileyerek, verim kaybına neden oluyor. Uzmanlar, bu tür mağduriyetlerin önüne geçilmesi için yem desteği, düşük faizli kredi ve mera ıslahı gibi önlemlerin artırılması gerektiğini belirtiyor. Aksi halde bölgedeki hayvancılığın sürdürülebilirliğinin tehlikeye girebileceği ifade ediliyor.