SPOR - 17 Nisan 2021 Cumartesi 18:00

Yılmaz Vural: “Lig bitince tek tek konuşacağım”

A
A
A
Yılmaz Vural: “Lig bitince tek tek konuşacağım”

Denizlispor galibiyetinin ardından konuşan BB Erzurumspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, “Çok kritik bir maç oldu.

Denizlispor galibiyetinin ardından konuşan BB Erzurumspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, “Çok kritik bir maç oldu. Bizim 2. dakikada attığımız bir gol, bu gölü çok erken attık çünkü devrenin bitimine kadar Denizlispor olağanüstü yüklendi” dedi.


Süper Lig’in 35. haftasında BB Erzurumspor, Denizlispor’u 3-2 mağlup etti. Müsabaka sonrası BB Erzurumspor’da Teknik Direktör Yılmaz Vural, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Vural, “Çok kritik bir maç oldu. Kaybedenin belki bundan sonra ligde kalmayla ilgili hesaplarında büyük sıkıntıya gireceği bir maç oynadık. Tabii ki Denizlispor’un sanırım 7 maçı var, 21 puanı var, hepsini kazanabilmiş olsa matematiksel bu şansı devam ettirir. Bu mücadeleyi bırakmayacaktı şüphesiz. Maç başladı, dolayısıyla kadro yapısı olarak Denizlispor’un oynama tarzı biraz daha farklıydı. Geçen hafta oynadığı gibi bu hafta da 3-4-3 diye sahada dizilimi vardı. Önemli hücum oyuncuları, önemli bir takım aslında oyuncu kapasitesi anlamında diğerlerinden hiçbir farkı yok. Görüldüğü üzere bizim 2. dakikada attığımız bir gol, bu gölü çok erken attık çünkü devrenin bitimine kadar Denizlispor olağanüstü yüklendi. Gerilemek durumunda kaldık, çok gerilemeyecektik ama bundan da istifade edip, 3-4 tane hatta toplam 4 pozisyonumuz var, çok önemli kontratak pozisyonlar yakaladık. Fakat skoru değiştiremedik ve 1-0 içeri girdik” ifadelerini kullandı.



“O kadar erken mükemmel bir gol attı ki onu alkışladım”


Rodallega’nın ikinci yarının başında attığı gol hakkında da görüşlerini dile getiren Yılmaz Vural, “Türkiye’nin liglerinden sanırım en erken 2. devre golü oldu, 38 saniye sonra biz atağa çıkarken bir arkadaşımız geriye doğru arkadaşına top attı. O da alamayınca Rodallega topla buluştu, kaleci de öne çıkmıştı. Daha 38. saniyede takım olarak konuştuklarımız farklıydı. Sagal içeriye koşuyordu, orta sahada Diskerud ile Murawski’nin yer değişimi derken adam bölüşümünde sıkıntı çıkıyordu. Ona bir önlem aldık, fakat o kadar erken mükemmel bir gol attı ki Rodallega, ben de bir teknik direktör olarak onu alkışladım. Hakikaten güzel bir gol attı. Birinci devre 4 pozisyonumuz olmuş, 1-0 bitmiş ve 2. devre maçın daha başında yediğimiz golden sonra tabii 46. dakikada ve 64. dakikada bir gol daha kalemizde gördük. Tabii ki skor geldi 2-1 oldu, hiç beklemediğimiz bir durum oldu” diye konuştu.



“Maçlardan gördüğüm kadarıyla Denizlispor, fiziksel bir düşüş yaşıyor”


“Maçlardan gördüğüm kadarıyla Denizlispor takımı özellikle 60-70 dakikalarından sonra fiziksel bir düşüş yaşıyor" diye tecrübeli çalıştırıcı, sözlerine şöyle devam etti:


"Bunu biliyorduk, oyuncularımla konuştum, ‘Oyunu oraya kadar götürelim, ondan sonra düşüş başlıyor, ona göre bir değişiklikler ile tempo yapalım’ dedim. Sonuç olarak 2. golden sonra yapmak durumunda kaldık. 69. dakikada 2 değişiklik yaptık, Elba ile Oltan’ı oyuna aldık ve onların oyuna girmesi büyük bir canlılık geldi. Elba’nın özellikle götürdüğü toplar, sonuç olarak biz de attığımız 79. dakikadaki golden sonra 2-2’yi yakaladık. Ama beraberlik iki takıma da yetmiyor, iki takımı da birlikte götürür. Yine bizim yaptığımız bir değişiklik daha oldu. Yorulan bir kardeşimizin yerine koyduğumuz bir oyuncu, dakika 86’da ve çok şükür istediğimiz sonucu bulabilmiş olduk. 3-2 olarak maç bitti. Çok mutluyuz, sanırım biz de 8 haftadan beri iyi bir sonuç alamıyoruz ve haftalardır kazanamayan bir takımsınız. Benim geldiğim 3 haftadan beri 9 puan alabilecek kadar iyi oynadığımız 3 maçtan 1 puan alabildik. Yani takımda çok çok iyi işaretler vardı ve biz her oynadığımız maçta rakipten 3-4 fazla pozisyon bulmamıza rağmen bu hafta bizim rakibimizin 7-8 pozisyonu var. Deplasman olmasına rağmen fazla pozisyonla maçı bitirdik.”



“Kendi içimizde yaşadığımız olaylar, buradan herkese duyurulur”


Takım içinde bazı sıkıntıların olduğuna da değinen Vural, “Geçen hafta kendi içimizde yaşadığımız olaylar, buradan herkese duyurulur. Türk futbolunda maalesef sıkıntılar var. Bunları şimdi konuşmayacağım, ne zaman lig biter, tek tek konuşacağım ve Türkiye bunu bilmeli. Yani her şeyi konuşmadan önce bir pratiğin içerisindeki insanlara bir şey sorulabilmeli. Yani çok zordayız, o açıdan benim takımım da bu zorlukları yaşıyor, görüldüğü üzere oyuncu ile takım kurtulmuyor, oyun ile kurtuluyor. Yani takım olarak birlikte tepki verecek, takım duygusunu yaşayacak hale gelmezseniz sıkıntı çekersiniz. O yüzden biz bir kararlar aldık, bu kararları uyguladık. Ben yönetim kuruluna ve aldığım kararlara katılan Erzurum halkına çok teşekkür ediyorum. Onlar bizimle fiziksel olarak beraber değil ama onların bize verdiği manevi desteğin farkındayım ben. Bize olan bakışlarının, inançlarının, nerede görsem; ‘hocam sen geldin, senden başka kimseyle olmaz, başaracağız bu işi’ diyorlar, verdikleri desteklerden dolayı taraftarlarıma teşekkür ederim. Halil Umut Meler’e çok teşekkür ediyorum, sıfır hata bir maç yönetti, ne gördüyse onu çaldı. Benim hakem arkadaşlardan ricam bu, hata hepimiz yapıyoruz, biz de yaparız, siz de ama bir yaptığınız hata diğer takımın canını yakmasın” açıklamasında bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Esenyurt’un yolları yenileniyor Esenyurt Belediyesi, ilçe genelinde eskiyen ve bozulan yollara asfalt kaplama çalışması yaparak vatandaşların rahatça seyahat etmelerini sağlarken mahalleleri de yenilenmiş ve modern bir görünüme kavuşturuyor. İlçe genelindeki çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Esenyurt Belediyesi, Mevlana Mahallesi Hürriyet Caddesi’nde desenli asfalt serim çalışmaları yaptı. Gelen talep ve önerileri de dikkate alarak Esenyurt’un dört bir yanında çalışmalarını devam ettiren ekipler, hem vatandaşların sağlıklı ve konforlu bir şekilde seyahat etmelerini sağlıyor hem de mahalleleri yeni ve modern bir görünüme kavuşturuyor. Çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getiren ilçe sakinleri Esenyurt Belediyesi’ne teşekkür ederken, belediye yetkilileri ise benzer çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini açıkladı. “Vatandaşlarımız rahat bir şekilde seyahat edebilecek” Esenyurt Belediyesi yol bakım onarım şefliğinde kontrol mühendisi olarak görev yapan Ozan Bahadır, Esenyurtlu vatandaşların rahat seyahat edebilmeleri için çalışmaları hızlandırdıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Mevlana Mahallesi Hürriyet Caddesi’nde desenli asfalt çalışması yapıyoruz. Bu sokakta vatandaşlarımız, yol rampa olduğundan dolayı çıkarken zorlanmaktaydılar. Bu nedenle bizler de desenli asfalt çalışmamızı yaparak vatandaşlarımızın rahat bir şekilde seyahat etmelerine katkı sunmuş olduk. Esenyurt genelinde yol bakım çalışmalarımız 7/24 esasına dayalı olarak devam edecektir.”
İstanbul İstiklal Caddesi bombacısı Ahlam Albashir’e 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ile bin 794 yıl hapis cezası İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı terör saldırısına ilişkin aralarında bombayı bırakan Ahlam Albashir’in de bulunduğu 36 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, sanık Albashir’in 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ile bin 794 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım 2022 Pazar günü bombalı bir terör saldırısı gerçekleşmiş, olayda 6 kişi yaşamını yitirirken, 99 kişi de yaralanmıştı. Olaya ilişkin davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada aralarında Ahlam Albashir’ın da bulunduğu 5 tutuklu sanık ile sanık avukatları hazır bulundu. Bazı tutuklu sanıklar ise mahkemeye Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Mahkeme başkanı, bazı sanıklara ek savunma hakkı tanıdı. Ek savunmalarını yapan sanıklardan daha sonra duruşmanın biteceği belirtilerek son sözlerini söylemeleri istendi. "Vefat edenlerden dolayı bana vereceğiniz herhangi bir hükmü, cezayı kabul ediyorum" Duruşmada son sözü sorulan sanık Ahlam Albashir, "Kendimi savunmayacağım, gerçekleşen patlama ve vefat edenlerden dolayı bana vereceğiniz herhangi bir hükmü, cezayı kabul ediyorum. Ammar’ın hiçbir şeyden haberi yoktur, Ahmet’in de telefonu kırdığında hiçbir şeyden haberi yoktu. Atölyede bayan olduğum için kalmama razı olmadılar, beni misafir ettiler. Bu insanların olayla hiçbir alakası yok. Sayın Başkan ile baş başa konuşmak istiyorum" dedi. Diğer sanıklar ise son sözlerinde suçsuz olduklarını, tahliyeleri ile beraatlarını talep ederken bazı sanıklar olayı gerçekleştiren kim varsa beddua etti. 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ile bin 794 yıl hapis cezası Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Ahlam Albashir’in ’devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak’ suçundan 1 kez, ’tasarlayarak, bombalama suretiyle kasten öldürme’ suçundan 6 kez olmak üzere toplamda 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Heyet, sanığı ‘tasarlayarak, bombalama suretiyle kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 99 kez 18 yıl hapis, ‘tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirilmesi’ suçundan 12 yıl hapis olmak üzere toplamda bin 794 yıl hapis cezasıyla cezalandırdı. Sanık ayrıca, ‘tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirilmesi’ suçundan 22 bin lira adli para cezasına da çarptırılırken, ’silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan ise hüküm kurulmasına yer olmadığına hükmedildi.