ÇEVRE - 13 Ocak 2026 Salı 15:30

Yunus Emre Sosyal Tesisinin temeli törenle atıldı

A
A
A
Yunus Emre Sosyal Tesisinin temeli törenle atıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yatırım yılı olarak ilan edilen 2026’nın ilk projesi Yunus Emre Sosyal Tesisinin temeli, Yenişehir Mahallesi’nde düzenlenen törenle atıldı.



Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen, toplam 292 metrekarelik alanıyla bölge halkına modern bir sosyal yaşam alanı sunacak olan Yunus Emre Koruluk Sosyal Tesisi’nde, 250 metrekarelik kapalı kafe alanı, 42 metrekarelik kiosk bölümü, bay, bayan ve engelli tuvaletleri, soğuk depo ve mutfak yer alacak. Ortası avlulu U formlu mimarisiyle doğayla uyumlu şekilde tasarlanan yapı, silikon cam doğramaları, mekanik tuğla kaplaması ve kenet çatısıyla estetik bir görünüme sahip olacak. Kaldırıma yakın konumlanan kiosk alanı ise üç cephesi açık yapısıyla hizmet verecek.



Törende konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 2026 yılının şehir için bir yatırım seferberliğine dönüşeceğini müjdeleyerek, 6 ay içerisinde 8 büyük projenin temelini atacaklarını duyurdu. Başkan Çavuşoğlu, "2026 yılını Denizli için yatırımlar ve temeller yılı olarak ilan ediyoruz. Bugün de bu temellerimizden ilkiyle başlıyoruz. Yeni tesisimiz tüm hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.



"Farklılıklarımızı zenginlik olarak görüyoruz"


Sosyal belediyecilik anlayışıyla, şehrin her kesimine eşit mesafede hizmet götürüldüğünü belirten Başkan Çavuşoğlu, "Bizim şiarımız; kimsenin kendisini kimsesiz hissetmediği, farklılıklarımızı zenginlik kabul eden bir Denizli inşa etmektir. Tarımıyla, turizmiyle ve sanatıyla ayağa kalkmış bir şehir hedefiyle; emeklimizin, çiftçimizin, asgari ücretli kardeşimizin ve gençlerimizin yüzünün güldüğü bir gelecek için çalışıyoruz. Sadece belirli bir kesime değil, tüm hemşehrilerimize eşit mesafede yaklaşarak şehrin her köşesine hizmet götürüyoruz. Suda tasarrufu ve çevreyi korumayı bir yaşam felsefesi haline getirirken, sosyal belediyecilik anlayışımızla kadınlarımızın ve çocuklarımızın yaşamın tam kalbinde yer almasını sağlıyoruz" diye konuştu.



"Denizli halkına hizmet için buradayız"


Atıl tesislerin ekonomiye kazandırıldığını ve tasarrufun bir yaşam felsefesi haline getirildiğini belirten Başkan Çavuşoğlu, "Biz diyerek çıktığımız bu yolculukta, şehrimizin kaynaklarını en doğru şekilde kullanarak hizmet çıtasını her gün daha yukarı taşıyoruz. Bizler şehrin hiçbir köşesini o belediyeye ait, bu belediyeye ait diye ayırmadan hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Birçok atıl bulunan tesisimiz, biz göreve başladıktan sonra artık kullanılabilir tesis haline getirilmektedir. Göreve geldiğimizde sıfır olan kreş sayımızı bugün 5’e çıkardık, 2026 sonuna kadar bu sayıyı 8’e ulaştıracağız. Bu şehrin kaynaklarını, tek bir kuruşunu heba etmeden yine bu şehrin insanlarına harcamak, Denizli halkına hizmetkar olmak bizim boynumuzun borcudur" dedi.



Yunus Emre Sosyal Tesisinin temeli törenle atıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir BAÜN ve GMKA ortaklığında ’Siber Güvenlikte stratejik adım Balıkesir Üniversitesi ile Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) arasında, Türkiye Siber Vatan Programı kapsamında "Siber Güvenlik Eğitimi İş Birliği Protokolü" imzalandı. Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur Adıyaman tarafından imzalanan protokol ile Balıkesir Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilerin siber güvenlik alanında yetkinlik kazanmaları hedefleniyor. İmzalanan protokol; Türkiye’nin siber savunma kapasitesinin güçlendirilmesi, nitelikli insan kaynağının artırılması ve gençlerin siber güvenlik alanına yönlendirilmesi amacıyla hayata geçirilen Türkiye Siber Vatan Programı çerçevesinde yürütülecek eğitim faaliyetlerini kapsıyor. Bu kapsamda BAÜN öğrencilerine yönelik olarak siber güvenlik alanında eğitim, uygulama ve yetenek geliştirme faaliyetleri gerçekleştirilecek. Türkiye genelinde eş zamanlı olarak yürütülecek program sayesinde, siber güvenlik alanında kariyer hedefleyen öğrencilerin erken dönemde desteklenmesi, potansiyel yeteneklerin tespit edilmesi ve bu alanda uzmanlaşmalarının teşvik edilmesi hedefleniyor. Rektörlük’te gerçekleşen ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay ve Prof. Dr. Fatih Satıl ile GMKA temsilcilerinin de yer aldığı imza töreninde protokolü imzalayan BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu ve GMKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, imzalanan protokolün hayırlı olması dileklerinde bulundu.