YEREL HABERLER - 15 Şubat 2017 Çarşamba 16:57

İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Yıldız GABB’a atandı

A
A
A
İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Yıldız GABB’a atandı

İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Mustafa Necati Yıldız, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB) Genel Sekreterliğine atandı. Yıldız’ın İçişleri Bakanlığındaki görevine devam edeceği öğrenildi.
İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Mustafa Necati Yıldız, GABB Genel Sekreterliğine atandı. Diyarbakırlı olan Yıldız’ın, İçişleri Bakanlığındaki görevine devam edeceği belirtildi.
Mustafa Necati Yıldız,1963 yılında Diyarbakır’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Diyarbakır’da tamamladıktan sonra 1986 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun oldu. 1986-1989 yıllarında özel sektörde Mali Koordinatör olarak çalıştıktan sonra, 1989-1990 yıllarında kamu bankasında görev yaptı. 1990 yılında İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörü olarak göreve başladı. Görev yaptığı dönemde Türkiye genelinde mahalli idarelerin rehberlik, araştırma, inceleme ve soruşturma görevlerinde bulundu. 2004 yılında getirildiği Antalya Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanlığı görevini bir süre yürüttükten sonra tekrar İçişleri Bakanlığındaki Başkontrolörlük görevine döndü.
Kamu kurum ve kuruluşları ile mahalli idarelerin eğitim ve mesleki faaliyetlerin iyileştirilmesi amacıyla kurulan sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yaptı. Mesleki dergilerin yayın kurulunda yer aldı ve dergilerin yayınlanmasında katkıda bulundu. Eğitim seminerleri düzenledi. 2013 yılında ülkenin idari yapısı ve mahalli idareler uygulamalarına ilişkin Avusturalya’da verilen eğitim, inceleme ve araştırma görevine katıldı. İngilizce bilen Yıldız, evli ve 2 çocuk babasıdır.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir