GENEL - 28 Mart 2017 Salı 18:56

KCK ana dava dosyasında karar verildi

A
A
A
KCK ana dava dosyasında karar verildi

Kamuoyunda ana KCK olarak bilinen ve yargılaması Diyarbakır 2.

Kamuoyunda ana KCK olarak bilinen ve yargılaması Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden dosyaya karar verildi. Ana KCK dava dosyası 9 Haziran 2010 tarihli iddianame ile dava açılırken, yargılamaya 18 Ekim 2010 tarihinde başlanıp bugün itibariyle karara bağlandı.


Edinilen bilgiye göre, ana KCK dosyası 191 sanık ve 850 klasörden oluşuyordu. Mahkeme 43 sanık hakkında beraat kararı verdi. Mahkeme heyeti sadece tape kaydı veya sadece gizli tanıkların beyanlarıyla mahkumiyet verilemeyeceğinden sanıklar hakkında beraat kararı verildiğini belirtti. Diğer bazı sanıklar hakkında KCK sözcüsü olmaktan silahlı terör örgütü yöneticiliği suçundan 21 yıl ceza verildi. Bazı sanıklar hakkında terör örgütü üyeliği, 2911 sayılı yasaya muhalefet ve terör örgütü propagandası suçlarından çeşitli cezalar verildi. Yargılama devam ederken kanuni değişiklik göz önüne alınarak suç tarihi gözetilerek verilen bir kısım 2911 sayılı kanuna muhalefet ile propaganda suçlarında kovuşturmanın ertelenmesine karar verildiği belirtildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Hıdırellez Şenliği’nde renkli görüntüler oluştu Bozüyük’te gelenek ve göreneklerin yok olmasını önlemek ve insanları bir araya getirerek birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla düzenlenen Geleneksel Hıdırellez Şenliği, Aksutekke köyünde yapıldı. Her yıl 6 Mayıs tarihinde düzenlenerek geleneksel hale gelen ve Aksutekke köyü okul bahçesinde yapılan Hıdırellez Şenliği’ne Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, davetliler ve köy sakinleri katıldı. Başkan Bakkalcıoğlu, beraberindeki CHP İl Başkanı Ali Özdemir, İlçe Başkanı İsmail Akçasoy, İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte şenlik alanındaki tüm masaları ziyaret ederek selamladı. Davetlilerle sohbet eden Başkan Bakkalcıoğlu, Hıdırellez Bayramı’nı kutlayarak, “Baharın müjdecisi, bereketin simgesi Hıdırellez’in memleketimize sağlık, bolluk, bereket ve huzur dolu günler getirmesini diliyorum” dedi. Köy muhtarı Zekai Özkan, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, “Köyümüzde her yıl geleneksel olarak 6 Mayıs tarihinde kutladığımız ve yıllardır süregelen geleneğimizi sürdürüyoruz” dedi. Şenlikte vatandaşlar eğlenceli yarışmalara katılarak ve oyunlar oynayarak baharın gelişini kutladı. Misafirlere yemek ikramının da yapıldığı etkinlikte protokol üyeleri halat çekme yarışına katıldı.