MAGAZİN - 03 Ekim 2017 Salı 11:41

Hani belediyesi yeniliklere doymuyor

A
A
A
Hani belediyesi yeniliklere doymuyor

Diyarbakır’ın Hani İlçe Belediye Başkanlığına İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile atanan Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, ilçede yaptığı yeniliklerle halkın gönlüne taht kurdu.

Diyarbakır’ın Hani İlçe Belediye Başkanlığına İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile atanan Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, ilçede yaptığı yeniliklerle halkın gönlüne taht kurdu.


Hani’de ilk kez sinemaya giden ve sinemada film izleyen minikleri Hani İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Şaban Arda Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammet Kaplan, Hürriyet İlkokulu Müdür Yardımcısı Erkan Tel Çeken, öğretmenler ve öğrenci velileri de yalnız bırakmadı. Bugüne kadar ilk kez sinema ortamını yaşayan çocuklar, bir taraftan mutluluklarını dile getirirlerken diğer taraftan da filmin keyfini çıkardı. Hani İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şaban Arda Yazıcı, “Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Kültür ve Sanat Merkezinin açılışı öncesinde Hani Belediyesi desteğiyle programına başlanılan sinema günleri etkinlikleri çerçevesinde, öğrencilerin bu tür güzel ve faydalı aktivitenin içinde olmasının daha verimli bir eğitim almalarına katkı sağlayacaktır. Farkındalık ve verimlilik oluşturacak olan bu etkinlik yıl boyunca aralıksız devam edecektir" dedi.


110 öğrenciye vizyondaki Mimar Sinan’ın hayatı ve eserleri ile Fatih Sultan Mehmet’in hayatı ve eserleri filmleri izletildi. Hürriyet İlkokulu Müdür Yardımcısı ve öğretmenleri tarafından, Hani Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Gençlik, Kültür ve Sanat Merkezinde sinemaya getirilen çocuklar, hayatlarında ilk defa sinemaya gittiklerini belirtirken, böyle bir etkinliği düzenleyen Hani Kaymakamı ve Belediye Başkanı Şaban Arda Yazıcı’ya teşekkür etti. Arkadaşları ile birlikte hafta sonu aktivitesi olarak film izlemenin ayrıcalığını yaşayan çocukların mutlulukları ise gözlerinden okundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Corendon’un ilk Brüksel uçuşuna görkemli karşılama Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na Brüksel’den havayoluyla ilk kez gelen 189 yolcu su takıyla karşılandı. Corendon Airlines, Belçika’nın başkenti Brüksel’den Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Boeing 737-800 tipi uçak ve XC7655 sefer sayılı uçuş ile gelen 189 yolcu için görkemli karşılama töreni düzenlendi. Karşılama töreni saat 16.00’da geleneksel havacılık seremonisi olan ’su takı’ töreniyle başladı. Törende uçaklardan inen tüm yolcular ile pilot ve beraberindeki mürettebata karanfil ve çeşitli hediyeler takdim edildi. 7 Ülke, 17 destinasyon Sezon boyunca Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndan 7 ülke ve 17 farklı destinasyona karşılıklı uçuş gerçekleştirilecek. Corendon, 26 Ekim’e kadar sürecek sezon boyunca Brüksel, Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf, Köln, Kopenhag ve Tehran’a sezon boyunca bin 278 uçuş gerçekleştirmeyi planlıyor. “İlçemizde ağırlamaktan gururluyuz” Gazipaşa Kaymakamı ve Havalimanı Mülki İdare Amiri Orhan Altun Gazipaşa-Alanya Havalimanının, Mersin’den Antalya Havalimanı’na kadar kapsayan bölgedeki misafirler için avantaj olduğunu belirterek, "Bölgedeki otellerin rezervasyonlarını da göz önünde bulundurarak bu sezon yolcu sayımızın daha da artacağını ön görüyoruz. Hem Gazipaşa hem de Alanya için güzel adımlar turizmde güzel adımlar atılıyor. Bugün Brüksel’den ve sonrasında dünyanın dört bir yerinden gelen misafirlerimizi ilçemizde ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz.” diye konuştu.