GENEL - 31 Ekim 2017 Salı 14:18

DİSKİ Sur’un içme suyu hattını yeniledi

A
A
A
DİSKİ Sur’un içme suyu hattını yeniledi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Sur ilçesinin Turistik, İnönü ve Melikahmet caddelerinin kesiştiği noktada yer alan çelik boru hattının değiştirilmesi ve vana montaj çalışmasının da tamamlanması ile “Sur İlçesi İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Şebekesi Yapım İşi”ni tamamladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Sur ilçesinin Turistik, İnönü ve Melikahmet caddelerinin kesiştiği noktada yer alan çelik boru hattının değiştirilmesi ve vana montaj çalışmasının da tamamlanması ile “Sur İlçesi İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Şebekesi Yapım İşi”ni tamamladı.


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü ve İller Bankası’nın ortak projesi olan “Sur İlçesi İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Şebekesi Yapım İşi” kapsamında başlatılan içme suyu şebekesinin yenilenmesi çalışması tamamlandı. Çalışma son olarak Sur ilçesinin Melikahmet Caddesi’ndeki içme suyu şebekesi döşenmesi çalışmalarıyla sürüyordu. Çalışmanın son aşamasında Sur ilçesinin ana şebeke borusu olan 600 mm çapındaki çelik boru hattı değiştirildi, 500 mm ve 400 mm çaplarındaki iki adet vananın montaj çalışması yapıldı. Söz konusu ana hat tarihi Turistik, İnönü ve Melikahmet caddelerinin kesiştiği noktada yer alıyordu. Çalışma nedeniyle bölgede 24 saatlik zorunlu su kesintisi de uygulandı. Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri olumsuz hava koşullarına rağmen gece gündüz çalışarak işi tamamladı ve vatandaşların mağdur olmasının önüne geçti.



“Vatandaşlarımıza teşekkür ederiz”


DİSKİ Genel Müdürlüğü konu ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı ve vatandaşların zorunlu su kesintisinden dolayı gösterdiği sabırdan dolayı teşekkür etti. Açıklamada, “Sur ilçemiz tarihi özelliğine yakışır bir şekilde sağlıklı bir altyapıya kavuşmuş, böylelikle altyapı geleceği güvence altına alınmıştır. Vatandaşlarımıza gösterdikleri sabırdan dolayı teşekkür ederiz. Diğer yandan yağmura rağmen durmadan çalışan ve vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gecesini gündüzüne katan emekçi personelimize teşekkür ederiz” denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Egeli Kadın Girişimciler 15 Mayıs’ta Kuşadası’nda buluşuyor Ege bölgesinde bulunan kadın girişimciler, Kuşadası Ticaret Odası organizasyonunda 15 Mayıs 2024 tarihinde Kuşadası’nda buluşuyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Ege Bölgesinin Kadın Girişimcilerini Kuşadası’nda ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi ve kadınların ekonomik hayatta aktif olmalarını her zaman desteklediklerini belirterek “Odamız Yönetiminde ve Meclisimizde kadın yöneticilerimizle birlikte çalışıyoruz. 15 Mayıs’ta gerçekleştireceğimiz bu organizasyonumuzun da bölgedeki iş kadınlarına fayda sağlayacağını düşünüyorum” Dedi. Akdoğan; aynı zamanda Aslı Şafak ve Adviye Bergemann gibi iki önemli ismin konuşmacı olarak katılacağı programda, sektörel yuvarlak masa görüşmeleri olacağını da söyledi. Turizm, sağlık, yeme-içme sektörü, taşımacılık, emlak, el sanatları gibi pek çok sektörde bir araya gelecek olan kadınların, bölgesel olarak tanışma ve network ağlarını geliştirme fırsatı bulabilecekleri “Egeli Kadın Girişimciler Buluşuyor” konulu etkinliğe, bölgede iş hayatında aktif olan tüm kadınları davet etti. Kuşadası Ticaret Odası organizasyonunda gerçekleşecek olan programda, sektörel toplantılar kısmında katılımcı sayısı sınırlı olduğundan 9 Mayıs 2024 tarihi, mesai bitimine kadar Kuşadası Ticaret Odası ile irtibata geçilmesi gerekiyor.