GENEL - 02 Kasım 2017 Perşembe 11:26

Ahmed Arif Parkı tamamlanıyor

A
A
A
Ahmed Arif Parkı tamamlanıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar ilçesinde yaptığı, 50 bin metrekarelik alana sahip Ahmed Arif Parkını tamamlama aşamasına geldi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar ilçesinde yaptığı, 50 bin metrekarelik alana sahip Ahmed Arif Parkını tamamlama aşamasına geldi. Yüzde 90’nı tamamlanan parkta basketbol potaları ve yürüyüş yollarının yapılmasıyla hizmete açılacak.


Kentteki yeşil alanları artırmak için çalışmalarına devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar ilçesinde Diclekent Bulvarı ile Elazığ Caddesini birbirine bağlayan Ahmed Arif Caddesi’nin her iki tarafından atıl durumda bulunan 50 bin metrekarelik alan üzerinde başlattığı peyzaj çalışmalarını sürdürüyor. Alt yapı ve üst yapı çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Ahmed Arif Parkı’nda toprak tavsiyesi ve ağaç dikme çalışmaları yaptı.



376 adet ağaç dikildi


Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 17 adet defne, 15 adet ıhlamur, 50 adet berberis, 8 adet erguvan, 51 adet mavi selvi, 12 adet top mazi, 29 adet alev ağacı, 10 adet süs eriği, 133 adet dut ağacı, 25 adet ardıç, 5 adet sığla ağacı, 2 adet meşe, 6 adet akçaağaç, 9 adet çınar, 1 adet zakkum, 3 adet at kestanesi olmak üzere 376 adet ağaç dikti. Parka çocuk oyun grupları, fitness aletleri, pergolalar ve dinlenmek için oturma bankları, meydan ve 2 adet tandır yapılırken yürüyüş yolları ve basketbol potalarının çalışmalarına başlandı. Parkın Kasım ayı ortalarında tamamlanması hedefleniyor.



Parkın yüzde 90’ı tamamlandı


Ekipler, vatandaşlara rahatsızlık vermemek için çalışmalarını kent trafiğinin yoğun olmadığı saatlerde yürütürken, parkın yüzde 90’ı tamamlandı. Basketbol potaları ve yürüyüş yollarının tamamlanmasıyla birlikte Ahmet Arif Parkı halkın hizmetine açılacak. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ahmet Arif Parkı’nın yanı sıra Bağlar ilçesinde 40 bin metrekarelik Kardeşlik Parkı, Kayapınar ilçesinde ise 67 bin metrekarelik Kent Meydanı inşa ediyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Konyaspor’da Omerovic’in durumu yönetim toplantısında belli olacak Konyaspor’da teknik direktör Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılıp ayrılmayacağı yarın yapılacak yönetim kurulu toplantısından sonra belli olacak. Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplantının sonrasında açıklayacağız" dedi. Trendyol Süper Lig ekiplerinden Konyaspor, Hakan Keleş ile yolların ayrılmasından sonra 62 yaşındaki Bosna-Hersekli çalıştırıcı Fahrudin Omerovic ile mukavele imzalamıştı. Ligin bitimine 4 hafta kala yeşil-beyazlı yönetimde Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması gündeme geldi. Konu ile ilgili açıklama yapan Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplandıktan sonra açıklayacağız. Şu ana kadar yazılanların hiçbirinin kesinliği yok ve resmiyet kazanmadığı için sadece söylentiden ibaret. Yarın bir karar verilecek. Omerovic hocayla devam edilip edilmeyeceği ile şu anlık alakalı bir karar çıkmadı ama büyük ihtimalle devam edilmeyecek gibi görünüyor. Netlik kazanmadığı için de biz bir şey diyemiyoruz" diye konuştu. Adem Bulut, Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması halinde takımın başına gelecek hocanın yeni bir hoca mı olacağı yoksa içeriden biri mi olacağına da yarın karar vereceklerini kaydetti. Fahrudin Omerovic, yeşil-beyazlı takımın başında çıktığı 13 lig maçında 3 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 5 beraberlik alarak 17 puan elde etti. Bu maçlarda 16 gol atan yeşil-beyazlılar, kalesinde 15 gol gördü.
İzmir İş yerine sığınan genci taraftarlara vermediler, ortalık savaş alanına döndü...O anlar cep telefonu kamerasında İzmir’de, Göztepe’nin Süper Lig’e çıkmasının arından yaşanan kutlamaların devamında kavga çıktı. Bir grup taraftardan kaçarak bir iş yerine sığınan gence esnaf sahip çıkınca, taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasında kavga çıktı. Tekme ve yumrukların yanı sıra sandalyelerin havada uçuştuğu kavga kameraya yansıdı. Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar doyasıya takımlarının bir üst lige çıkışını kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Motosikletle kavganın arasına dalıp, kaskıyla vurmaya başladı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan motokuryenin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu, o esnada iş yerinin önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer aldı. Öte yandan, yine aynı caddede taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Polis ekiplerinin müdahalesiyle kalabalık grubun dağıldığı öğrenildi. (Mİ-