SPOR - 16 Nisan 2019 Salı 11:14

Dicle Üniversitesi, hentbolda Süper Lig yolunda

A
A
A
Dicle Üniversitesi, hentbolda Süper Lig yolunda

Dicle Üniversitesi (DÜ) Erkek Hentbol Takımı, 9 yıl aradan sonra Süper Lige terfi müsabakalarına katılma hakkını elde etti.

Dicle Üniversitesi (DÜ) Erkek Hentbol Takımı, 9 yıl aradan sonra Süper Lige terfi müsabakalarına katılma hakkını elde etti.


Antrenör Murat işçi yönetiminde hentbol branşında büyük bir atılım başlatan Dicle Üniversitesi, Isparta’da düzenlenen Üniversitelerarası Hentbol 1. Lig müsabakalarında, tüm rakiplerini geride bırakarak, Süper Lige terfi müsabakalarına katılmayı başardı. Diyarbakır temsilci, Milli Takım ve Süper Lig tecrübesi bulunan sporcuların bulunduğu Çukurova, Ege ve Süleyman Demirel Üniversitelerini yenerek, 1-5 Mayıs tarihleri arasında Burdur’da düzenlenecek olan Üniversitelerarası Süper Lige terfi müsabakalarına katılma hakkı elde etti. 9 yıl sonra gelen bu başarı Dicle Üniversitesinde büyük bir sevinç yaşattı. Dicle Üniversitesi Hentbol Takımının başarılı antrenörü Murat İşçi, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, adım adım zafere koştuklarını söyledi. İşçi, Isparta’da Türkiye’nin en iyi sporcuları ve ekipleriyle karşılaştıklarını ve bu rakipleri yenerek, Süper Lige terfi müsabakalarına katılma hakkını elde ettiklerini belirtti.



3 yılda, ardı ardına gelen başarı


İşçi, zor ve meşakkatli geçen sürecin ardından, en büyük hedeflerine ulaştıklarını kaydederek, "Son 3 yıl içerisinde 2. Lig ve 1. Lig şampiyonluğu yaşadık. Son olarak gecen yıl 35 üniversite arasından Türkiye 4. olarak Dicle Üniversitesinin ismini hentbol camiasına duyurduk. Bu yıl da başarımıza bir yenisini daha ekledik. Isparta’da düzenlenen Üniversitelerarası Hentbol 1. Lig müsabakalarında, çok güçlü rakiplerle karşılaştık. Kadrolarında milli takım ve Süper Lig tecrübesi bulunan sporcuların olduğu Çukurova, Ege ve Süleyman Demirel Üniversitelerini yendi. Hiç kimsenin beklemediği bu galibiyetlerle, 1-5 Mayıs tarihleri arasında Burdur’da düzenlenecek olan Üniversitelerarası Süper Lige terfi müsabakalarına katılma hakkı elde ettik. Süper lige terfi müsabakalarına katılmamız, son yılların en büyük başarısı oldu. 9 yıl sonra gelen bu başarı hem bizim hem de üniversitemiz açısında büyük bir başarıdır” dedi.



Rektör Talip Gül’e teşekkür


Elde edilen başarıların tesadüf olmadığını vurgulayan İşçi, “Buralara kolay ve tesadüfü olarak gelmedik. Disiplinli ve çok çalışmakla bu başarıya ulaştık. Sporcularımı özellikle özverilerinden dolayı kutluyorum. Derslerinden geri kalmalarına rağmen, Dicle Üniversitemiz adına fedakarlıkta bulunan sporcularıma şükranlarda bulunuyorum. Bize her türlü desteği veren Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül başta olmak üzere, tüm yöneticilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.


İşçi, hedeflerinin Süper Lig terfi maçlarında başarılı olup, Süper Lige yükselmek olduğunu sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kuyucak’ta ’Karapınar Dede Hayrı’ geniş katılımla gerçekleştirildi Aydın’ın Kuyucak ilçesine bağlı kırsal Karapınar Mahallesi’nde bu sene 39’uncusu düzenlenen ’Geleneksel Dede Hayrı’ bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Yaylada aynı sofrada buluşan binlerce kişi hem dua etti, hem de hasret giderdi. ‘Ömür Yaylası’ olarak da bilinen Karapınar Mahallesi’ndeki Karaca ailesinin öncülüğünde yapılan, köylülerin ve hayırseverlerin destekleriyle zenginleşen hayır cemiyetinden nasiplenmek isteyen yüzlerce kişi çevre il, ilçe ve köylerden yaylaya akın etti. Baharın güzelliklerinin de yaşandığı hayır gününde, kazanlar dolusu keşkek, aşure ve çeşitli yemekler pişirildi. Kuran-ı Kerim ve duaların okunduğu hayırda uzun zamandır birbirini göremeyen dost ve akrabalar da hasret giderdi. Çocuklar da bahar havasını fırsat bilip gönüllerince yaylada oyunlar oynayıp, doyasıya eğlendiler. Mahallenin ileri gelenlerinden hayrın öncülüğünü yapan Mustafa Karaca, 39 sene önce başlayan bu hayır işinin her geçen yıl daha da büyüyerek bu günlere geldiğini belirterek, genç kuşağın da bu geleneği sürdürmesini istedi. Herkesin elinden geldiğince bu hayra destek olmaya çalıştığını belirten Karaca, “Bu hayır işini duyup bizi tanımayan kişiler bile destek vermeye başladı. Katılım her geçen sene daha da artıyor. İnsanımızın manevi değerlerine ve geleneklerine ne kadar bağlı olduğunu bir kez daha görmüş olduk” ifadelerini kullanarak katılan herkese teşekkür etti. Mevlid, ilahi ve Kuran-ı Kerim tilaveti okunup, dualar edildikten sonra dağıtılan yemekler kısa sürede tükenirken, davete katılanlar yemekten sonra yayla içerisinde aileleriyle beraber güzel bir gün geçirdi.
Karabük Geleneksel Türk okçuluğu grup müsabakaları Karabük’te başladı Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Geleneksel Türk Okçuluğu grup müsabakaları Karabük’te başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın okul sporları kapsamında küçükler, yıldızlar ve gençler A-B kız-erkek grup müsabakalarına 10 ilden 200’ye yakın sporcu katıldı. Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı’nda iki gün sürecek müsabakalarda sporcular, Mersin’de yapılacak Türkiye finallerine katılabilmek için mücadele ediyor. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış seremonisi konuşmalar ile devam etti. İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ‘Eğitim Kenti Karabük’ projesi kapsamında hem akademik başarı hem sosyal-sportif faaliyetler hem de değerler olarak Karabük’ün ilerlemesinin sürdüğünü söyledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sporun tabana yayılması, başarılı sporcuların kulüplere ve milli takımlara kazandırılması yönünde çalışmaların devam ettiğini belirten Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, “Farklı yaş kategorilerinden 10 farklı şehirden 200’e yakın sporcu, öğretmen ve hakem arkadaşımızı Karabük’te ağırlıyoruz. Güzel ve heyecanlı mücadeleler izleyeceğiz. Karabük’te birçok organizasyona daha ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Fotoğraf çekimi ile açılış seremonisi sona ererken müsabakalar başladı. Mücadeleler yarın da devam edecek. Karabük’ten başarı ile ayrılacak sporcular Mersin’de yapılacak Türkiye finallerine katılım sağlayacak.