KÜLTÜR SANAT - 18 Mayıs 2019 Cumartesi 17:25

Diyarbakırlılar On Gözlü Köprü’de serinliyorlar

A
A
A
Diyarbakırlılar On Gözlü Köprü’de serinliyorlar

Diyarbakır’da bulunan tarihi ön On Gözlü Köprü, Ramazan ayı dolayısıyla vatandaşların akınına uğruyor.

Diyarbakır’da bulunan tarihi ön On Gözlü Köprü, Ramazan ayı dolayısıyla vatandaşların akınına uğruyor.


11 ayın Sultanı Ramazan ayı dolayısıyla evlerinde sıcaktan bunalan vatandaşlar, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesindeki Dicle Vadisi Havza’sında yer alan tarihi On Gözlü Köprüyü görmeye giderek, köprünün iki yanında bulunan dinlenme mekanlarında kurulan kilim ve yastıkların üzerine oturup Dicle Nehri’ni seyrederken, bazı vatandaşlarda da Dicle Nehrinin sularına ayaklarını bırakarak serinliyorlar.


Diyarbakır Surları, Dicle Nehri, Hevsel Bahçeleri ile Kırklardağı manzaralı bol bol fotoğraf çektiren vatandaşlar, huzurun ve serinlemenin tadını çıkarırken, doğa sevenlerin gelip bu eşsiz manzarayı görmesini istediklerini söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Hıdırellez Şenliği’nde renkli görüntüler oluştu Bozüyük’te gelenek ve göreneklerin yok olmasını önlemek ve insanları bir araya getirerek birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla düzenlenen Geleneksel Hıdırellez Şenliği, Aksutekke köyünde yapıldı. Her yıl 6 Mayıs tarihinde düzenlenerek geleneksel hale gelen ve Aksutekke köyü okul bahçesinde yapılan Hıdırellez Şenliği’ne Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, davetliler ve köy sakinleri katıldı. Başkan Bakkalcıoğlu, beraberindeki CHP İl Başkanı Ali Özdemir, İlçe Başkanı İsmail Akçasoy, İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte şenlik alanındaki tüm masaları ziyaret ederek selamladı. Davetlilerle sohbet eden Başkan Bakkalcıoğlu, Hıdırellez Bayramı’nı kutlayarak, “Baharın müjdecisi, bereketin simgesi Hıdırellez’in memleketimize sağlık, bolluk, bereket ve huzur dolu günler getirmesini diliyorum” dedi. Köy muhtarı Zekai Özkan, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, “Köyümüzde her yıl geleneksel olarak 6 Mayıs tarihinde kutladığımız ve yıllardır süregelen geleneğimizi sürdürüyoruz” dedi. Şenlikte vatandaşlar eğlenceli yarışmalara katılarak ve oyunlar oynayarak baharın gelişini kutladı. Misafirlere yemek ikramının da yapıldığı etkinlikte protokol üyeleri halat çekme yarışına katıldı.