GENEL - 27 Mart 2020 Cuma 11:14

‘Evde kal Türkiye’ çağrısına Diyarbakır’daki lokantacılardan destek

A
A
A
‘Evde kal Türkiye’ çağrısına Diyarbakır’daki lokantacılardan destek

Diyarbakır’da hizmet veren lokantacılar, tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeni ile vatandaşlara ’evde kal Türkiye’ çağrısında bulunarak, siparişleri evlere teslim ediyor.

Diyarbakır’da hizmet veren lokantacılar, tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeni ile vatandaşlara ’evde kal Türkiye’ çağrısında bulunarak, siparişleri evlere teslim ediyor.


Korona virüs tedbirleri çerçevesinde başlatılan ’evde kal Türkiye’ çağrısına bir destek de Diyarbakır’da bulunan lokanta işletmecilerinden geldi. Lokanta işletmecisi Yaşar Biçer, çağrıya uyarak dışarıya çıkmayan müşterilere telefonla sipariş ettikleri ürünleri kısa sürede vatandaşlara ulaştırdıklarını söyledi. Vatandaşların sağlığının her şeyden önemli olduğunu dile getiren Biçer, "Bu konunun ciddiye alınması gerekiyor. Esnaf olarak etkilendik fakat vatandaşlarımızın sağlığı çok önemli. Müşterilerimiz evlerine ne isterlerse götürüyoruz. Vatandaşlarımız evde kalsın ve biraz daha dikkatli, duyarlı olsun istiyoruz. Vatandaşlarımız evde kalsın biz onların ihtiyaçlarını götürürüz" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Hazine avcıları ahırdan tünel kazarak tümülüsün altını oydu Muş’ta yapısı itibarıyla piramitleri andıran topraktan yığma ve içinde mezar odası bulunan binlerce yıllık tümülüsler, definecilerin tahribatına uğrayarak yok olma ile karşı karşıya kaldı. Muş Ovası’nda yer alan ve antik dönemlere ait önemli yapılardan biri olan Yaygın Çarşı Tümülüsü, altın bulma iddiasıyla hazine avcıları tarafından tahrip edildi. Tarihi ve kültürel değer taşıyan bu tarihi eserin zarar görmesi, kamuoyunda büyük tepki uyandırdı. Tepenin yakınında bulunan bir ahırın içerisinden tünel kazarak tümülüsün altına kadar ilerleyen hazine avcıları, tümülüsün yanı sıra çevredeki diğer tarihi yapıları da tehdit ederek ciddi zararlara yol açtı. Hazine avcılarının izinsiz ve kontrolsüz kazı faaliyetleri, Yaygın’daki tarihi binaya da ciddi zarar verdi. Bu kazılar sırasında, binanın duvarlarında çatlaklar oluşurken temellinde ise ciddi hasarlar meydana geldi. Ahırdan kazılan tünel yağmurun yağması ile çökünce durumu fark eden vatandaşlar jandarma ve AFAD ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, burada yaptıkları çalışmalar neticesinde konu ile ilgili soruşturma başlattı. Tarihi yapılara zarar veren hazine avcılarına tepki gösteren Maşallah Çelik, “Tepenin yakınındaki bir ahırın içinden tünel kazarak binanın altına kadar gelmişler. Yağmurların yağması ile tünel çöktü. Biz de fark ederek jandarmaya haber verdik. Jandarma ve AFAD gerekli incelemelerini yaptı. Burası tarihi bir yer, burayı korumamız lazım. Devletin desteği ile bu hazineciler yakalanmalı. Bina şu an çökme riski yüksek. Hazineciler binanın altını ağaç kütükleriyle destek vermişler. Bu bina ve bu tepe bizler için çok önemli” dedi.