EKONOMİ - 07 Mayıs 2021 Cuma 13:24

Korona virüs fırıncı esnafını da vurdu

A
A
A
Korona virüs fırıncı esnafını da vurdu

Korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan tam kapanmanın Ramazan ayına denk gelmesi birçok meslek grubunu olduğu gibi fırıncıları da etkiledi.

Korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan tam kapanmanın Ramazan ayına denk gelmesi birçok meslek grubunu olduğu gibi fırıncıları da etkiledi. Dana önce günde 10 çuval unla ekmek yaptıklarını kaydeden fırıncı esnafı son dönemlerde 3 çuvala kadar düştüklerini belirtti.


Korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan 17 günlük sokağa çıkma kısıtlaması 8’inci gününde de sürerken, kısıtlamalardan muaf olan fırıncı esnafı aşırı sıcaklara rağmen işlerine devam ediyor. Ramazan ayı olması nedeniyle iftar ve sahur için ekmek üretimine ara vermeden devam eden fırıncı esnafı, önceki ramazanlarda 10 çuvalla günü tamamlarken bu yıl oluşan kısıtlamalar nedeni ile 3 çuvala kadar düştü.


Ramazan ayı ile birlikte kısıtlamalar başlamasından dolayı genel olarak vatandaşların köylere gittiğini kaydeden fırın işletmecisi Hasip Ocaklı, "Kısıtlamalar ile birlikte bu Ramazan ayında beklediğimiz iş potansiyeli yok. Daha önce 10 çuval un kullanıyorduk ki vatandaşlara ekmek yetiştirebilelim. Fakat bu yıl Ramazan ayında 3 çuval un ile ekmek yapıyoruz. Şuan öğlen vakti ve 3 veya 4 ekmek satmışız" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Geleneksel Türk okçuluğu grup müsabakaları Karabük’te başladı Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Geleneksel Türk Okçuluğu grup müsabakaları Karabük’te başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın okul sporları kapsamında küçükler, yıldızlar ve gençler A-B kız-erkek grup müsabakalarına 10 ilden 200’ye yakın sporcu katıldı. Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı’nda iki gün sürecek müsabakalarda sporcular, Mersin’de yapılacak Türkiye finallerine katılabilmek için mücadele ediyor. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış seremonisi konuşmalar ile devam etti. İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ‘Eğitim Kenti Karabük’ projesi kapsamında hem akademik başarı hem sosyal-sportif faaliyetler hem de değerler olarak Karabük’ün ilerlemesinin sürdüğünü söyledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sporun tabana yayılması, başarılı sporcuların kulüplere ve milli takımlara kazandırılması yönünde çalışmaların devam ettiğini belirten Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, “Farklı yaş kategorilerinden 10 farklı şehirden 200’e yakın sporcu, öğretmen ve hakem arkadaşımızı Karabük’te ağırlıyoruz. Güzel ve heyecanlı mücadeleler izleyeceğiz. Karabük’te birçok organizasyona daha ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Fotoğraf çekimi ile açılış seremonisi sona ererken müsabakalar başladı. Mücadeleler yarın da devam edecek. Karabük’ten başarı ile ayrılacak sporcular Mersin’de yapılacak Türkiye finallerine katılım sağlayacak.