ASAYİŞ - 19 Mayıs 2022 Perşembe 09:17

Diyarbakır’da ev ve arazide uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

A
A
A
Diyarbakır’da ev ve arazide uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde evlerinde ve arazilerde yapılan aramalar sonucu uyuşturucu ve silah bulunan 3 şüpheliden 2’si adli işlemlerin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde evlerinde ve arazilerde yapılan aramalar sonucu uyuşturucu ve silah bulunan 3 şüpheliden 2’si adli işlemlerin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Alınan bilgilere göre, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Hani İlçe Emniyet Amirliği ekiplerinin hassas ve detaylı çalışmaları neticesinde, 3 arazide uyuşturucu madde ekimi yapıldığı tespit edildi. Uyuşturucu ekimi yaptığı tespit edilen 3 şüphelinin ikametlerinde ve arazilerde yapılan aramada, 26 kök Hint keneviri, 521 gram toz esrar maddesi, 326 gram Hint keneviri bitkisi tohumu, 2 adet ruhsatsız tüfek, 5 adet 7.65 fişek ve 5 adet av tüfeği kartuşu, terazi ve streç film, 13 adet şeffaf poşet, 1 adet ruhsatsız tabanca ve şarjöre basılı vaziyette 5 adet fişek, 1 adet hassas terazi ele geçirildi.


Şüpheliler H.O., M.M.O. ve R.O.’nun gözaltına alındığı, H.O. ve M.M.O.’nun dün çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine sevk edildiği, diğer şüphelilerin ise serbest bırakıldığı öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Karabük’te afetlere hazırlık toplantısı yapıldı Karabük İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu ve Hidro Meteorolojik Afetlere Hazırlık Koordinasyon Toplantısı, Vali Mustafa Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda, afetlere etkin ve süratli bir şekilde müdahale edebilmek amacıyla oluşturulan Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında afet ve acil durum hazırlıkları ele alındı. Toplantıda; muhtemel afet ve acil durumlara karşı planlama süreci, aşamaları, hizmet gruplarının sorumlulukları, ana çözüm ortağı ile destek çözüm ortağı kuruluşların görevleri, afet ve acil durum sonrasında yürütülecek işlemler ve yapılacak eğitim çalışmaları konusunda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü görevlileri tarafından sunum yapıldı. Kurumların imkan, kabiliyet ve hazırlık çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunulan toplantıda Vali Yavuz, afet öncesi hazırlık ve risk azaltma çalışmalarının çok önemli olduğunu, tüm kurumların öncelikle kapasite ve eksikliklerini belirleyerek hazırlıklarını tamamlamaları gerektiğini kaydetti. Toplantıya, Vali Yavuz’un yanı sıra; Vali Yardımcısı Muhittin Gürel, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, İl Jandarma Komutan Vekili Ercan Özkan, Bölge Müdürleri, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Gazanfer Erbay ile daire amirleri ve diğer yetkililer de katıldı.