GENEL - 22 Mayıs 2022 Pazar 12:50

İHA’ya iki ödül

A
A
A
İHA’ya iki ödül

‘Diyarbakır İş İnsanları Zirvesi 2022 Ödülleri’, düzenlenen görkemli bir törenle sahiplerini buldu.

‘Diyarbakır İş İnsanları Zirvesi 2022 Ödülleri’, düzenlenen görkemli bir törenle sahiplerini buldu. Törende İhlas Haber Ajansı (İHA) yılın en başarılı haber ajansı ödülüne, İHA Diyarbakır Bölge Müdürü Abdulkerim Kantarcıoğlu ise en başarılı bölge müdürü ödülüne layık görüldü.


‘Diyarbakır İş İnsanları Zirvesi 2022 Ödülleri’ töreni, Diyarlife’nın organizesinde Çilem Tunç ve Recep Demiray sorumluluğunda bir otelde gerçekleşti. Esra Balamir ve Mert Palavaraoğlu’nun sunduğu törende başarılı iş insanları, medya, sanatçı, kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ödüllerini aldı. Gecenin enlerinde ise farklı meslek gruplarında ödüller sahiplerini buldu. İhlas Haber Ajansı (İHA) yılın en başarılı haber ajansı ödülüne layık görüldü. İHA adına ödülü muhabirler Rıdvan Kılıç ve Murat Başal aldı. İHA Diyarbakır Bölge Müdürü Abdulkerim Kantarcıoğlu ise, en başarılı bölge müdürü ödülüne layık görüldü. En başarılı, dikkat çeken kadın muhabir ödülüne TV 100 Diyarbakır muhabiri Canan Altıntaş, başarılı kadın haber spikeri ödülüne Kanal 7’den Hülya Seloni layık görüldü.


İHA Diyarbakır Bölge Müdürü Abdulkerim Kantarcıoğlu, geceyi düzenleyenlere teşekkür ederek, ödülü İhlas Haber Ajansı çalışanları adına aldığını söyledi.


Organizasyonun sorumlularından Recep Demiray, Diyarbakır için harika bir proje olduğunu düşündüğünü kaydetti. Organizasyon sorumlularından Çilem Tunç ise, güzel bir gece olduğunu ifade ederek, “Basın, iş dünyası, magazin, herkes buradaydı. Güzel bir gece geçirdik. Diyarbakır’ın sadece siyasi yönüyle değil, bu tarz aktivitelerde de ön plana çıkması bizleri sevindirdi. Biz de çok mutluyuz. İyi ki geldiniz, hoş geldiniz. Ocak ayında daha büyük bir projemiz var” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.