YEREL HABERLER - 23 Ocak 2012 Pazartesi 17:00

DİYARBAKIR EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ`NDE İLK DEFA BİR HASTANIN KALBİNE PİL TAKILDI

A
A
A
DİYARBAKIR EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ`NDE İLK DEFA BİR HASTANIN KALBİNE PİL TAKILDI

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir ilk gerçekleştirilerek kalp yetmezliği şikayeti olan 65 yaşındaki hastanın kalbine başarılı bir ameliyatla pil takıldı.
Kalp yetmezliği nedeniyle 3 yıldır tedavi gören ve uygulanan tüm ilaçlı tedavilere rağmen nefes darlığı çeken Kıymet Bayram, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Opr. Dr. Ciğerhun Polat tarafından gerçekleştirilen başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu. Hastayı ameliyat eden Opr. Dr. Ciğerhun Polat, hastanelerinde ilk defa böyle bir ameliyat yaptıklarını söyledi. Polat, "Hastamız 65 yaşında ve kalp yetmezliği nedeniyle 3 yıldır izleniyordu. Hasta ilaç tedavilerine rağmen nefes
darlığı rahatsızlığı devam ettiği için bize başvurdu. İlk defa kalbe uyguladığımız biventriküler-ıcd özelliği olan kalıcı kalp pilini başarılı bir ameliyatla hastamıza yerleştirdik. Hastamızı 15 gün kontrol altına aldık. Bu süre içinde sağlığına kavuştu ve taburcu ettik. Şuan hastanın sağlığı gayet iyi. Hastanemizde son sistem modern cihazlarımızla hastalarımıza en iyi şekilde hizmet etmekteyiz. Bizim için hastamızın sağlığı, memnuniyeti çok önemlidir" dedi.
Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı ameliyatla sağlığına kavuşan 65 yaşındaki Kıymet Bayram ise çok rahatladığını söyledi. Bayram, "Nefes alamıyordum çok perişandım. Burada yapılan başarılı ameliyat sayesinde rahatladım. Şuan çok iyiyim. Hiçbir problemim görünmüyor" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir