YEREL HABERLER - 08 Şubat 2012 Çarşamba 13:10

VALİ TOPRAK BAŞKANLIĞI`NDA OSB MÜTEŞEBBİS HEYETİ TOPLANTISI YAPILDI

A
A
A
VALİ TOPRAK BAŞKANLIĞI`NDA OSB MÜTEŞEBBİS HEYETİ TOPLANTISI YAPILDI

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) 2012 yılı ilk müteşebbis heyet toplantısı Vali Mustafa Toprak başkanlığında gerçekleşti.
Toplantıda OSB’nin elektrik, doğalgaz, devlet demiryolları, ilave OSB, çevre koruma duvarı, sanayilerin müteşebbis heyete katılımları ile ilgili seçim tarihinin belirlenmesi konuları ele alındı. OSB Müteşebbis Heyet Başkanı Vali Mustafa Toprak, gündemdeki maddelere ilişkin müteşebbis heyet üyelerine bu güne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. OSB’nin doğalgaz sorununun ekonomik boyutunun çözüldüğünü ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne aktarılan 4 milyon lira ile altyapı ihalesine
çıkılacağını belirten Vali Toprak, OSB Müdürlüğü’nce bu konuda teknik hazırlıklara başlandığını, müşavir firma anlaşması için 21 firmaya teklif çağrısına çıkıldığını, ihale işlerinin hızlandırılarak 2012 yılı içerisinde sanayicilerin talep ettiği doğalgaza kavuşacaklarını ve bunun OSB’de yeni yatırımlara çok önemli katkılar sağlayacağını söyledi.
OSB’nin elektrik enerjisinde yaşanan sıkıntıların giderilmesi için TEİAŞ ve TEDAŞ ile görüşmelere devam edildiğini belirten Vali Toprak, özellikle Diyarbakır Dağıtım 3 Merkezi’ne bağlı OSB özel enerji hattının bağımsız hale getirilerek kesintisiz enerji verilmesi konusunda TEİAŞ’la görüşmelerin devam ettiğini kaydetti. OSB ’ye ait elektrik dağıtımı, bakım onarım ücretlendirme konusunda yönetim kurulunun yapmış olduğu çalışmalar neticesinde söz konusu hizmetlerin, hizmet alımı yapılarak özelleştirilmesi
hususunda ihale çağrısına çıkılması için gerekli alt yapı çalışmalarının da sürdüğünü ifade eden Vali Toprak, bu özelleştirme sayesinde bölgenin elektrik altyapısının güçlendirileceğini ve sanayiciye kesintisiz ve daha ucuz enerji sağlanacağını dile getirdi.
OSB’nin demiryolu ile bağlantısını sağlayacak olan bağlanma hattının Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılacağını ve bu konuda ihtiyaç duyulan ödeneğin ayrıldığı altyapı projelerinin tamamlandığını dile getiren Vali Toprak, kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini ve bu çalışmanın ardından altyapı çalışmalarının başlanacağı bilgisini verdi.
OSB’de yer talebinde bulunan yeni yatırımcılara sanayi parseli temin etmek üzere Eğil ilçesi Oyalı köyü hudutları dahilinde bulunan 216 ve 276 nolu mera parselleri üzerine ilave OSB kurulması için çalışmaların devam ettiğini belirten Vali Toprak, Türkiye Petrolleri Anonim ortaklığınca mevcut parseller üzerine bırakılan şerhin kaldırılması için Enerji Bakanlığı’na gerekli girişimler yapılarak talep edilen 3 bin dönümlük alanın yüzde 70 bölümünden feragat edileceği, bu hususta yapılan harita çalışmalarının
tamamlandığı, konunun takibi Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından yapıldığı ayrıca talep edilen alanda geriye kalan yüzde 30’luk bölümün de ilave OSB’ye dahil edilmesi için TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün yapacağı sondaj çalışmaları neticesinde karar verileceğini, ilave alanın Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca yatırım programına alınması hususunda çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Toplantıda ayrıca OSB’nin çevre güvenliğinin sağlanması çalışmasına değinildi. Yaklaşık olarak 800 metre çevre duvarı imalatının bitirildiği, iklim koşullarının düzelmesi ile birlikte çalışmalara devam edileceği ve söz konusu imalatların pür emanet usulüyle idarece yapılacağı belirtildi.
Gündemde olan sanayicilerin müteşebbis heyette katılımlarıyla ilgili seçim tarihinin belirlenmesi hususu müteşebbis heyet üyeleriyle teati edilerek 10 Mart 2012 tarihinde yapılması uygun görüldü. Gündemdeki konuların görüşülmesinin ardından sona eren toplantıya Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Lütfi Kınış Müteşebbis Heyet Başkan Vekili M. Beşir Yılmaz, üyeler Abdulkadir Karavil, Mustafa Fidan, Selahattin Araz, Devrim Türk, İrfan Türk, Faysal Kaya, İbrahim Sevgi,
Muzaffer Karakılçık, Hasan Erdem, Fırat Aslan, OSB Müdürü Turgut Alaydın ile Diyarbakır Organize Sanayi İşadamları Derneği Başkanı Aziz Özkılıç katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir