YEREL HABERLER - 03 Kasım 2013 Pazar 11:10

Kuzey Irak’ta Dolandırılan Diyarbakırlı Taşeron Yardım Bekliyor

A
A
A
Kuzey Irak’ta Dolandırılan Diyarbakırlı Taşeron Yardım Bekliyor

Kuzey Irak'ın Erbil kentinde 2012 yılında bir inşaat firmasında taşeronluk yapan Diyarbakırlı Tahsin Dondar, firmanın kendisini dolandırdığını ileri sürdü. Yaklaşık 500 bin lira zarara uğradığını belirten Dondar, yaşadıklarını yetkililere bildirmesine rağmen kimseden yardım alamadığını söyledi.
Tahsin Dondar, iki yıl önce Kuzey Irak’ın Erbil kentine giderek, iş yapmaya karar verdi. Bir süre iş görüşmesi yapan Dondar, arayışlarının ardından bir inşaat firmasıyla görüşüp yapılacak olan inşaat için taşeronluk teklifi aldı. Teklifi kabul eden Dondar, Diyarbakır’a gelerek kendi ekibini kurdu. Erbil’e gidecek ekibi için pasaport işlemlerini yaptığını anlatan Dondar, “20 kişilik ekip ile birlikte Erbil’e gittik. İş aldığım yüklenici firma bana ilk etapta 20 bin dolar avans vereceğini ve daha sonraki aylarda yaptığım işe göre ödeme yapacağını söyledi. İlk etapta şantiyemi kurdum. Yaklaşık 500 bin lira civarında bir harcama yaptım. Daha sonraki süreçte yüklenici firma bize iş vermeyeceğini ve yaptığımız harcamayı da karşılamayacağını söyledi. Bunun üzerine tartışmalar başladı. Silahlı adamları gelip şantiyemizi bastı. Beni ve birkaç arkadaşımı rehin aldılar. Bunun üzerine ben de Türkiye’deki yakınlarımla temasa geçtim yardım etmelerini istedim. Bölge milletvekillerini arayıp zor durumda olduğumuzu söyledim ama ne yazık ki kimse bir şey yapmadı. Zor bir uğraş sonucu ellerinden kurtulduk. Soluğu Türk Konsolosluğu'nda aldım. Bana yardımcı olmalarını istedim fakat onlar da bir şey yapamadılar. Daha sonra Türkiye’ye geldim, tüm yetkililere mağduriyetimin giderilmesi için başvuruda bulundum henüz bir yanıt alamadım" dedi.
“ÇOCUKLARIMI ÜNİVERSİTEYE GÖNDEREMEDİM”
Dondar, yaşadığı bu olaydan sonra maddi açıdan büyük bir zarar yaşadığından dolayı evini satarak kiraya geçtiğini söyledi. Elektrik ve su parasını bile ödeyemediğini belirten Dondar, üniversiteye gitmek isteyen iki kız çocuğunu gönderemediğini ifade ederek, “Yaşadığım bu durumdan sonra neyim varsa satmak zorunda kaldım. Şuan bir çok yere borçlanmışım. Dışarıya çıkacak bir imkanım bile yok. Kaldığım ev kiralık, ev sahibiyle kira ödemediğim için sürekli tartışıyoruz. İki kız çocuğum üniversiteye gitmek istedi fakat maddi imkanımız olmadığından dolayı onları gönderemedim. Çok mağdur bir durumdayım, yetkililerden yardım bekliyorum” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Göztepe, Süper Lig’e yükseldi Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım oldu. Maçtan dakikalar 5. dakika Messaoudi, Yiğit Efe’nin hatalı pasında orta sahadan gelen pasta topu kontrol edip kaleciyle karşı karşıya pozisyonda sağ ayağıyla şutunu çekti. Kaleci Ertuğrul üzerine gelen meşin yuvarlağı kurtardı. 33. dakikada Göztepe’de Yalçın’ın sol kanattan kullandığı serbest vuruşta Ogün’ün kale önünden yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Ertuğrul Çetin’de kaldı. 41. dakikada Dennis ceza sahası dışında kontrol ettiği topla birlikte ceza sahasına girip pasını kale önündeki Romulo’ya bıraktı. Romula boş kale önünde sağ ayağıyla meşin yuvarlağı kalenin üzerinden dışarı gönderdi. 77. dakikada Doğan’ın pasında topu önüne alıp iki rakibinin arasından geçip ceza sahası içine giren Fıratcan, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-0 90+3. dakikada Lundqvist orta sahada Musa’dan kazandığı topu solundaki Kubilay’a bıraktı. Kubilay’ın ceza sahası içi solundan ortasında Lundqvist’in gelişine yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 2-0 Göztepe: Mateusz Lis, Taha Altıkardeş, Heliton, Tarkan Serbest (Fıratcan Üzüm dk. 30), Ümit Akdağ, Ogün Bayrak, Celil Yüksel (Ramon-Pascal Lundqvist dk. 64), Yalçın Kayan (Doğan Erdoğan dk. 64), Anthony Junior Dennis, Billel Messaoudi (Kubilay Kanatsızkuş dk. 64), Romulo Yedekler: Arda Özçimen, Lasse Nielsen, Atınç Nukan, Ahmed Ildız, Ensar Aksakal, Kenneth Mamah Teknik Direktör: Stanimir Stoilov Gençlerbirliği: Ertuğrul Çetin, Oğuzhan Berber, Francis Nzaba (Özgür Çek dk. 89), Yasin Güreler, Yiğit Efe Demir (Oltan Karakullukçu dk. 89), Alperen Babacan, James Lea Siliki (Musa Çağıran dk. 46), Ensar Kemaloğlu, Bentley, Amilton, Melih Bostan (Mustapha Yatabare dk. 62) Yedekler: Orkun Özdemir, Rahman Buğra Çağıran, Elias Durmaz, Jimmy Durmaz, Özgür Baran Aksaka, Arda Temur Teknik Direktör: Sinan Kaloğlu Goller: Fıratcan Üzüm (dk. 77), Lundqvist (dk. 90+3) (Göztepe) Sarı kartlar: Ümit Akdağ, Ogün Bayrak (Göztepe), Oğuzhan Berber (Gençlerbirliği)