YEREL HABERLER - 21 Kasım 2013 Perşembe 14:26

Vali Kıraç Makam Dağı’nda İncelemelerde Bulundu

A
A
A
Vali Kıraç Makam Dağı’nda İncelemelerde Bulundu

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hafta sonunda Ergani ilçesinde düzenlenen toplu açılış töreninde yeşillendirilmesi için Orman ve Su İşleri Bakanı’na talimat verdiği Makam Dağı’nda incelemelerde bulundu.
Vali Mustafa Cahit Kıraç, Makam Dağı’nın yeşillendirilmesi için yürütülecek çalışmaların en kısa zamanda hayata geçirileceğini söyledi. Vali Kıraç, Ergani ilçesine gelerek Zülküf Peygamber Türbesi’nin bulunduğu Makam Dağı’nı Kaymakam Erdinç Yılmaz ile birlikte inceledi. Yeni yapılan Makam Dağı yürüyüş yolunu gezen Vali Kıraç, ahşap yürüyüş yolu ve seyir terası projesini beğendiğini ifade ederek, türbe genelinde mevcut bulunan yol, su ve diğer ihtiyaçların giderilmesi için gerekli çalışmaların yürütüleceğini söyledi. Vali Kıraç, “Burası önemli bir ziyaret merkezi. Buranın yolu başta olmak üzere, su ve diğer ihtiyaçlarının üzerinde durarak türbenin ihtiyaçlarına göre çalışmalar gerçekleştireceğiz. Buraya çok sayıda insan geliyor. İnsanlarımızın manevi olarak önem verdiği bu mekanın rahat bir ortam haline gelmesi gerekir. Bu anlamda buraya kazandırılan bu yürüyüş yolunu son derece olumlu bir hizmet olarak görmek gerekiyor. Tepeye doğru ahşap ve taşlardan güzel bir yürüyüş yolu yapılmış. İnsanlarımızın buradan en iyi şekilde istifade edebilecekleri düzenlemeler yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Başbakan Erdoğan’ın Ergani’de Makam Dağı’nın yeşillendirilmesi için Orman ve Su İşleri Bakanı’na verdiği talimatın ardından, alanın yeşillendirilmesi için bakanlıkla müşterek çalışma yürüteceklerini belirten Vali Kıraç, “Sayın Başbakanımızın talimatları doğrultusunda Makam Dağı’nın yeşillendirilmesi için bakanlıkla ortak çalışmalar yürütülecektir. Bu çalışmaların yol haritası önümüzdeki günlerde belirlenerek proje en kısa zamanda hayata geçirilecektir” diye konuştu.
Makam Dağı’ndaki incelemelerin ardından Vali Kıraç, tarihi Hilar Mağaraları ve Çayönü’ne geçti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir