YEREL HABERLER - 05 Mart 2012 Pazartesi 13:50

SURİYELİ KÜRT DİL BİLİMCİLERİNDEN BAŞKAN KURBANOĞLU`NA ZİYARET

A
A
A
SURİYELİ KÜRT DİL BİLİMCİLERİNDEN BAŞKAN KURBANOĞLU`NA ZİYARET

Diyarbakır’da 3 gün devam ve 200’e aşkın Kürt dil bilimci ve dil uzmanının katıldığı Kürt Ulusal Dil Konferansı’na katılan Suriyeli Kürt dili hocaları, Diyarbakır’ın merkez Yenişehir İlçe Belediye başkanı Selim Kurbanoğlu’nu makamında ziyaret etti.
Yenişehir Belediyesi’nin çalışmalarını inceleyen heyet çalışmaları beğendiklerini belirterek, Suriye’deki Kürtlerin Diyarbakır belediyelerinin çalışmalarını önemsediklerini vurguladı. Heyet adına konuşan Mamoste Temmoz, ilk kez 2006 yılında Diyarbakır’a geldiğini 2006’dan bu yana yerel yönetimlerin çalışmalarından önemli mesafeler alındığını söyledi. Ziyaret sırasında bir konuşma yapan Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, Suriyeli Kürt heyetinin gelişinden memnun kaldığını, dünyadaki tüm
Kürtlerin birlikte hareket etmesi gerektiğini, zamanın artık ayrımı kabul etmediğini ifade etti. Kurbanoğlu, "Tüm Kürtlerin gözü kulağı Amed’tedir. Onun için Diyarbakır belediyeleri olarak çok çalışıp örnek olmamız gerektiğinin farkındayız. Amed ilerleme anlamında bir adım atarsa buna bağlı olarak tüm bölge adım atıyor. Yani bölgedeki ve dünyadaki Kürtlerin gözü kulağı Amed’tedir" dedi
Yerel yönetimler olarak halkı çalışmalarda referans aldıklarını belirten Kurbanoğlu, "Biz yerel yönetimler olarak başarıyı yakalayamazsak 100 yıl geriye gideriz. Bunun farkında olarak geriye asla dönüş söz konusu olmayacaktır. Başarı bizim için halkın memnuniyetidir" diye konuştu. Yenişehir Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalar hakkında da Suriyeli Kürt Kürt Dil bilimcilere bilgiler veren Kurbanoğlu, belediye olarak tüm olumsuzluklara rağmen ciddi çalışmalar yürüttüklerini ve tüm çalışmaları halk ile
birlikte kararlaştırdıklarını kaydetti.
Suriyeli Kürt Dil bilimcilere belediye çalışmalarını anlatan cd ve faaliyet raporları da sunan Kurbanoğlu, çok dili belediyeciliğin yaygınlaşması gerektiğini vurguladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Atatürk, vefatının 87. yılında Keçiören’de anıldı Keçiören Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 87. yıl dönümünde anma programı düzenledi. Keçiören Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 87. yıl dönümünde özlem, saygı ve minnetle andı. Kalaba Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen anma töreni, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Saat 09.05’te çalan sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Düzenlenen törene, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan’ın yanı sıra meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı. Törende açıklamalarda bulunan Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Atatürk’ü anlayan ve fikirlerini geleceğe aktaran genç nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti. "Gazi’yi anlamak, bu ülkeyi anlamanın ta kendisidir" Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla düzenlenen çelenk bırakma töreninde yaptığı konuşmada, Atatürk’ün hem askeri hem de fikri mücadelesine vurgu yaparak, "Gazi’yi anlamak, bu ülkeyi anlamanın ta kendisidir. Bu milletin varoluş sebebinin ta kendisidir. İnsanlığa hizmet etmenin ta kendisidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hem askeri yönünü hem de bu ülkenin yönetimi adına neler yaptığını iyi bilmemiz lazım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, en güzel çağlarında, okul yıllarında dahi bu vatan için kendini askerlik vazifesiyle yetiştirmiş; daha sonrasında asker olduğu dönemler dahil olmak üzere vatanın bütün cephelerinde savaşmış; bu millet, bu insanlık için mücadele vermiş bir şahsiyettir. Sene 1923, o şanlı Cumhuriyetimiz kurulmuş. Sene 1938, matemle andığımız güne kadar geçen 15 sene içerisinde ülke hem endüstri de hem teknikte hem akademik dünyada hem spor alanında hem de bu milletin inanç ve milli değerlerinin var olması adına öyle işler yapmıştır ki; zannedersiniz ki 150 senede yapılmış işler. Atatürk’ü anlarken, yanında gerçek milli ve manevi değerleri olan insanları da iyi analiz etmemiz lazım. Birileri gibi ‘Ne olursa olsun bizim dergahımız yaşasın’ deyip milli duygularını yitirenler, İngiliz ve Amerikan mandalarına ram olurken; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, ‘Vatan sevgisi imandandır’ diyerek kendi öz kültür kodlarıyla akla, ilme, fenne ve felsefeye dayalı inanç tarzıyla, geçmiş atalarından aldığı o manevi ruhla hareket etmişlerdir" dedi. Mevlid-i Şerif programı da düzenlenecek Atatürk’ün vefatının 87’nci yılı dolayısıyla akşam namazında İncirli Merkez Camii’nde Mevlid-i Şerif programı da düzenleneceği belirtildi. Programda, Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılıp dualar okunacak. Programın sonunda ise katılımcılara Keçiören Belediyesi tarafından lokma ikramında bulunulacak.