SPOR - 19 Kasım 2019 Salı 16:37

Dicle Üniversitesi’nde ‘Bir Nefes Sıhhat’ koşusu gerçekleşti

A
A
A
Dicle Üniversitesi’nde ‘Bir Nefes Sıhhat’ koşusu gerçekleşti

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin organize ettiği "Bir Nefes Sıhhat" koşusu üniversite kampüsünde gerçekleşti.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin organize ettiği "Bir Nefes Sıhhat" koşusu üniversite kampüsünde gerçekleşti.


Dicle Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin organizasyonu ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde 40 öğrencinin katılımıyla başlayan koşu rektörlük binası önünde son buldu. 3 kategoride gerçekleşen koşuda kadınlar kategorisinde 1. Ebru Uluç, 2. İrem Nur Yazar, 3. ise Ayşan Dağdelen, erkekler kategorisinde 1. Yusuf Ökmen, 2. Kerem Aksoy, 3. Sertaş Yetiştiren, akademisyenler kategorisinde 1. Abdulkadir Öz, 2. Zafer Aktürk, 3. Yusuf Sayın oldu.


Rektörlük bahçesinde gerçekleşen ödül töreninde yarışmacılara madalyaları verildi. Ödül töreninde konuşma yapan Dicle Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Mustafa Uğurlu Aslan, bağımlılığa karşı insanlara hayatın yaşanılır yüzünü göstermeyi hedeflediklerini söyledi. Aslan, "Dicle Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi, çok yakın bir zaman öncesinde kurulmasına rağmen, Ankara’da YÖK Başkanlığının tertip ettiği Ruh Sağlığı Çalıştayı’na iştirak etti ve yıllık eylem planını yaptıktan sonra faaliyetlerini yürütmeye başladı. Tabi bu faaliyetleri yürütürken, özellikle şehrimizde Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Merkezi ve STK’lar ile çeşitli görüşmeler yaptık. Bundan sonraki süreçte, aktif bir şekilde faaliyetlerimizi yürütmeyi düşünüyoruz. Bağımlılıkla mücadele çok boyutlu süreç, orta okul seviyesinden tutun da her yaşta etkileyen bir süreç. Bu yüzden tüm resmi kurumlar bağımlılıkla mücadeleyi öncelik eylem planlarına aldılar. Biz sadece resmi kurumların işi olmadığını her insanın bir insanlık ödevi olarak değerlendirmelerini düşünüyoruz. Biz önce bilinçlendirme, daha sonra önleyici bir takım faaliyetler sürdürmeyi planlıyoruz. Bu çerçeveden hareketle edebiyat, sanat, sinema ve spor gibi bir takım etkinliklere yönlendirmek ve hayatın yaşanılır yüzünü de göstermek hedefimiz. Bu amaçla ‘Bir Nefes Sıhhat’ koşusunu yapmak istedik. Gerçekten de çok güzel katılım oldu, bundan sonraki süreçte çok daha geniş çaplı birtakım programlar olacak" dedi.


Konuşmaların ardından dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hakkari Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Geçirgen: “Bakanımıza çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum” Hakkari’nin Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, Dilimli Barajı suyunun tarımda kullanılması kararı için Orman ve Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı’ya teşekkür etti. Yüksekova ilçesinde 14 bin dekarlık tarım arazisini suya kavuşturacak Dilimli Barajı sulamasının 1’inci kısım yapım işinin sözleşmesi imzalandı. 535 milyon TL tutarındaki projenin 2028 yılının ilk çeyreğinde hizmete sunulması öngörülürken, ilk etabın hizmete girmesiyle işlenecek 14 bin dekarlık tarım arazisinden yıllık 110 milyon liralık gelir elde edilmesi ve bin 300 kişiye istihdam sağlanması bekleniyor. Yüksekova’nın tarım arazilerinde kullanıma girecek büyük hizmet olan Dilimli Barajı, çiftçiler tarafından memnuniyetle karşılandı. “Bakanımızın bu değerli hizmeti için çiftçilerimizin adına teşekkür ediyorum” Konuyla ilgili açıklama yapan Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirken, proje için Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya teşekkür etti. Uzun zamandır çiftçilerin bu müjdeyi beklediğini kaydeden Geçirgen, “Dün itibarıyla bu güzel müjdeyi Sayın Bakanımız Orman ve Tarım Bakanımız İbrahim Yumaklı açıkladı. Dilimli Barajı’nın 1’inci kısmının sözleşmesi yapıldı. Bu da bin 395 hektarlık alana ulaşacağı anlamına geliyor. İnşallah yakın zamanda diğer kısmalarda tamamlanır. Yüksekovalı çiftçilerimiz uzun zamandır bu mağduriyeti yaşıyordu. Tarım alanlarına ekim yapamıyorlardı. Dolayısıyla da araziler boş kalıyordu. Artık Dilimli Barajı ile topraklarımız üretime kavuşacak” dedi. “Yüksekova kendi kendine yetebilecek” Yüksekova’nın tarım ile anılacağını belirten Geçirgen, “Yüksekova’da tarım seviyesi yükseldikçe insanımızın, çiftçilerimizin refah seviyesi de artacaktır. Bu konuda katkı ve destek sunan Vali Ali Çelik, kaymakam ve belediye başkanlarımıza teşekkür ederim. Ayrıca çiftçilerimiz adına Sayın Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya teşekkür ederiz. Şimdiye kadar Yüksekova tarımda hep dışa bağlıydı. Bundan sonra Yüksekova kendi kendine yetebilecek bir seviyeye gelecek. Hatta komşu şehirlere yetebilecek kadar tarım ürünlerini üretebilecek bir ovamızın olduğunu söyleyebiliriz. Ziraat Odası olarak çiftçilerimize daha fazla katkı sunmaya çalışacağımız sözünü veriyoruz” şeklinde konuştu.
Hakkari Başkan Geçirgen: “Bakanımıza Çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum” Hakkari’nin Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, Orman ve Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı’ya Dilimli Barajı’nın suyunun tarımda kullanılmasının kararı için çiftçiler adına teşekkür etti. Yüksekova ilçesinde 14 bin dekarlık tarım arazisini suya kavuşturacak Dilimli Baraj Sulamasının 1’inci kısım yapım işinin sözleşmesi imzalandı. 535 milyon TL tutarındaki projenin 2028 yılının ilk çeyreğinde hizmete sunulması öngörülürken, İlk etabın hizmete girmesiyle işlenecek 14 bin dekarlık tarım arazilerinden yıllık 110 milyon liralık gelir elde edilmesi ve bin 300 kişiye istihdam sağlanması bekleniyor. Yüksekova’nın Tarım arazilerinde kullanıma girecek büyük hizmet olan Dilimli Barajı, çiftçiler tarafından memnuniyetle karşılandı. “Bakanımızın bu değerli hizmeti için Çiftçilerimizin adına teşekkür ediyorum” Konuyla ilgili Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirken proje için Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya teşekkür etti. Uzun zamandır çiftçilerin bu müjdeyi beklediğini kaydeden Geçirgen, ““Dün itibariyle bu güzel müjdeyi sayın bakanımız Orman ve Tarım Bakanımız İbrahim Yumaklı açıkladı. Dilimli barajının 1’kısmının sözleşmesi yapıldı. Buda bin 395 hektarlık alana ulaşacağı anlamına geliyor. İnşallah yakın zamanda diğer kısmalarda tamamlanır. Yüksekovalı çiftçilerimiz uzun zamandır bu mağduriyeti yaşıyordu. Tarım alanlarına ekim yapamıyorlardı. Dolayısıyla da toprak arazileri boş kalıyordu. Artık Dilimli barajı ile topraklarımız üretime kavuşacak” dedi. “Yüksekova kendi kendine yetebilecek” Yüksekova’nın tarım ile anılacağını belirten Geçirgen, “Yüksekova’da tarım seviyesi yükseldikçe insanımızın, çiftçilerimizin refah seviyesi de artacaktır. Bu konuda katkı ve destek sunan Vali Ali Çelik, kaymakam ve belediye başkanlarımıza teşekkür ederim. Ayrıca çiftçilerimiz adına sayın Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya teşekkür ederiz. Şimdiye kadar Yüksekova tarımda hep dışa bağlıydı. Bundan sonra Yüksekova kendi kendine yetebilecek bir seviyeye gelecek. Hatta komşu şehirlere yetebilecek kadar tarım ürünlerini üretebilecek bir ovamızın olduğunu söyleyebiliriz. Ziraat Odası olarak çiftçilerimize daha fazla katkı sunmaya çalışacağımız sözünü veriyoruz” şeklinde konuştu.